WILTEC.nl | De juiste tools voor jouw klus, mét goed advies & snelle levering
WILTEC.nl | De juiste tools voor jouw klus, mét goed advies & snelle levering

Onze historie: van toeleverancier tot totaalleverancier

De roots van Wiltec liggen in de professionele spuiterij, van hout- en meubelbranche tot automotive. In 1971 startte Wiltec als eenmanszaak Van der Wilt, waarna in 1993 de overgang naar Wiltec plaatsvond. Om een toekomstbestendig bedrijf te blijven, maar ook om klanten steeds beter van dienst te zijn, zijn door de jaren heen het productenpakket en de diverse specialismes gegroeid en verbreed. Wiltec werd een groothandel, vooral voor de maakindustrie. Door zelf te ontwikkelen en nieuwe productcategorieën op te zetten en te introduceren, maar ook door diverse overnames. Zoals recent de overname van Smetsers Kantoor (2021), BDP International (2021), Asto Office Equipment (2020) en Jacks Coffee & Tea (2019).

Vanuit diverse productgroepen is Wiltec aan steeds meer verschillende branches en industrieën gaan leveren. Door het brede aanbod aan producten, diensten en services heeft Wiltec zich ontwikkeld als totaalleverancier binnen diverse branches, voor verschillende bedrijven. Daarnaast is de rol van Wiltec veranderd van groothandel in adviseur, sparringpartner, innovator en ketenregisseur. Altijd met de focus op kwaliteit, service, duurzaamheid en doelgerichte oplossingen voor de klant.

Innovatief, slagvaardig, enthousiast en ondernemend; dat zijn eigenschappen waardoor de Wiltec Groep sinds 2012 ieder jaar is uitgeroepen tot Best Managed Company. Ook duurzaamheid en sociaal beleid zijn van groot belang bij Wiltec. Wiltec ontving hiervoor in 2021 een Groene Pluim.