Top
 

Kennis en tips

U bent op zoek naar?

 
 

FAQ

Veel gestelde vragen over AFBOUW, STUKADOORS & SCHILDERS
1) Hoe voorkom ik dat overgebleven lak in een verfspuitsysteem uitdroogt?

Steeds vaker ervaren schilders de voordelen van het werken met een verfspuitsysteem. Het is alleen lastig om de juiste hoeveelheid verf in te schatten, waardoor overgebleven lak vaak uitdroogt. Dat is zonde! Daarbij is het soms onmogelijk om bepaalde hoeken goed te bereiken, omdat ondersteboven spuiten niet altijd goed werkt. Hier lopen schilders steeds vaker tegenaan. Dat kost veel tijd en het gaat ten koste van het resultaat.

Oplossing: Het Norton Paint Systeem biedt de oplossing. Dit unieke, gesloten verfsysteem is luchtdicht waardoor de lak nooit uitdroogt en dus bewaard kan blijven. Het verfspuitpistool spuit onder iedere hoek, ook ondersteboven! Dit systeem werkt daarnaast schoner, bespaart op het verbruik van oplosmiddelen, vermindert tijd voor het schoonmaken van het verfspuitpistool en verbetert de effectiviteit van de spuiter met minimaal 15%!

2) Zijn er ook tapes bestand tegen water en vocht? En die geen lijmresten achterlaten of scheuren?

Een veelvoorkomende klusirritatie: maskeertape die moeilijk te verwijderen is en dan ook nog lijmresten achterlaat of snel scheurt. Daarbij zijn veel tapes niet goed bestand tegen water en vocht. Dat maakt het lastig om efficiënt en nauwkeurig te werken.

Hier heeft Deltec Tape iets op bedacht, speciaal voor spuiterijen: Deltec Tape Automotive. Deze tape is van zeer hoge kwaliteit, geschikt voor alle voorkomende werkzaamheden in spuiterijen. Door een dubbele latex impregnering en een speciale lijmlaag, is de tape zeer goed bestand tegen vocht. Daarnaast kan de tape worden ingezet bij temperaturen tot 1.00 graden Celsius, zonder lijmresten achter te laten. Zelfs bij een eventuele tweede productiegang is het mogelijk om de tape opnieuw te verhitten en probleemloos te verwijderen. Dat bespaart veel tijd én materiaal!

3) Hoe kan ik schuursponzen en –matjes efficiënt inzetten?

Schuursponzen en –matjes kosten stiekem best veel geld. Daarbij gaan ze vaak niet zo lang mee en zijn ze zo stug dat professionals lastige stukjes niet goed kunnen bereiken. Dit kost tijd én het levert een minder goed resultaat op.

Oplossing: Het geheim achter de Norton Rotolofoam is de combinatie van de Norton A275 schuurkorrel en de speciale zachte foam backing. Zij zorgen er samen voor dat de Rotolofoam maar liefst 3 keer langer mee gaat dan een schuurspons of matje. Daarnaast zorgt de extreme flexibiliteit van de Norton Rotolofoam voor een uitstekend resultaat op moeilijk bereikbare schuuroppervlaktes; randen, hoeken en profielen, zoals bij bijvoorbeeld bumpers en kozijnen. De moeite waard om te proberen!

4) Hoe lang kan ik tape bewaren?

Deltec Tape adviseert om de tape binnen één jaar te gebruiken. De tape dient opgeslagen te zijn in een droge, donkere ruimte met een ideale temperatuur tussen de 15 – 25 graden.

5) Wat is het verschil tussen Washi maskeertape en crêpepapier maskeertape?

De Washi maskeertapes zijn in vergelijking met een crêpepapieren maskeertape een kwalitatief betere tape. Dit heeft met de dikte van de maskeertape te maken. Washi maskeertapes zijn extra dun en daardoor loopt er geen lak of verf onder. Zo is de Deltec Maskeertape Gold tot 6 maanden na inzet schoon te verwijderen en de Purple tot 4 maanden na inzet. De papieren crêpepapier moet na één dag van de ondergrond verwijderd worden. De Washi / Deltec maskeertape scheurt niet bij het verwijderen en dit  zorgt voor extreem strakke lijnen/afscheidingen. De Deltec Maskeertape Purple is speciaal ontwikkeld voor toepassingen op kwetsbare ondergronden.

 

6) Waar kan ik Deltec Tape kopen?

Deltec Tape werkt met een groot dealernetwerk en heeft daardoor verkooppunten door heel Nederland en België. Uiteraard kunt u uw maskeertapes gewoon bij Deltec Tape zelf bestellen, alleen zullen we samen op zoek gaan naar een verkooppunt bij u in de buurt. Bent u benieuwd wie de dichtstbijzijnde dealer bij u in de buurt is? Neem dan contact op!

7) Ik heb strepen in mijn spuitpatroon, wat kan ik hieraan doen?

Controleer of de spuitdruk op maximaal staat, of plaats een spuittip met een smallere spuitbreedte.

8) Er komt bijna geen verf meer uit mijn spuitpistool, hoe kan dit?

Het kan zijn dat de filters bijna verstopt zijn. Controleer of de filters schoon zijn (pistoolfilter, pomp filter, aanzuigfilter).

9) Hoe vaak moet ik mijn spuittip vervangen?

U moet de spuittip vervangen na ongeveer 1.000 liter verspoten verf en/of als het spuitpatroon niet meer op een ellips lijkt.

10) Er komt verf langs de plunjerstang naar buiten, wat moet ik doen?

Stel de pakkingbus na. Helpt dit niet meer, vervang dan de pakkingen.

Tips & downloads!

Tips, downloads & video's over AFBOUW, STUKADOORS & SCHILDERS

Wiltec Beroepskleding

brochure

U bent een doorzetter, net als veel van uw medewerkers. Dit moet ook wel, want ook in uw branche is het aantal dienstjaren verlengd en moet er steeds langer worden doorgewerkt. Gelukkig worden we ook steeds ouder. Een en ander vergt wel meer van onze inzetbaarheid en doorzettingsvermogen. Voor de werkgever betekent dit nieuwe verantwoordelijkheden én uitdagingen. Dat is niet altijd even gemakkelijk. Gelukkig kan Wiltec een deel uit handen nemen. Denk maar aan de kleding. Het werken in gemakkelijk zittende, duurzame en veilige kleding is in deze tijd een must.

Bekijk de brochure

Wiltec & Bouw

brochure

Investeringen in uitstraling en veiligheid zijn op een totaal bouwbudget minimaal. Als het fout gaat of niet optimaal is geregeld, zijn de kosten en gevolgen echter niet te overzien. Samen met u maken we de juiste keuzes - eventueel volledig circulair - voor een goede uitstraling, maximale veiligheid, tevredenheid en productiviteit!

Bekijk de brochure

Veilig buiten werken in de kou

Icoon-whitepaper 5

Lage temperaturen zorgen voor extra risico’s. Er ontstaat uitglijdgevaar, machines zijn minder goed te bedienen met koude handen en de productiviteit is lager. Bedrijven zijn verplicht om bij lage gevoelstemperaturen voor extra persoonlijke beschermingsmiddelen en beroepskleding te zorgen. Te lang werken in de kou zorgt voor onderkoeling en bevriezingen.

Read more

Wiltec Wet Wipes

video

Wiltec Wet Wipes zijn kant en klare reinigingsdoeken voor het verwijderen van middelzware tot zeer zware vervuiling zoals olie, vet, smeer, lijm en verf.

Bekijk de video

De juiste tape

Om altijd een perfecte finish te creëren, is het gebruik van goed materiaal van essentieel belang. Maskeertape is een belangrijk product binnen de spuiterij. Er is daarbij een groot verschil in kwaliteit bij de diverse tapes. Alleen door de juiste tape te gebruiken, bereikt u een mooi en goed eindresultaat. Iets dat uw klanten simpelweg van u verwachten!

Lees meer

Top 3 nieuwe producten

Alle nieuwe producten, innovaties en oplossingen voor de professionele schilder en stukadoor op één plek gepresenteerd. Dat leek Wiltec en diverse professionele groothandels zeker de moeite waard. Daarom bezochten vele dealer de Demo Dealer Dagen, waarna zij weer helemaal op de hoogte waren van de must haves voor de toekomst. Bij deze vakhandels zijn schilders […]

Lees meer

Schildersbrochure

brochure

Een compleet assortiment.

Bekijk de brochure

Blijf op de hoogte

Sluiten Sluiten

Aanhef *

Voornaam *

Achternaam *

Bedrijf *

Functie *

Telefoon *

E-mail *

Opmerking

Ik heb het Privacy- en Cookiebeleid gelezen en ga hiermee akkoord.

x

Chat met een specialist!

Online
Vul hieronder uw naam in en start de chat
Momenteel is er geen medewerker beschikbaar. We zijn er voor u tussen 7.30 - 21.00 uur. U kunt altijd mailen naar info@wiltec.nl.
E-mail conversatie naar: