WILTEC.nl | De juiste tools voor jouw klus, mét goed advies & snelle levering
WILTEC.nl | De juiste tools voor jouw klus, mét goed advies & snelle levering
Gluemix bij gAvilar

GlueMix verlijmt gasregelaars gAvilarmet extreme nauwkeurigheid

De verlijming van gasregelaars vraagt om een nauwkeurig mengproces van materialen. Door de precisie van de GlueMix worden de regelaars van gAvilar nauwgezet verlijmd, waardoor deze vrijwel meteen gasdicht zijn. Doordat de GlueMix installaties gekoppeld zijn aan een robotlijn, heeft gAvilar de beschikking over een volautomatische robotlijn en verloopt het productieproces erg efficiënt.


gAvilar richt zich op de markt voor gasdistributie. Hun kernactiviteit is het ontwikkelen, produceren en verkopen van regelapparatuur. Het bedrijf uit Dordrecht behoort tot de marktleiders op dit gebied en behoudt deze positie door continue innovatie en efficiencyverbetering. gAvilar levert producten en kennis aan klanten om op efficiënte en verantwoorde manier om te gaan met het regelen van de diverse netdrukken. Veiligheid in alle geledingen (producten, diensten, medewerkers) is daarbij van groot belang.

De vraag
“Wij produceren gasregelaars en het is daarbij enorm belangrijk dat deze gasdicht zijn”, legt Adolfo Cardile, productiemanager bij gAvilar uit. “We gebruiken al een aantal jaar twee GlueMix FX installaties om de regelaars nauwkeurig te verlijmen. We zijn vooral erg te spreken over de precisie van de GlueMix.” De GlueMix FX heeft onlangs een upgrade gekregen, waardoor de installatie nog beter aansluit op het geautomatiseerde proces van gAvilar. “Omdat we tevreden zijn over de installatie en over de samenwerking met Wiltec, hebben we twee nieuwe GlueMix 2K installaties aangeschaft.”

De oplossing
De GlueMix FX is speciaal ontworpen voor het exact mengen van tweecomponenten materialen. De installatie is voorzien van tandradpompen en is daardoor een stuk nauwkeuriger dan een installatie met een plunjerpomp. Door de upgrade is de GlueMix FX zeer geschikt voor een automatisch lijmproces. De specialisten van Wiltec hebben de installatie gekoppeld aan een volautomatische robotlijn, zodat het verlijmen zeer nauwkeurig verloopt. “De ‘oude’ GlueMix installaties gebruiken we nog steeds”, zegt Adolfo. “Daar verlijmen we andere regelaars mee in een niet-geautomatiseerde productielijn.”De vooruitgang
gAvilar kan rekenen op een constante kwaliteit van het verlijmingsproces doordat de GlueMix FX extreem nauwkeurig mengt. Daardoor zijn de gasregelaars altijd vrijwel meteen gasdicht verlijmd. Doordat de GlueMix installaties gekoppeld zijn aan de robotlijn, heeft gAvilar de beschikking over een volautomatische robotlijn. “We zijn erg tevreden over de GlueMix en kunnen nu weer jaren vooruit!”

De vooruitgang in feiten!
> Op maat afgestelde GlueMix
> Koppeling met robotlijn
> Volautomatisch lijmproces
> Constante kwaliteit door extreme nauwkeurigheid