Top
 

Kennis en tips

U bent op zoek naar?

 
 

FAQ

Veel gestelde vragen over FOOD
1) Kan ik producten verpompen welke erg pasteus zijn (bijvoorbeeld zo dik als pindakaas)?

Ja, daar hebben we allerlei mogelijkheden voor, van het verwarmen van het materiaal met speciale heaters tot aan speciale bulk-unloaders. Onze specialisten vertellen u er graag meer over!

2) Is de HoseGuard ook leverbaar voor de voedingsindustrie?

Ja, RVS uitvoeringen zijn standaard uit het leveringsprogramma leverbaar, zowel AISI 304 als 316

3) Hoe zorg ik voor een goed implementatieproces voor handverzorging en –hygiëne?

Hiervoor hanteren we 5 handelingen.
1. Een beoordeling uitvoeren van de huidige werkpraktijken, waaronder vloeistoffen die gevaarlijk kunnen zijn voor de huid.
2. Nieuwe processen, werkpraktijken of persoonlijke beschermingsmiddelen (PPE) introduceren waar nodig.
3. Een Skin Safety Regime introduceren.
4. Training van en communicatie naar personeel toe om bewustzijn te verhogen en naleving aan te moedigen.
5. Voortdurende controle en beoordeling.

4) Waarom is handhygiëne zo belangrijk?

Handhygiëne is enorm belangrijk, omdat ziektekiemen zich het snelst verspreiden via de handen.

5) Bestaat er een systeem waarmee ik een eigen geïmpregneerde doek kan maken?

Met het Kimberly Clark Wettask systeem creëert u uw eigen voorbevochtigde poetsdoeken om te voldoen aan uw exacte specificaties, door het reinigingsmiddel naar voorkeur toe te voegen aan het systeem.

 

6) Is er een allround geïmpregneerde reinigingsdoek beschikbaar?

De Wiltec Wet Wipe is een kant en klare geïmpregneerde reinigingsdoek voor het verwijderen van middelzware tot zeer zware industriële vervuiling van handen en gereedschappen zoals olie, vet, lijm, smeer en vele andere vervuilingen.

7) Is zeep alleen voldoende?

Goed handen wassen met een gewoon stukje zeep is niet voldoende. Gebruik een goede desinfecterende zeep of nog beter, ontsmet na het wassen je handen met een desinfecterende spray. Het lijkt overdreven, maar wassen alleen is vaak niet voldoende. Met handen wassen verwijder je vuil. Met ontsmetten dood je bacteriën en virussen (Mexicaanse griep). Gebruik een goed product! Bacteriedodend is niet voldoende. Mexicaanse griep is een virus.

8) Wanneer zeep mijn handen uitdroogt, wat kan ik dan doen?

Smeren met een goede verzorgende crème na het werk. DEB biedt een complete productlijn voor het reinigen, ontsmetten en verzorgen van uw handen.

Tips & downloads!

Tips, downloads & video's over FOOD

Geld en tijd besparen

Filters kunnen geld en tijd besparen Hoe? 5 Tips!   1. Kies bij voorkeur voor filters met een lange standtijd Wanneer u filters kiest met een lange standtijd, hoeft u minder vaak filters te verwisselen. Zo halen de Columbus filters standtijden die vier keer zo lang zijn als die van veel alternatieve verfvangfilters. Hiermee bent […]

Lees meer

Verpompen en circulatie

Van zuiver water tot het wasmiddel om kleding te wassen, Graco zorgt ervoor dat vloeistoffen die nodig zijn voor ons dagelijks leven, gemakkelijk kunnen worden verpompt.

Read more

Verwerken van etenswaren

Tip

Bij het verwerken van etenswaren speelt hygiëne een cruciale rol. Wiltec is gespecialiseerd in de apparatuur die hiervoor nodig is en is officieel dealer van Graco, wereldmarktleider op dit gebied.

Read more

Werkschoenen Food

video

In de voedingsindustrie is hygiëne essentieel.

Bekijk de video

PBM voor de foodbranche

brochure

Wiltec en de foodsector; een smaakvolle combinatie Bent u liever bezig met uw core business, zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over andere zaken? Wiltec biedt u, als totaalleverancier van persoonlijke beschermingsmiddelen en beroepskleding, totale ontzorging als het gaat om de veiligheid en hygiëne van uw medewerkers. Bekijk hier de catalogus.

Read more

(W)EETJE!

Tip

Pomp op maat. De veelzijdigheid van voedingswaren is enorm. Sommige vloeistoffen hebben een dikke structuur, andere zijn heel dun. Ook de hygiënenormen verschillen. Zo zijn de regels voor etenswaren die na het pompen nog gebakken of behandeld worden, minder streng. Om al die verschillende voedingsmiddelen op de juiste manier te verwerken, zijn er diverse pomptypes. […]

Read more

Veiligheidsschoenen foodbranche

Icoon-whitepaper 5

Emma komt met nieuwe veiligheidsschoenen voor voedingsindustrie Emma Safety Footwear introduceerde onlangs een speciale, vernieuwde lijn veiligheidsschoenen voor de voedingsindustrie. De drie modellen, Vera, Vaya en Vila, zijn tot stand gekomen door nauwe samenwerking tussen de voedingssector en het ontwikkelteam van Emma. Hygiëne staat natuurlijk centraal in de voedingsindustrie. Dat zie je terug in deze […]

Lees meer

Blijf op de hoogte

Sluiten Sluiten

Aanhef *

Voornaam *

Achternaam *

Bedrijf *

Functie *

Telefoon *

E-mail *

Opmerking

Ik heb het Privacy- en Cookiebeleid gelezen en ga hiermee akkoord.

x

Chat met een specialist!

Online
Vul hieronder uw naam in en start de chat
Momenteel is er geen medewerker beschikbaar. We zijn er voor u tussen 7.30 - 21.00 uur. U kunt altijd mailen naar info@wiltec.nl.
E-mail conversatie naar: