Top
 
Contact

Clients

36 wisselmomenten per jaar besparen? Wiltec regelt het voor VDL Nedcar!

VDL

DuoFlo filters van 3M besparen €10.000 per jaar voor de autofabrikant 

VDL Nedcar, de enige personenautofabriek in Nederland waar voor derden seriematige assemblage plaatsvindt, produceert in Born inmiddels drie modellen MINI’s en de BMW X1. Wiltec is een vaste leverancier op het gebied van verbruiksmaterialen in en rond de spuitcabines van VDL Nedcar. Naast het brede pakket aan diverse materialen welke geleverd wordt, zijn de specialisten van Wiltec altijd op zoek naar verdere besparingen en optimalisaties van het proces. En met succes! Zo werd recentelijk een forse besparing doorgevoerd op waterfilters.

Bij VDL Nedcar wordt er aan de productielijn in de carrosseriehal veel gewerkt met lasrobots, ruim 14.300 stuks. Deze lasrobots worden continu gekoeld door koelwater dat door kilometers leidingen gaat. In deze leidingen kunnen roestdeeltjes en vuil zitten, waardoor slijtage op de loer ligt. Daarom moeten deze eruit gefilterd worden.

In de oude situatie merkte VDL Nedcar dat het filterproces van het koelwater erg arbeidsintensief en kostbaar was. Er was een hoog verbruik aan (dure) filters welke vaak verwisseld moesten worden. Wiltec, tevens distributeur van de vloeistoffilters van 3M, werd gevraagd om een oplossing én had daar precies de juiste oplossing voor: de DuoFlo filters van 3M. Deze filters zijn voorzien van een dubbele wand en hebben daardoor 70% meer filter oppervlakte wat resulteert in een hogere vuil opname capaciteit en een langere standtijd.

Na een periode van analyse en advies is er eerst een test ingezet met de DuoFlo filters van 3M en al snel kwamen de goede resultaten. Waar in de oude situatie de filters iedere 4 werkdagen vervangen moesten worden, is de levensduur van de filters in de nieuwe situatie twee en een half keer verlengd tot wel 10 werkdagen! Een topresultaat.

Samen met Wiltec heeft VDL Nedcar hiermee een flinke besparing gerealiseerd. Niet alleen op de filterkosten, maar vooral ook door de enorme tijdswinst die behaald wordt door de verlengde standtijd van de filters. Dit scheelt maar liefst 36 wissel momenten per jaar, tijd die nu ergens anders in geïnvesteerd kan worden.

Door het advies van Wiltec om de DuoFLo filters van 3M in te zetten is er qua kosten een besparing gerealiseerd van ca. € 10.000,- per jaar.

Bent u ook op zoek naar de optimale filteroplossing met een mogelijke besparing? Neem dan contact met Wiltec op.

Gegevens

Wiltec
Industrielaan 24 5406 XC Uden
Postbus 116 5400 AC Uden
Telefoonnummer +31 (0)413-24 44 44
Fax +31 (0)413-24 44 99
Service
Whatsapp 06 54 24 64 16
E-mailadres info@wiltec.nl
BTW nummer NL851349894B01
KvK Den Bosch 54.55.65.11
Openingstijden klantenservice
Ma - Vr 07.30 tot 17.30 uur
Zaterdag gesloten
Showroom en winkel Ma - Vr 08:00 tot 17:30 uur
Route

Direct contact

WHATSAPP

Stel uw vraag via WhatsApp!
Tel. 06 54 24 64 16.

Chat
Start met chatten
>
Sluiten Sluiten

Aanhef *

Voornaam *

Achternaam *

Bedrijf *

Functie *

Telefoon *

E-mail *

Opmerking

Ik heb het Privacy- en Cookiebeleid gelezen en ga hiermee akkoord.

x

Chat met een specialist!

Online
Vul hieronder uw naam in en start de chat
Momenteel is er geen medewerker beschikbaar. We zijn er voor u tussen 7.30 - 21.00 uur. U kunt altijd mailen naar info@wiltec.nl.
E-mail conversatie naar: