Top
 

Welke vorm u ook wilt creëren, Graco klaart de klus!

Composiet, daarmee klaart Graco de klus. Voor elke vorm die je maar wilt creëren. Fiber-reinforced plastic (FRP) is een composietmateriaal dat gemaakt is van een polymeermatrix die versterkt is met vezels. Dat behoeft wellicht nadere uitleg: de composietapparatuur van Graco spuit een dunne laag gelcoating met de eigenlijke afwerkingslaag van de composiet in een mal. De volgende laag is een dikkere laag van glasvezel om de composiet te versterken. Met een lamineringsproces wordt de lucht verwijderd en na het drogen wordt de composiet uit de mal gehaald. Zo krijg je de gewenste vorm!

 

Een andere technologie die wordt gebruikt om composietmateriaal te produceren, is pultrusie. De term pultrusie combineert het Engelse woord ‘pull’ (trekken) en ‘extrusie’. Bij extrusie wordt het materiaal door een matrijs geduwd. Pultrusie is het proces waarbij ruwe composieten zoals glasvezel en hars door een verwarmde matrijs worden ‘getrokken’, waardoor een continu composietprofiel ontstaat.
Het pultrusieproces begint met rollen glasvezel. Deze ruwe vezel wordt door een harsbad geleid. De vezels worden volledig doordrenkt met het harsmengsel. Het ongeharde composietmateriaal wordt nu door een reeks matrijzen geleid. Die op maat gemaakte matrijzen zorgen ervoor dat de vezel in de juiste vorm wordt geschikt, terwijl de overtollige hars wordt verwijderd. In de laatste fase wordt de composiet door een verwarmde stalen matrijs geleid. Het profiel dat uit de matrijs tevoorschijn komt is een uitgehard gepultrudeerd, vezelversterkt polymeercomposiet.

 

Materialen

  • – Polyesterverf
  • – Gelcoatings
  • – Polymeer
  • – Glasvezel

 

> TERUG NAAR HET OVERZICHT

RS-chop- en gelcoatpistolen

RS-chop- en gelcoatpistolen

FRP-chopsysteem

FRP-gelcoatsysteem

FRP-gelcoatsysteem

Sluiten Sluiten

Aanhef *

Voornaam *

Achternaam *

Bedrijf *

Functie *

Telefoon *

E-mail *

Opmerking

Ik heb het Privacy- en Cookiebeleid gelezen en ga hiermee akkoord.

x

Chat met een specialist!

Online
Vul hieronder uw naam in en start de chat
Momenteel is er geen medewerker beschikbaar. We zijn er voor u tussen 7.30 - 21.00 uur. U kunt altijd mailen naar info@wiltec.nl.
E-mail conversatie naar: