WILTEC.nl | De juiste tools voor jouw klus, mét goed advies & snelle levering
WILTEC.nl | De juiste tools voor jouw klus, mét goed advies & snelle levering
persoon lakt een paneel in een spuitcabine

Tulp Productie bespaart kosten én werkt slimmerdankzij ZeroGlass paintstop

Een paintstop die overspray beter opvangt, eenvoudig te wisselen is, langer meegaat én duurzamer is geproduceerd; een uitkomst voor Tulp Productie. Door over te stappen van gele paintstop naar Wiltec ZeroGlass paintstop profiteert Tulp Productie van een langere standtijd, minder spuitnevel, een schone en veiligere productieomgeving en een vermindering van afval en afvalkosten. Dit zorgt niet alleen voor een veiligere werkplek en een kwaliteitsverbetering, maar ook voor een significante kostenbesparing.

Tulp Productie maakt keukens voor Tulp Keukens, onderdeel van De Mandemakers Groep. Het hele productieproces vindt plaats in de Tulp-fabriek in Rijssen. Daar werken in totaal bijna 60 personen, waarvan 40 in de productie. Wat de keukenwensen ook zijn, Tulp maakt het. "We hebben een moderne fabriek met de nieuwste houtbewerkingsmachines, eigen spuiterij en meubelmakerij", vertelt Monique Elferink, inkoper bij Tulp Productie. “Alles is maatwerk bij ons”, vult Bertus Kats, spuiter, aan. Welke keuken je ook wilt, wij kunnen het voor je maken. We leveren ruim 50 keukens per week af.” Puur maatwerk én vakmanschap dus.

De vraag
Tulp Productie beschikt over een automatische lakstraat waarin vlakke delen worden gespoten. Daarnaast heeft de fabriek twee cabines, waaronder een spuit- en beitscabine. Hier worden de delen gespoten die niet door de lakstraat kunnen. “Voorheen gebruikten we gele paintstop in de spuitcabine. De overspray ging daar dwars doorheen, waardoor het achterfilter snel verzadigd was en het filter zijn werk niet meer naar behoren deed”, vertelt Bertus. “We waren gebaat bij een alternatief en hebben dat gevonden in ZeroGlass paintstop.”

De oplossing
Op aanraden van Johan van Dop, een van de filterspecialisten van Wiltec, heeft Tulp getest met Wiltec ZeroGlass paintstop. “Ik merkte al meteen de voordelen”, analyseert Bertus. “Het materiaal van de ZeroGlass is sterker en dikker, waardoor de spuitnevel er niet zo snel doorheen gaat. Niet alleen is het filter daardoor minder snel verzadigd, de nevel in de spuitcabine is ook afgenomen.” ZeroGlass paintstop heeft daarbij een veel langere standtijd dan gele paintstop. Bertus: “Voorheen wisselden we de filtermatten elke twee, drie weken. Door over te stappen op ZeroGlass paintstop wisselen we pas na zes weken. De wisseltijd is ook verkort, het wisselen gaat veel gemakkelijker én ik hoef me niet langer in beschermende kleding te hullen om de paintstop te kunnen verwisselen. ZeroGlass bestaat uit synthetische vezels waardoor het geen jeuk of irritaties veroorzaakt. Dit in tegenstelling tot traditionele paintstop die uit glasvezel bestaat.”

De vooruitgang
Zowel Bertus als Monique zijn enthousiast over Wiltec ZeroGlass paintstop. “We waren gelijk overtuigd en raden andere bedrijven aan ook over te stappen. De ZeroGlass werkt prettiger en is beter voor medewerkers, omdat het geen irritatie veroorzaakt. Je kunt de filters eenvoudig zelf wisselen. De ZeroGlass gaat veel langer mee, waardoor je minder wisselmomenten hebt en je op afval en afvalkosten bespaart. Daarbij hebben we minder nevel in de spuitcabine waardoor de kwaliteit van ons spuitwerk is toegenomen en onze spuiters in een schone werkomgeving veiliger werken.” Dit zorgt niet alleen voor een veiligere werkplek en een kwaliteitsverbetering, maar ook voor een significante kostenbesparing. Onderaan de streep is de ZeroGlass dus goedkoper dan de gele paintstop. Dat ZeroGlass paintstop ook nog eens duurzamer wordt geproduceerd van gerecyclede statiegeldflessen, is een mooie bijkomstigheid. “Duurzaamheid wordt steeds belangrijker”, vertelt Monique. “Ook bij ons. Fijn dat we een milieubewuster alternatief hebben gevonden voor de gele paintstop.”

De vooruitgang in feiten!
# Langere standtijd
# Minder afval en afvalkosten
# Schone en veiligere werkomgeving
# Minder milieuvervuiling