Top
 

Kennis en tips

U bent op zoek naar?

 
 

FAQ

Veel gestelde vragen over GRAFISCHE & VERPAKKINGSINDUSTRIE
1) Is een verbandtrommel verplicht?

Ja, bij bedrijven moet altijd een verbandtrommel binnen handbereik zijn, dat staat in de Arbo-regelgeving. Natuurlijk moet de inhoud volledig zijn en van de juiste kwaliteit. Controleer dit periodiek, tevens op houdbaarheid.

2) Wat zijn de veiligheidsklassen bij veiligheidsschoenen?

De algemene norm die voor veiligheidsschoenen geldt, is de EN ISO 20345. Die norm classificeert 5 niveaus van bescherming.

S1 Standaard veiligheidsschoen voor droge werkzaamheden met veiligheidsneus (200 Joule).
S1P Als S1, maar dan uitgerust met ondoordringbare anti-perforatiezool.
S2 Als S1, maar dan uitgerust met waterafstotend overleder.
S3 Als S2, maar dan uitgerust met ondoordringbare anti-perforatiezool.
S4 Laarzen (rubber/ PVC) met veiligheidsneus.
S5 Als S4, maar dan met ondoordringbare anti-perforatiezool.

3) Zijn er ook veiligheidsschoenen met verschillende wijdtes?

Ja, die bestaan. Elten heeft bijvoorbeeld een XW en een XXW, extra breed. Zo heeft ieder merk wijdtematen. Emma werkt met XD en XXD en zo werkt Bata met XW en XXW. Onze specialist komt graag met onze pasbus bij u op locatie om de juiste schoenen aan te meten.

4) Is er een allround geïmpregneerde reinigingsdoek beschikbaar?

De Wiltec Wet Wipe is een kant en klare geïmpregneerde reinigingsdoek voor het verwijderen van middelzware tot zeer zware industriële vervuiling van handen en gereedschappen zoals olie, vet, lijm, smeer en vele andere vervuilingen.

5) Waar moet ik op letten bij het bestellen van papier?

Kopieerpapier is verkrijgbaar in diverse formaten, gewichten en kleuren. Ook in witheid zit verschil. Kwalitatief betere papiersoorten hebben een hogere witheid, deze wordt uitgedrukt in een CIE-waarde. Standaard kopieerpapier is van formaat A4 en heeft een 80 grams gewicht. Witheid verschilt tussen de CIE150 en CIE169.

6) Heeft Wiltec verschillende merken in het assortiment?

Wiltec is merkonafhankelijk en kijkt daardoor per bedrijfssituatie welk merk, of welke serie het beste tot zijn recht komt afhankelijk van de wensen en eisen. Wiltec heeft hiervoor o.a. een partnership met Kyocera, Canon, Ricoh, Brother en Samsung.

7) Vanaf welk aantal maandafdrukken moet ik een lasermachine aanschaffen?

Hier staat geen standaard aantal afdrukken voor en is per bedrijfssituatie, wensen en eisen verschillend. Wij adviseren altijd op maat, en bekijken dus graag wat u van de machine verlangt alvorens een gedegen en vrijblijvend advies te geven.

8) Is het mogelijk kantoormachines te leasen?

Wiltec biedt de mogelijkheid om in plaats van kantoormachines aan te kopen, deze te leasen. Op deze manier spreidt u de kosten over de looptijd van het contract. Daarnaast wordt u in de gelegenheid gesteld een serviceovereenkomst aan te gaan.

9) Wat houdt een serviceovereenkomst in?

Het afsluiten van een serviceovereenkomst zorgt ervoor dat u tijdens de looptijd van de overeenkomst probleemloos gebruik kunt maken van uw kantoormachine. Bij storingen of andere defecten staat onze Wiltec Servicedienst binnen 8 werkuren op de stoep om het probleem te verhelpen. Daarnaast verzorgt Wiltec de toners en andere verbruiksartikelen voor de machine.

10) Hoe is de kwaliteit van de huismerk artikelen?

Van de meest gebruikte kantoorartikelen biedt Wiltec huismerk artikelen van het merk Quantore. Dit zijn artikelen van goede kwaliteit tegen een nog betere prijs. Op deze manier bespaart u al snel flink op de kosten. Het huismerk is bijna net zo goed als de originele A-merken, welke uiteraard altijd voor topkwaliteit staan.

Tips & downloads!

Tips, downloads & video's over GRAFISCHE & VERPAKKINGSINDUSTRIE

Voorkom snijwonden

Icoon-whitepaper 5

Voorkom snijwonden met de juiste handschoenen Handletsel staat op nummer één in de bedrijfsongevallen top 5. Liefst 35% van het ziekteverzuim wordt veroorzaakt door handletsel. Dat zijn cijfers die er niet om liegen. Met de inzet van de juiste handschoenen en bijvoorbeeld goed onderhoud en juist gebruik van machines kunnen ongevallen tot een minimum worden […]

Lees meer

Wiltec Corporate wear

brochure

Voorop in Corporate Identity.

Bekijk de brochure

Beroepskleding in uw huisstijl

Tip

Uitbundige logo’s tot subtiele details.

Read more

Samenstelling kledingpakket

Tip

Laat u goed adviseren over de...

Read more

Bedrijfskleding & de Fiscus

Icoon-whitepaper 5

Whitepaper: hoe zit het precies?

Read more

De pasbus op locatie:

Tip

voor het opmeten van alle maten.

Read more

Blijf op de hoogte

Sluiten Sluiten

Aanhef *

Voornaam *

Achternaam *

Bedrijf *

Functie *

Telefoon *

E-mail *

Opmerking

Ik heb het Privacy- en Cookiebeleid gelezen en ga hiermee akkoord.

x

Chat met een specialist!

Online
Vul hieronder uw naam in en start de chat
Momenteel is er geen medewerker beschikbaar. We zijn er voor u tussen 7.30 - 21.00 uur. U kunt altijd mailen naar info@wiltec.nl.
E-mail conversatie naar: