Top
 

Kennis en tips

U bent op zoek naar?

 
 

FAQ

Veel gestelde vragen over VEILIGHEID, EHBO
1) Hoeveel BHV hulpverleners zijn er verplicht?

Het aantal BHV'ers wordt vastgesteld op basis van de Risico Inventarisatie & Evaluatie (RI&E). Er moeten altijd voldoende bedrijfshulpverleners zijn om de bhv taken uit te kunnen voeren. Andere factoren zijn verlof, ziekteverzuim, openingstijden, ploegendienst e.d. De werkgever kan er ook voor kiezen om de BHV taken door derden te laten uitvoeren. Verantwoordelijkheden kunnen niet gedelegeerd worden, de werkgever blijft eindverantwoordelijk.

2) Wat zijn de wettelijke verplichtingen op het gebied van BHV?

Elk bedrijf heeft wettelijke BHV-verplichtingen. Ieder werkgever moet zorgen dat de deskundige bijstand op het gebied van BHV is geregeld. De Risico Inventarisatie & Evaluatie (RI&E) is het uitgangspunt om te bepalen welke deskundige bijstand op het gebied van BHV nodig is. Afhankelijk van de aard, grootte, ligging en de restrisico’s in uw bedrijf, moeten één of meerdere werknemers zijn opgeleid als bedrijfshulpverlener. Dit moet ook als u de BHV samen met andere bedrijven in uw omgeving organiseert. Iedere BHV’er moet voor één of meer van de hulpverleningstaken zijn opgeleid. De BHV-organisatie als totaal moet in staat zijn alle hulpverleningstaken uit te voeren. Elke werkgever moet schriftelijk vastleggen hoe de BHV is georganiseerd in zijn bedrijf en welke maatregelen in dit verband zijn genomen. Dat kan in een BHV-plan.

3) Is een verbandtrommel verplicht?

Ja, bij bedrijven moet altijd een verbandtrommel binnen handbereik zijn, dat staat in de Arbo-regelgeving. Natuurlijk moet de inhoud volledig zijn en van de juiste kwaliteit. Controleer dit periodiek, tevens op houdbaarheid.

4) Hoe kies ik de juiste BHV koffer?

Hier zijn standaard richtlijnen voor.

  • Minder dan 25 personen: EHBO koffer B
  • Meer dan 25 personen: EHBO koffer A
  • Minder dan 25 personen, maar een grote kans op ongelukken: EHBO koffer A
  • Bent u mobiel? EHBO tas
  • Meerdere verdiepingen: één koffer per verdieping
5) Dienen EHBO producten te worden gekeurd?

Ja, brandblussers en EHBO artikelen moeten regelmatig gekeurd of aangevuld worden. Wiltec biedt deze service aan. Op afspraak wordt alles ter plaatse gekeurd, gecheckt en indien nodig aangevuld. Vraag onze specialisten naar de mogelijkheden.

Tips & downloads!

Tips, downloads & video's over VEILIGHEID, EHBO

Veilig werken in de hitte

Icoon-whitepaper 5

In de zomer genieten we met zijn allen vaak van de zon en aangename temperaturen. Werken in de zon en in de hitte is een ander verhaal. Dat is meestal niet zonder risico’s. Met teveel zon kun je uitdrogen of de huid verbranden en is ook de kans op hoofdpijn, duizeligheid en misselijkheid groter. Bovendien neemt de concentratie af door warmte en daarmee ook de veiligheid! Het is daarom belangrijk om met warm weer goed op te letten.

Read more

Veilige werkvloer

Icoon-whitepaper 5

Iedere werkomgeving is anders en brengt verschillende veiligheidsrisico’s met zich mee. De juiste middelen en een goede voorlichting dragen bij aan een betere veiligheid.

Read more

Wiltec “Veilig werken” app

Tip

Vind eenvoudig en snel de vereiste...

Read more

Phillips HeartStart

brochure

De kracht om een leven te redden.

Bekijk de brochure

Buiten werken

Tip

Zorg voor voldoende zonnebrandcrème.

Read more

Controleer uw BHV-koffer

Tip

Zijn alle producten voorradig?

Read more

Ultieme precisie, géén transpiratie

Tip

De SHOWA 381 is de lichtste, met microporeuze nitril gecoate handschoen van SHOWA met de hoogste slijtvastheid van niveau 4.

Read more

Blijf op de hoogte

Sluiten Sluiten

Aanhef *

Voornaam *

Achternaam *

Bedrijf *

Functie *

Telefoon *

E-mail *

Opmerking

Ik heb het Privacy- en Cookiebeleid gelezen en ga hiermee akkoord.

x

Chat met een specialist!

Online
Vul hieronder uw naam in en start de chat
Momenteel is er geen medewerker beschikbaar. We zijn er voor u tussen 7.30 - 21.00 uur. U kunt altijd mailen naar info@wiltec.nl.
E-mail conversatie naar: