Top
 
Contact

Clients

Veilig de lucht in dankzij levensechte simulators

Op bezoek bij Multi Pilot Simulations

Als we naar een warme bestemming willen of op reis gaan om iets van de wereld te zien, pakken we massaal het vliegtuig. Hartstikke snel en veilig. Toch zijn we altijd weer blij als het vliegtuig heelhuids de landingsbaan raakt en klappen we na afloop opgelucht en met respect voor de piloten. Ze hebben het weer geflikt. Dat dit geen toeval is, mag duidelijk zijn. Deze piloten worden door en door getraind, goed opgeleid en voordat ze met een echt vliegtuig aan de haal gaan, getest in een simulator. Een fijn en veilig idee! Multi Pilot Simulations (MPS) maakt deze simulators en vertelt waarom zij daar zo goed in zijn.

Jessica de Ron van Multi Pilot Simulations leidt ons rond en vertelt er meer over: “Voor trainingcentra en vliegtuigmaatschappijen maken wij simulators. We bouwen verschillende type simulators. Naast de Airbus A320 zijn we bezig met de ontwikkeling van de Airbus Neo, verder
produceren we ook de simulator types Boeing 737, 737NG en de 737 Max. Tot slot hebben we een generieke simulator. Trainingsscholen en vliegtuigmaatschappijen gebruiken deze om nieuwe piloten op te leiden, maar ook om ervaren piloten te trainen die bijvoorbeeld in een ander toestel gaan vliegen. Zij hebben heel wat uren in deze ‘sim’ doorgebracht voordat ze in het echt gaan vliegen. Het doel is duidelijk: zorgen dat vliegen zo veilig mogelijk gebeurt. En daar dragen deze simulators enorm aan bij. Ondanks dat ze niet bewegen, lijkt het wel écht alsof je de lucht in gaat en vliegt. De simulator kan allerlei situaties nabootsen; slechte weersomstandigheden of een motor die is uitgevallen. Daar kun je nu dus echt op trainen, dat kon vroeger niet. EASA (Europees agentschap voor de veiligheid van de luchtvaart) zorgt voor de juiste certificeringen.”

Deze 3 ton wegende simulators levert MPS in landen over de hele wereld; van Amerika tot aan Zuid-Afrika. Diverse vliegtuigmaatschappijen maken er gebruik van. Het mooie is dat deze simulators van echte vliegtuigmaterialen en cockpits worden gemaakt. Een partner haalt deze onderdelen van een ‘vliegtuigkerkhof’, MPS knapt ze op. De onderdelen worden schoongemaakt en in de nieuwe Wiltec spuitcabine gespoten. Altijd in een matte kleur, zodat er geen enkele reflectie is van licht. Spuiter Bas demonstreert het en vertelt: “Met deze nieuwe, grotere cabine kunnen we veel sneller spuiten; we kunnen nu aan 2 sims tegelijk werken. Bovendien is de afwerking beter en netter, wij zijn er enorm blij mee!”

Jessica sluit af met een historisch diamantje: “De trots van MPS is de DC-3 uit 1944. Deze cockpit hebben we van 0 af aan helemaal opgeknapt. Piloten komen uit alle landen hier trainen; dit is namelijk de enige DC-3 simulator ter wereld!”

Gegevens

Wiltec
Industrielaan 24 5406 XC Uden
Postbus 116 5400 AC Uden
Telefoonnummer +31 (0)413-24 44 44
Fax +31 (0)413-24 44 99
Service
Whatsapp 06 54 24 64 16
E-mailadres info@wiltec.nl
BTW nummer NL851349894B01
KvK Den Bosch 54.55.65.11
Openingstijden klantenservice
Ma - Vr 07.30 tot 17.30 uur
Zaterdag gesloten
Showroom en winkel Ma - Vr 08:00 tot 17:30 uur
Route

Direct contact

WHATSAPP

Stel uw vraag via WhatsApp!
Tel. 06 54 24 64 16.

Chat
Start met chatten
>
Sluiten Sluiten

Aanhef *

Voornaam *

Achternaam *

Bedrijf *

Functie *

Telefoon *

E-mail *

Opmerking

Ik heb het Privacy- en Cookiebeleid gelezen en ga hiermee akkoord.

x

Chat met een specialist!

Online
Vul hieronder uw naam in en start de chat
Momenteel is er geen medewerker beschikbaar. We zijn er voor u tussen 7.30 - 21.00 uur. U kunt altijd mailen naar info@wiltec.nl.
E-mail conversatie naar: