Top
 
Contact

Clients

De Buf: Familiebedrijf in hart en nieren

De Buf

Vader Fritz, moeder Martine en zonen Diederick en Dimitri: zij staan iedere dag aan het roer van het vooruitstrevende bedrijf De Buf in Oostkamp in België. De firma is oorspronkelijk begonnen met hydraulische opbouwen van kranen en container-systemen op vrachtwagens en is nu gespecialiseerd in opbouw van o.a. betonmixers op vrachtwagens en de productie van eigen ontworpen mixeropleggers. Dat dit een familiebedrijf in hart en nieren is, blijkt uit alles. Ze hebben aan een half woord genoeg, schakelen snel en focussen zich ieder op hun eigen specialisme. Ondertussen wordt moeder Martine tijdens het werk gewoon ‘mama’ genoemd, en horen we dat ‘papa’ buiten de deur is. Dit contrast tussen zakelijk contact en de warme familieband is bijzonder mooi om te ervaren. Nog mooier is het resultaat dat het oplevert; een succesvol, groeiend bedrijf dat alles in eigen huis ontwikkelt, produceert, assembleert en afwerkt. Hoe gaat dat nou, in zo’n familiebedrijf? We nemen een kijkje!

Mama Martine blijft liever uit de spotlights, maar aan alles zien we dat zij trots is op haar zoons. Haar ogen stralen wanneer zoon Diederick vertelt over de historie van het bedrijf: “In 1988 heeft papa een bedrijf overgenomen, daarmee is het begonnen. Ik was toen nog niet eens geboren. In 1991 werd ‘De Buf Hydrauliek NV’ opgericht, voor de opbouw van mixers en laadkranen. Sindsdien zijn we alleen maar gegroeid en in 1995 zelfs verhuisd omdat we te groot werden voor de locatie. Inmiddels hebben we op de huidige locatie nog verder uitgebreid, met een geheel nieuw productiegebouw, inclusief een zandstraal – en spuitcabine. En dat is ook nodig, want we doen alles hier op locatie!”

In de tijd dat de twee broers van peuters tot jongemannen uitgroeiden, groeide het bedrijf net zo hard. Tijd om erbij in te stappen en vader en moeder te helpen! Diederick: “Ik heb altijd gedacht: daar ga ik werken. Ik heb nooit iets anders gewild of geambieerd. Het grote voordeel is dat je elkaar door en door kent, je hebt aan een half woord genoeg. We hebben ook ieder ons eigen specialisme, dus dat vult elkaar goed aan. Mama is van de administratie, Dimitri van de verkoop en de financiële zaken, papa en ik zijn vooral in de werkplaats te vinden. We hopen nog zo lang mogelijk met z’n vieren samen te werken, maar Dimitri en ik zijn klaargestoomd om het roer over te kunnen nemen. Een betere leerschool bestaat niet.”

De Buf
Dat klinkt goed. Alleen, het heeft vast ook nadelen. Hoe gaat het op feestjes, worden er dan alleen zaken besproken? Diederick lacht: “Nee, dat valt mee. We kunnen het redelijk loslaten. Het nadeel is wel dat het altijd in je gedachten is. Maar dat is voor iedereen met een eigen bedrijf herkenbaar.” En ruzies? “Natuurlijk worden we weleens boos op elkaar, maar we hebben nooit ruzie. We hebben ook geen last van een generatiekloof; we gaan mee met de tijd. De lasrobot heeft even geduurd, maar we volgen altijd de laatst stand der techniek.”

Tweede generatie is klaar om het roer over te nemen

De kunst van een familiebedrijf is om alle andere collega’s net zo warm te ontvangen. En dat lukt familie De Buf erg goed. “We zijn niet meer dan de rest, iedereen is gelijk voor de wet! We voelen ons niet te goed om onze handen ook vuil te maken.”, legt Diederick uit. ‘We zijn vooral ook trots, op ons team, wat we voor elkaar krijgen. Wij produceren mixeropleggers: alles wordt binnenshuis gemaakt. Het plaatwerk, het laswerk, het spuitwerk in de 4 enorme spuitcabines. In de toekomst maken we nog een railsysteem, zodat de 4 ton wegende opleggers gemakkelijker van A naar B gaan. Alles loopt in de lijn; één dag brandwerk, een halve dag plooien, 5 dagen lassen, één dag spuiten en 3 dagen om het samen te bouwen. Gemiddeld maken we één volledige oplegger per dag; dan is ie compleet afgewerkt. Dit krijgen we samen met onze 40 medewerkers voor elkaar.”

Het spuitproces; daar gaan onze spuitspecialist-harten toch sneller van kloppen. Hoe spuit je zo’n grote oplegger nu?
Diederick legt uit: “We hebben hier 4 nieuwe, onafhankelijke spuitcabines laten bouwen van 10 x 5 x 5 meter, waar we de opleggers in één keer kunnen spuiten en laten drogen. Voorheen waren we veel tijd kwijt met verf aanmaken; dat gaat nu automatisch. We werken met evenveel mensen, de productie is alleen omhoog gegaan! Het spuitwerk bestaat uit 2 grondlagen en 2 laklagen. Alle kleuren komen voorbij, maar vooral blauw en geel.

Gegevens

Wiltec
Industrielaan 24 5406 XC Uden
Postbus 116 5400 AC Uden
Telefoonnummer +31 (0)413-24 44 44
Fax +31 (0)413-24 44 99
Service
Whatsapp 06 54 24 64 16
E-mailadres info@wiltec.nl
BTW nummer NL851349894B01
KvK Den Bosch 54.55.65.11
Openingstijden klantenservice
Ma - Vr 07.30 tot 17.30 uur
Zaterdag gesloten
Showroom en winkel Ma - Vr 08:00 tot 17:30 uur
Route

Direct contact

WHATSAPP

Stel uw vraag via WhatsApp!
Tel. 06 54 24 64 16.

Chat
Start met chatten
>
Sluiten Sluiten

Aanhef *

Voornaam *

Achternaam *

Bedrijf *

Functie *

Telefoon *

E-mail *

Opmerking

Ik heb het Privacy- en Cookiebeleid gelezen en ga hiermee akkoord.

x

Chat met een specialist!

Online
Vul hieronder uw naam in en start de chat
Momenteel is er geen medewerker beschikbaar. We zijn er voor u tussen 7.30 - 21.00 uur. U kunt altijd mailen naar info@wiltec.nl.
E-mail conversatie naar: