Top
 
Contact

Clients

Op bezoek bij… Tenderworks B.V.

TenderWorks - Wiltec
Tenderworks is een bedrijf dat velen tot de verbeelding zal spreken. Het bedrijf uit Warmond bouwt namelijk tenders en chase boats, speciaal ontworpen boten voor megajachten. “Wij bouwen alles op maat. Daarbij moet je denken aan boten op Rolls Royce niveau”, vertelt Martin Loo van Tenderworks.

Chase boats zijn boten die achter het moederschip aan varen. Tenders zijn boten die zelfs in het moederschip gaan. “Je moet het zo zien dat het moederschip een soort garage heeft waarin de Tender past. Tegenwoordig heb je zelfs dockings waar de tender invaart, waarna het water wordt weggezogen. Dat is een redelijk nieuwe trend”, vertelt Martin Loo. Meestal zijn de tenders en chase boats speedboten, maar dat hoeft niet persé. “Als de klant een catamaran of een andere zeilboot wil, dan bouwen we die”, legt Martin uit.

Tenderworks heeft een internationale klantenkring. Martin Loo: “De meeste opdrachten komen uit Nederland en Duitsland. Het gaat vooral om de grotere jachtbouwers. Zo zijn we nu druk bezig in opdracht van De Vries Jachtbouw. Dat zijn natuurlijk mooie projecten. Het komt ook voor dat we opdrachten krijgen van de kapiteins van moederschepen.”

De werf van Tenderworks in Warmond telt negen medewerkers. Zij werken vooral met composiet van carbon. “Het gaat om een lichtgewicht koolstof, vederlicht en ijzersterk. Bij de verwerking van carbon moet het materiaal worden afgebakken. In totaal tien uur op 60 graden. Daarbij is het belangrijk dat de temperatuur langzaam oploopt. Dan praat je in totaal over 15 tot 16 uur. Hiervoor zochten we dus een multifunctionele cabine. Niet alleen een cabine die rustig oploopt tot 60 graden en weer terug, maar die – voor andere materialen – ook 100 graden Celsius aankan. Die cabine heeft Wiltec voor ons gerealiseerd. Dat geldt ook voor de verlichting in onze spuithal. Hier vindt het onderhoud plaats en worden ook mahoniehouten delen afgelakt met blanke lak”, vertelt Martin Loo.

Tenderworks kwam via haar verfleverancier bij Wiltec terecht. “We kenden Wiltec zelf ook al, omdat we er eerder een afzuigwand hebben gekocht. Wij zijn erg tevreden over de samenwerking. De monteurs waren steeds keurig op tijd en hun uitleg was uitstekend. De begeleiding tijdens de bouw was goed. Hetzelfde geldt voor het serviceniveau. De medewerkers van Wiltec zijn allemaal even attent en meedenkend.”

Meer projectfoto’s vindt u hier!

Gegevens

Wiltec
Industrielaan 24 5406 XC Uden
Postbus 116 5400 AC Uden
Telefoonnummer +31 (0)413-24 44 44
Fax +31 (0)413-24 44 99
Service
Whatsapp 06 54 24 64 16
E-mailadres info@wiltec.nl
BTW nummer NL851349894B01
KvK Den Bosch 54.55.65.11
Openingstijden klantenservice
Ma - Vr 08.00 tot 17.30 uur
Zaterdag gesloten
Showroom en winkel Ma - Vr 08:00 tot 17:30 uur
Route

Direct contact

WHATSAPP

Stel uw vraag via WhatsApp!
Tel. 06 54 24 64 16.

Chat
Start met chatten
>
Sluiten Sluiten

Aanhef *

Voornaam *

Achternaam *

Bedrijf *

Functie *

Telefoon *

E-mail *

Opmerking

Ik heb het Privacy- en Cookiebeleid gelezen en ga hiermee akkoord.

x

Chat met een specialist!

Online
Vul hieronder uw naam in en start de chat
Momenteel is er geen medewerker beschikbaar. We zijn er voor u tussen 7.30 - 21.00 uur. U kunt altijd mailen naar info@wiltec.nl.
E-mail conversatie naar: