WILTEC.nl | De juiste tools voor jouw klus, mét goed advies & snelle levering
WILTEC.nl | De juiste tools voor jouw klus, mét goed advies & snelle levering
Afbeelding van zon en blauwe lucht
Image van brochure

Veilig en verantwoord werken in de warmte

Met de zomer in zicht, komen ook de discussies rondom veilig en verantwoord werken bij hoge temperaturen weer op gang. Werken in de warmte kan leiden tot minder goede prestaties en gezondheidsklachten. Nu het aantal warme dagen door klimaatverandering alleen maar toe lijkt te nemen, wordt het onderwerp steeds actueler. Voorkomen is nog altijd beter dan genezen. Zorg er daarom voor dat u goed voorbereid bent op de warmte. De juiste voorbereiding nu, zorgt er immers voor dat uw medewerkers straks, wanneer de temperaturen ineens omhoog schieten, veilig en comfortabel aan het werk kunnen blijven. Benieuwd welke voorzorgsmaatregelen u kunt nemen? U leest er alles over in onze whitepaper.
Image met verkoelende kleding van TechNiche

Zorg voor verkoeling

Koelingsproducten worden al jaren succesvol toegepast in de sportwereld, maar zijn ook perfect toepasbaar in werkomgevingen. Gebruik van koelvesten of -caps zorgt bijvoorbeeld voor een hogere productiviteit én een kwalitatief beter resultaat. De koelproducten van TechNiche zijn voorzien van HyperKewl-technologie. Dit lichtgewicht materiaal absorbeert water na een korte onderdompeling. Het opgeslagen water verdampt langzaam door warmte aan het lichaam te onttrekken. Hierdoor wordt het lichaam vijf tot tien uur gekoeld. Omdat de producten niet nat aanvoelen, kan het over kleding worden gedragen. De producten zijn tot wel 140 keer herbruikbaar.
Twee fluorescerende UV-werende shirts

Draag UV-werende kleding

Het is vanzelfsprekend om kleding te dragen die beschermt tegen regen en kou. Veel minder vanzelfsprekend is het om kleding te dragen die beschermt tegen schadelijke UV-straling terwijl dit minstens zo belangrijk is. Textiel biedt tot op zekere hoogte bescherming, maar de beschermende factor van kleding varieert. Alle (polo)shirts met korte en lange mouwen (de Tackler uitgezonderd) van SYNQ zijn gecertificeerd volgens de EN 13758-2 normering en bieden door de breistructuur óf een speciale coating bescherming tegen schadelijke UV-stralen. De UPF 50+ markering garandeert zelfs een UV-blokkering van 98%.
Afbeelding van een schoen en sokken

Kies voor een productwissel

Kleine aanpassingen met een groots resultaat. Kies bij warm weer voor een productwissel. De duurzaam geproduceerde, lichtgewicht sok van Bata, met zeer goed vochttransport door de speciale Bata Pro-Cool EcoMade vezels, zorgt ervoor dat uw voeten droog en fris blijven tijdens het dragen van uw werkschoenen. Maar ook een andere werkhandschoen, zoals de Showa 381 kan een goed alternatief voor de warmere dagen zijn. De microvezels (bekend vanuit de sportkleding) zorgen voor een hoog absorptievermogen, stimuleren de dampdoorlaatbaarheid én maken de handschoen 20 procent meer ademend met drogere handen als resultaat.
Afbeelding van zonnebrand en een hand met zonnebrand

Vergeet niet te smeren

Werken uw medewerkers buiten? Dan is het van groot belang dat zij hun huid goed insmeren. Onbeschermd in de zon werken leidt niet alleen tot verbranding, maar kan op langere termijn huidkanker veroorzaken. Werkgevers zijn, volgens de CAO Bouw & Infra, verplicht om werknemers te beschermen tegen de risico’s van UV-straling. Wiltec en Carelyn helpen u hierbij met een zonnebrandcrème (SPF 30) die niet alleen beschermt, maar ook wordt geleverd inclusief handige dispenser. Hygiënisch, gemakkelijk te doseren en eenvoudig te bevestigen op plekken waar mensen buiten aan het werk zijn. U vindt ‘m in onze zomershop.
Foto van productspecialist

Onze specialisten

geven advies op maat

Heeft u vragen of wilt u meer weten over veilig en verantwoord werken in de warmte? Neem gerust contact met ons op. Onze specialisten geven u graag een vrijblijvend, persoonlijk advies.
Bel 0413 – 24 44 44
Wij helpen u graag vooruit!