Top
 

Kennis en tips

U bent op zoek naar?

 
 

FAQ

Veel gestelde vragen over HOUT & KUNSTSTOF
1) Hoe kan ik schuursponzen en –matjes efficiënt inzetten?

Schuursponzen en –matjes kosten stiekem best veel geld. Daarbij gaan ze vaak niet zo lang mee en zijn ze zo stug dat professionals lastige stukjes niet goed kunnen bereiken. Dit kost tijd én het levert een minder goed resultaat op.

Oplossing: Het geheim achter de Norton Rotolofoam is de combinatie van de Norton A275 schuurkorrel en de speciale zachte foam backing. Zij zorgen er samen voor dat de Rotolofoam maar liefst 3 keer langer mee gaat dan een schuurspons of matje. Daarnaast zorgt de extreme flexibiliteit van de Norton Rotolofoam voor een uitstekend resultaat op moeilijk bereikbare schuuroppervlaktes; randen, hoeken en profielen, zoals bij bijvoorbeeld bumpers en kozijnen. De moeite waard om te proberen!

2) Ik heb veel last van stofontwikkeling tijdens het schuren, hoe kan ik dit verminderen?

Schuren is het afnemen van materiaal. Wanneer dit vrijgekomen materiaal ( stof) niet correct wordt afgezogen gaat dit rond dwarrelen in de ruimte. Dit kan teruggedrongen worden door het stof bij de bron af te zuigen. Wiltec biedt hiervoor een perfecte oplossing in de vorm van een uniek en gepatenteerd systeem dat het mogelijk maakt om nagenoeg stofvrij te schuren: Norton Multi-Air.

3) Hoe kan ik zien wanneer een filter gewisseld moet worden?

Het filter loopt vol met verf/lak, hierdoor neemt de druk/weeerstand toe. Met een drukverschilmeter kan precies gezien worden wat het optimale moment is om uw filter te wisselen.

4) De afzuigwand draait, maar zuigt niet naar behoren af?

Dit kan diverse oorzaken hebben; een gebroken V-snaar, een dichte regelklep in het uitblaaskanaal of de ventilator draait de verkeerde kant op. Maar in 90% van de gevallen is er sprake van volledig verzadigde filters. Controleer dan niet alleen de afzuigfilters, maar ook de toevoerfilters bij recirculatie. Mocht dit niet de oorzaak zijn, neem dan contact op met Wiltec.

5) Hoe zit het nu precies met Volts en Ampères?

Het voltage zegt iets over de kracht van de accu, het ampèrage zegt iets over het uithoudingsvermogen. Ter illustratie; voltage bepaald hoe groot de gaten zijn die je kunt boren, ampèrage zegt iets over het aantal gaten dat je kunt boren.

6) Droogt mijn kleefdoek uit als ik deze uit de verpakking haal?

De kleefdoeken zijn geïmpregneerd op basis van een alkydhars of een watergedagen impregnering, beide drogen niet uit als ze uit de verpakking zijn gehaald.

 

7) Bestaat er een systeem waarmee ik een eigen geïmpregneerde doek kan maken?

Met het Kimberly Clark Wettask systeem creëert u uw eigen voorbevochtigde poetsdoeken om te voldoen aan uw exacte specificaties, door het reinigingsmiddel naar voorkeur toe te voegen aan het systeem.

 

8) Is er een allround geïmpregneerde reinigingsdoek beschikbaar?

De Wiltec Wet Wipe is een kant en klare geïmpregneerde reinigingsdoek voor het verwijderen van middelzware tot zeer zware industriële vervuiling van handen en gereedschappen zoals olie, vet, lijm, smeer en vele andere vervuilingen.

Tips & downloads!

Tips, downloads & video's over HOUT & KUNSTSTOF

Graco composietapparatuur

Tip

Composiet, daarmee klaart Graco de klus. Voor elke vorm die je maar wilt creëren. Fiber-reinforced plastic (FRP) is een composietmateriaal dat gemaakt is van een polymeermatrix die versterkt is met vezels. Dat behoeft wellicht nadere uitleg: de composietapparatuur van Graco spuit een dunne laag gelcoating met de eigenlijke afwerkingslaag van de composiet in een mal. De volgende laag is een dikkere laag van glasvezel om de composiet te versterken. Met een lamineringsproces wordt de lucht verwijderd en na het drogen wordt de composiet uit de mal gehaald. Zo krijg je de gewenste vorm!

Read more

ISO13997 norm

video

De ISO13997 wordt steeds bekender in de markt, omdat deze een beter beeld geeft van de daadwerkelijke snijbestendigheid van handschoenen.

Bekijk de video

Voorkom snijwonden

Icoon-whitepaper 5

Voorkom snijwonden met de juiste handschoenen Handletsel staat op nummer één in de bedrijfsongevallen top 5. Liefst 35% van het ziekteverzuim wordt veroorzaakt door handletsel. Dat zijn cijfers die er niet om liegen. Met de inzet van de juiste handschoenen en bijvoorbeeld goed onderhoud en juist gebruik van machines kunnen ongevallen tot een minimum worden […]

Lees meer

Wiltec adembescherming

brochure

U kunt opgelucht ademhalen.

Bekijk de brochure

Dynabrade stofzuiger

video

Deze krachtige, industriële stofzuiger is speciaal ontwikkeld voor gebruik in combinatie met schuurmachines. Stofvrij werken was nog nooit zo eenvoudig! Stofdeeltjes in vers gespoten lak is funest. Iedere spuiter heeft dan ook veel belang bij een stofvrije werkomgeving. De nieuwe Dynabrade Raptor Vac stofzuiger zorgt hier probleemloos voor! Deze krachtige, industriële stofzuiger is speciaal ontwikkeld […]

Bekijk de video

Norton Schuurschijven

video

Bekijk de hoge kwaliteit van Norton.

Bekijk de video

Stofvrij werken

Icoon-whitepaper 5

Wie denkt dat stofvrij werken nog steeds...

Read more

Norton catalogus

brochure

Schuurmaterialen en accessoires.

Bekijk de catalogus

Blijf op de hoogte

Sluiten Sluiten

Aanhef *

Voornaam *

Achternaam *

Bedrijf *

Functie *

Telefoon *

E-mail *

Opmerking

Ik heb het Privacy- en Cookiebeleid gelezen en ga hiermee akkoord.

x

Chat met een specialist!

Online
Vul hieronder uw naam in en start de chat
Momenteel is er geen medewerker beschikbaar. We zijn er voor u tussen 7.30 - 21.00 uur. U kunt altijd mailen naar info@wiltec.nl.
E-mail conversatie naar: