Top
 
Contact

Clients

Lande Group

U weet het misschien niet, maar er is een grote kans dat u weleens op een stoel van Lande Group heeft gezeten, of bijvoorbeeld aan een balie van deze meubelproducent heeft gestaan. Dit Brabantse familiebedrijf produceert namelijk meubels voor alle denkbare bedrijven en instellingen: van scholen tot luchthavens en van ziekenhuizen tot autoshowrooms. Dit doet de meubelproducent met de merken Lande, Zwaardvis en Pörtner. Daarnaast maakt Lande Group designmeubels met het merk Artifort. De stoelen, banken, bureaus, tafels, balies, kasten en pantry’s kunt u dan ook overal tegenkomen.

Heel bijzonder is dat Lande Group alle meubels voor de 4 merken van begin tot eind in eigen beheer ontwerpt, produceert en aflevert. Hiervoor heeft de
meubelfabrikant verschillende productielocaties in binnen- en buitenland, waarvan de grootste in Schijndel: een geavanceerd en hypermodern machinepark van maar liefst 10.000 m². Daar gebeurt enorm veel: er wordt gezaagd, gepoedercoat, gelast, geschuurd, gelijmd en er wordt zelfs hout ingefoamd. Dit doet Lande Group met zelfgemaakte matrijzen, een vrij uniek gebeuren in de meubelwereld. “Meestal wordt dit uitbesteed”, vertelt technicus Twan Verhoeven. “Maar wij doen het zelf met speciale apparatuur. We trekken het hout op deze manier in het schuim en maken zo bijvoorbeeld zelf de zitting voor een stoel of bank.”

Om dit allemaal te kunnen doen is kwaliteitsapparatuur nodig. Dat vond Lande Group bij Wiltec, zegt Verhoeven: “We begonnen de producten van Wiltec meer dan 20 jaar geleden te gebruiken voor het spuiten van polyether, later voor het stofvrij lakken. Inmiddels hebben we 3 spuitcabines, een droogcabine, lijminstallaties, afzuigwanden, een schuurcabine, het hele programma persoonlijke beschermingsmiddelen en filtermaterialen”. Lande Group is al decennialang tevreden over de producten en service van Wiltec.

“Wat wij belangrijk vinden is dat Wiltec betrouwbaar is en producten van hoge kwaliteit levert. Daarnaast is het voor ons prettig dat we in de buurt zitten. We kunnen in korte tijd naar Wiltec rijden, of zij komen bij ons. Door het persoonlijke contact met de medewerkers en de vertegenwoordiger is alles altijd snel en goed geregeld”, aldus Verhoeven.

Naast de ontwikkeling en productie van meubels, herstoffeert Lande Group haar eigen meubels ook. Verhoeven: “Mensen komen bijvoorbeeld naar ons als ze de zitting, armleuning of rugleuning van oude stoelen opnieuw gestoffeerd willen hebben”. Zulke duurzame opdrachten ziet de meubelfabrikant graag. “We zijn zelf ook veel met duurzaamheid bezig, we proberen bijvoorbeeld zo efficiënt mogelijk gebruik te maken van materialen, bijvoorbeeld lappen leer of stof. Van de restanten maken we andere producten, zoals tassen voor onze medewerkers.” Duurzaamheid is een belangrijk punt waarin Lande Group en Wiltec elkaar versterken. Verhoeven: “De producten van Wiltec gaan lang mee. Dat is een groot pluspunt”.

Gegevens

Wiltec
Industrielaan 24 5406 XC Uden
Postbus 116 5400 AC Uden
Telefoonnummer +31 (0)413-24 44 44
Fax +31 (0)413-24 44 99
Service
Whatsapp 06 54 24 64 16
E-mailadres info@wiltec.nl
BTW nummer NL851349894B01
KvK Den Bosch 54.55.65.11
Openingstijden klantenservice
Ma - Vr 07.30 tot 21.00 uur
Zaterdag 08.00 tot 12.00 uur
Route

Direct contact

WHATSAPP

Stel uw vraag via WhatsApp!
Tel. 06 54 24 64 16.

Chat
Start met chatten
>
Sluiten Sluiten

Aanhef *

Voornaam *

Achternaam *

Bedrijf *

Functie *

Telefoon *

E-mail *

Opmerking

Ik heb het Privacy- en Cookiebeleid gelezen en ga hiermee akkoord.

x

Chat met een specialist!

Online
Vul hieronder uw naam in en start de chat
Momenteel is er geen medewerker beschikbaar. We zijn er voor u tussen 7.30 - 21.00 uur. U kunt altijd mailen naar info@wiltec.nl.
E-mail conversatie naar: