WILTEC.nl | De juiste tools voor jouw klus, mét goed advies & snelle levering
WILTEC.nl | De juiste tools voor jouw klus, mét goed advies & snelle levering
Twee handen die een gluemix apparaat besturen

EEN SNELLER EN NAUWKEURIGERPRODUCTIEPROCES VOOR MOLDBROTHERS

MoldBrothers produceert sneller en nauwkeuriger dankzij de GlueMix

De groei van MoldBrothers vraagt om een sneller en efficiënter productieproces van siliconen mallen voor de voedingsmiddelenindustrie. Met de GlueMix zorgden onze specialisten voor een enorme vooruitgang. Een versneld en nauwkeurig proces met een strakker eindresultaat en minder siliconenafval.

Bij MoldBrothers in Wijchen worden siliconen (custom)mallen, kant-en-klare stencils en andere tools ontwikkeld voor de voedingsmiddelenindustrie. Het jonge, bevlogen bedrijf is in 2018 opgericht door twee broers met een passie voor horeca. Met maar liefst 4000 klanten verspreid over 74 landen heeft het bedrijf de afgelopen jaren een enorme groei doorgemaakt. Er werken inmiddels 13 mensen bij MoldBrothers. Met hun horeca-tools geven zij (chef)koks de vrijheid om authentieke en verrassende verhalen mee te geven aan gerechten.

De vraag
De mallen die MoldBrothers produceert, worden gemaakt van voedselveilige siliconen. Voorheen werd het proces van mengen en doseren handmatig gedaan; een tijdrovend en redelijk foutgevoelig proces dat energie vergt. Gezien de snelle groei die het bedrijf meemaakt, leefde bij MoldBrothers de vraag om sneller en efficiënter siliconen te doseren.


De oplossing
Om het productieproces van de siliconen mallen te versnellen én te verfijnen, is het handwerk ingeruild voor de Wiltec GlueMix. Deze 2-componenten doseerapparatuur is uiterst geschikt om het meng- en doseerproces te versnellen. De GlueMix doseert, mengt en ontlucht de materialen met een zo min mogelijke foutgevoeligheid, door middel van een automatisch mengsysteem. Daarnaast komt het materiaal middels de GlueMix luchtbelvrij bij de mixmond, waar het gemengde product eruit komt.

De vooruitgang
Door de installatie van de GlueMix produceert MoldBrothers maar liefst twee keer zoveel siliconen mallen per dag! Daarnaast zorgt het systeem voor zo min mogelijk foutgevoeligheid; de mengverhoudingen zijn nu constant en er ontstaan geen luchtbellen meer tijdens het mengen. Dit maakt het eindresultaat verfijnder en kwalitatief beter. Daarnaast gaat deze oplossing ook verspilling tegen, doordat er minder siliconen afval ontstaat. Een goede, innovatieve oplossing die goed past bij een innovatief bedrijf!

De vooruitgang in feiten!

# Versneld productieproces
# Minder foutgevoeligheid
# Reductie van siliconenafval
# Toename van kwaliteit