Top
 
Contact

Clients

Unieke robotproductie van Adidas hockeysticks!

De Adidas Carbonbraid is de allereerste gevlochten hockeystick ter wereld. Hiervoor hebben de bedenkers een unieke robottechnologie ontwikkeld. Waar deze geproduceerd worden? Niet in Pakistan, zoals het gros van de hockeysticks, maar gewoon in ons eigen landje: in Eindhoven bij PSV Composites Sport & Leisure. Wij namen een kijkje!

Haro van Panhuys en Hans Sluiters van WESP BV, de bedenkers van de technologie, praten ons bij. “Carbon is zo sterk als staal, maar is zo licht als plastic. Met de speciale, gepatenteerde vlechttechniek wordt de stick uit één geheel gemaakt, en zijn alle sticks volledig identiek. Zo kost het ook geen extra carbon, dat betekent dus veel minder kostbaar afval. Bovendien kunnen alle sticks precies op maat worden gemaakt, qua lengte en gewicht. Bijna alle hockeysticks worden in Pakistan geproduceerd. Adidas wilde het echter anders doen en kwam bij ons uit.”

Als de gevlochten carbon laag om de stick zit, moet deze natuurlijk worden verhard. Hier kwam Wiltec om de hoek kijken. Haro vertelt: “De sticks gaan in een mal en worden geïnjecteerd met hars door de Wiltec GlueMix installatie. Een proces dat heel erg nauw komt: dit moet precies de juiste hoeveelheid zijn, onder de juiste temperatuur, viscositeit en samenstelling. ’s Avonds houdt een warmtebron de hars op de juiste temperatuur. Samen met specialist Paul Verhoeven van Wiltec hebben we dit ontwikkeld. Na de testfase, waarin we samen veel hebben overlegd, werkt het nu perfect!”

Ook voor het vlechten van het carbon, dat door een speciale robot wordt gedaan, heeft PSV Composites Wiltec ingezet: “We hebben gekozen voor een afzuigsysteem dat alle stofjes wegblaast en aan de andere zijde opvangt met filters. Zo hebben we een stofvrij eindresultaat. Bovendien bestellen wij meteen alle persoonlijke beschermingsmiddelen bij Wiltec, wel zo handig!”

Meer informatie en projectfoto’s vindt u hier!

Gegevens

Wiltec
Industrielaan 24 5406 XC Uden
Postbus 116 5400 AC Uden
Telefoonnummer +31 (0)413-24 44 44
Fax +31 (0)413-24 44 99
Service
Whatsapp 06 54 24 64 16
E-mailadres info@wiltec.nl
BTW nummer NL851349894B01
KvK Den Bosch 54.55.65.11
Openingstijden klantenservice
Ma - Vr 07.30 tot 17.30 uur
Zaterdag gesloten
Showroom en winkel Ma - Vr 08:00 tot 17:30 uur
Route

Direct contact

WHATSAPP

Stel uw vraag via WhatsApp!
Tel. 06 54 24 64 16.

Chat
Start met chatten
>
Sluiten Sluiten

Aanhef *

Voornaam *

Achternaam *

Bedrijf *

Functie *

Telefoon *

E-mail *

Opmerking

Ik heb het Privacy- en Cookiebeleid gelezen en ga hiermee akkoord.

x

Chat met een specialist!

Online
Vul hieronder uw naam in en start de chat
Momenteel is er geen medewerker beschikbaar. We zijn er voor u tussen 7.30 - 21.00 uur. U kunt altijd mailen naar info@wiltec.nl.
E-mail conversatie naar: