Top
 

Kennis en tips

U bent op zoek naar?

 
 

FAQ

Veel gestelde vragen over VEILIGHEID, VEILIGHEIDSKLEDING
1) Kunnen jullie mij vertellen welke normeringen gelden voor mijn werkzaamheden?

De benodigde normeringen voor uw werkzaamheden kunt u terugvinden in de Risico Inventarisatie & Evaluatie, welke verplicht is op de werkplek. Onze specialisten adviseren u graag over welk kledingstuk u het beste bij welk risico kunt gebruiken.

2) Ik draag een vlamvertragend kledingstuk met een lasnormering, echter bij het lassen vallen er toch gaten in mijn kleding, hoe kan dit?

Het kledingstuk is vlamvertragend en niet vlamwerend. Dit betekent dat het doek het vuur dooft, maar dat er nog wel gaten gevormd kunnen worden door de vonken.

3) Wat is het verschil tussen een normering voor hoge zichtbaarheid en een RWS normering?

De normering voor hoge zichtbaarheid EN ISO 20471 (voorheen EN 471) is een Europese normering, RWS is een toevoeging hierop. De RWS normering is over het algemeen alleen noodzakelijk bij het werken op wegen van Rijkswaterstaat of werken in opdracht van Rijkswaterstaat. De Risico Inventarisatie & Evaluatie zal aangeven of u hoge zichtbaarheidskleding met RWS normering nodig heeft op de werkplek.

4) Is kleding volgens de normering EN 343 ook geschikt voor bescherming tegen kou?

Nee, de normering EN 343 geeft alleen de wind- en waterdichtheid en het ademend vermogen van het kledingstuk aan.

De juiste werkkleding voor het werken in de kou is afhankelijk per omstandigheid. Laat u daarom altijd adviseren door een specialist. Zij bekijken samen met u wat de beste oplossing is voor u. Heeft u een vraag of wilt u direct advies op maat? Mail naar info@wiltec.nl of bel 0413 - 24 44 44.

5) Voorkomt het dragen van kleding met de normering IEC 61482 het ontstaan van een vlamboog?

Nee, kleding met de normering IEC 61482 vermindert de gevolgen van een vlamboog op uw lichaam, mits deze kleding wordt gedragen in combinatie met de juiste overige persoonlijke beschermingsmiddelen. Hierover kunnen onze specialisten u adviseren.

Tips & downloads!

Tips, downloads & video's over VEILIGHEID, VEILIGHEIDSKLEDING

Catalogus Veiligheid & PBM

Onze catalogus Veiligheid & PBM staat bomvol met ons volledige assortiment veiligheidskleding, Persoonlijke Beschermingsmiddelen, stappenplannen, tips & service! Bekijk ‘m hier!

Read more

Wiltec Online: Service op maat!

Icoon-whitepaper 5

Beheer alle kleding en PBM op maat

Read more

Onderhoud veiligheidsschoenen

Icoon-whitepaper 5

Onderhoud van veiligheidsschoenen zorgt ervoor dat ze langer meegaan. Naast comfort tijdens het werk, zorgen veiligheidsschoenen voor bescherming van uw voeten tegen beknellingen, vallende en scherpe voorwerpen, water, hitte, kou en gevaarlijke stoffen.

Read more

Wiltec Beroepskleding

brochure

U bent een doorzetter, net als veel van uw medewerkers. Dit moet ook wel, want ook in uw branche is het aantal dienstjaren verlengd en moet er steeds langer worden doorgewerkt. Gelukkig worden we ook steeds ouder. Een en ander vergt wel meer van onze inzetbaarheid en doorzettingsvermogen. Voor de werkgever betekent dit nieuwe verantwoordelijkheden én uitdagingen. Dat is niet altijd even gemakkelijk. Gelukkig kan Wiltec een deel uit handen nemen. Denk maar aan de kleding. Het werken in gemakkelijk zittende, duurzame en veilige kleding is in deze tijd een must.

Bekijk de brochure

Wiltec & Bouw

brochure

Investeringen in uitstraling en veiligheid zijn op een totaal bouwbudget minimaal. Als het fout gaat of niet optimaal is geregeld, zijn de kosten en gevolgen echter niet te overzien. Samen met u maken we de juiste keuzes - eventueel volledig circulair - voor een goede uitstraling, maximale veiligheid, tevredenheid en productiviteit!

Bekijk de brochure

Veilig buiten werken in de kou

Icoon-whitepaper 5

Lage temperaturen zorgen voor extra risico’s. Er ontstaat uitglijdgevaar, machines zijn minder goed te bedienen met koude handen en de productiviteit is lager. Bedrijven zijn verplicht om bij lage gevoelstemperaturen voor extra persoonlijke beschermingsmiddelen en beroepskleding te zorgen. Te lang werken in de kou zorgt voor onderkoeling en bevriezingen.

Read more

Veilige werkvloer

Icoon-whitepaper 5

Iedere werkomgeving is anders en brengt verschillende veiligheidsrisico’s met zich mee. De juiste middelen en een goede voorlichting dragen bij aan een betere veiligheid.

Read more

ISO13997 norm

video

De ISO13997 wordt steeds bekender in de markt, omdat deze een beter beeld geeft van de daadwerkelijke snijbestendigheid van handschoenen.

Bekijk de video

Blijf op de hoogte

Sluiten Sluiten

Aanhef *

Voornaam *

Achternaam *

Bedrijf *

Functie *

Telefoon *

E-mail *

Opmerking

Ik heb het Privacy- en Cookiebeleid gelezen en ga hiermee akkoord.

x

Chat met een specialist!

Online
Vul hieronder uw naam in en start de chat
Momenteel is er geen medewerker beschikbaar. We zijn er voor u tussen 7.30 - 21.00 uur. U kunt altijd mailen naar info@wiltec.nl.
E-mail conversatie naar: