Top
 
Contact

Clients

Op bezoek bij… Bert Flink

Schildersbedrijf Bert Flink - Wiltec
Altijd bijzonder om een echte vakman te ontmoeten die vol passie over zijn werk vertelt. Voor deze editie waren we op bezoek bij Bert Flink in Hilversum. Bert heeft na 30 jaar schilderservaring de overstap gemaakt naar meubelspuiterij; een droom die in vervulling gaat. Waarom deze stap en hoe spannend was deze investering? Dat lees je hier!

Waarom deze passie voor het vak?
“Ik houd van duurzaamheid en kwaliteit. Met deze nieuwe spuitcabine- en apparatuur kan ik meubels enorm strak aflakken. Dat strakke, glanzende eindresultaat vind ik gewoon enorm mooi om te creëren.”

Hoe ben je in de spuitwereld terecht gekomen?
“Van oudsher ben ik schilder. Ik kon echter de winters moeilijk vullen. Op een gegeven moment is spuiten in opmars gekomen en ben ik daarover gaan nadenken. Ik heb wat dingen op een rijtje gezet, Wiltec gebeld voor advies, en zo is het balletje gaan rollen. Vroeger was ik altijd afhankelijk van het weer; nu hoef ik nooit meer op buienradar te kijken.”

Wat vind je het aller-leukste aan het werk?
“Als ik daar sta te spuiten, word ik echt super vrolijk. Vroeger met een kwast in mijn hand stond ik te dromen van zo’n strak eindresultaat; en moet je nu eens zien! Het biedt ook veel meer kwaliteit; het verkleurt niet. Waar deuren die met een kwast geschilderd zijn na een jaar geel worden, gaat de lakkwaliteit met spuitwerk langer mee dan de deur zelf! Bovendien heb ik nu geen last meer van mensen die klagen over het geluid van mijn schuurmachine, en hoef ik niet meer in huizen te schilderen waar ze de kachel veel te hoog opstoken. Schilder zijn vind ik persoonlijk veel stressgevoeliger.”

Wat vind je het minst leuke, wat is het grootste nadeel?
“Voor mij zijn er geen nadelen, alleen voordelen. Ik kan heel goed alleen werken, ik vind het heerlijk hier; mijn eigen plekje.”

Wat maakt jou zo goed in het werk?
“Ik ben een perfectionist. Dat kan heel vervelend zijn in het leven, maar voor dit werk is het ideaal. Ik stop pas als het perfect is. Mijn klanten zijn altijd tevreden; voor mij mankeert er echter altijd iets aan. Daarnaast houd ik van persoonlijk contact en geef ik graag (kleur)advies; daar is een echte vakman voor. Zo heb ik ooit bij een opdracht bij bekenden van me een muur in een ander kleurtje geschilderd dan zij hadden gekozen, omdat dat veel beter paste. Ze waren zelf op vakantie; toen ze terugkwamen waren ze verrast en dolblij. Ze durfden zelf die keuze niet te maken en waren dankbaar dat ik het voor ze had gedaan.”

Hoe ben jij zo goed geworden, wie was jouw leermeester?
“Ik ben nog steeds lerende in het spuitersvak. Ik heb veel geleerd tijdens trainingen van verffabrikanten, maar ook van Jan Jacobs; de spuittrainer van Wiltec. Ik denk dat ik hem binnenkort nog eens een dagje vraag om hier langs te komen.”

Welke eigenschappen moet je hebben om een goede spuiter te zijn?
“Secuur zijn. Alles wordt direct afgestraft als je niet secuur bent. Je kunt niet secuur genoeg zijn; dan maak je een mooi stukje werk. Goede apparatuur is belangrijk; het liefst spuit ik met een Airmix. Daar zit snelheid in. Daarnaast is liefde en passie onmisbaar; dat mis ik bij de jeugd vaak.”

Waar ben je het meest trots op?
“Dat ik deze stap heb gezet en deze investering heb durven doen. Toen ik de spuitcabine hier in mijn werkplaats zag staan, was ik trots. Het heeft me ook wat slapeloze nachten bezorgd; maar ik ben enorm blij met mijn keuze.”

Wat is je grootste blunder ooit?
“Ik was zo druk met mijn werk dat ik een keer naar huis ben gegaan en een emmer verf had laten staan; deze was de dag erna helemaal uitgehard. Zo typisch, normaal spoel ik altijd alles door.”

Wat zou je ooit nog willen spuiten?
“Een piano! Dat is zo’n mooi object, met een prachtige hooglans. En dan een zwarte; dat is het moeilijkst om perfect te spuiten.”

Spuit je over 10 jaar nog?
“Ja, ik heb er heel veel plezier in. Dit werk kun je ook lang blijven doen. Ik zie mezelf over zelfs 20 jaar nog wel spuiten. En dan het liefst met mijn kleinzoon Milan naast me, die ik dan opleid. Mijn kleinzoon is zo’n mooi geschenk in het leven, daar kan ik echt van genieten. Ik adviseer hem later niet om schilder te worden, wél om spuiter te worden!”

Gegevens

Wiltec
Industrielaan 24 5406 XC Uden
Postbus 116 5400 AC Uden
Telefoonnummer +31 (0)413-24 44 44
Fax +31 (0)413-24 44 99
Service
Whatsapp 06 54 24 64 16
E-mailadres info@wiltec.nl
BTW nummer NL851349894B01
KvK Den Bosch 54.55.65.11
Openingstijden klantenservice
Ma - Vr 07.30 tot 17.30 uur
Zaterdag gesloten
Showroom en winkel Ma - Vr 08:00 tot 17:30 uur
Route

Direct contact

WHATSAPP

Stel uw vraag via WhatsApp!
Tel. 06 54 24 64 16.

Chat
Start met chatten
>
Sluiten Sluiten

Aanhef *

Voornaam *

Achternaam *

Bedrijf *

Functie *

Telefoon *

E-mail *

Opmerking

Ik heb het Privacy- en Cookiebeleid gelezen en ga hiermee akkoord.

x

Chat met een specialist!

Online
Vul hieronder uw naam in en start de chat
Momenteel is er geen medewerker beschikbaar. We zijn er voor u tussen 7.30 - 21.00 uur. U kunt altijd mailen naar info@wiltec.nl.
E-mail conversatie naar: