Top
 

Kennis en tips

U bent op zoek naar?

 
 

FAQ

Veel gestelde vragen over SPUITCABINES EN DROOGCABINES
1) Aan welke regelgeving moet mijn spuitcabine voldoen?

Voor het juiste advies met betrekking tot de regelgeving rondom spuitcabines kunt u het beste contact met ons opnemen. Wij zorgen dan voor een advies op maat - afgestemd op uw specifieke situatie.

2) Mijn spuitcabine wordt niet warm, wat kan ik hieraan doen?

Dit kan meerdere oorzaken hebben. Het probleem dat het meeste voorkomt is gelukkig eenvoudig op te lossen. Het is namelijk mogelijk dat de ‘maximaal thermostaat’ heeft ingegrepen. Dit kan gebeuren als men na de laatste spuitsessie de hoofdschakelaar van de cabine heeft uitgezet: daardoor koelen de ventilatoren niet na en grijpt de maximaal thermostaat om veiligheidsredenen in. De maximaal thermostaat is namelijk een extra beveiliging voor uw installatie.

Mocht de temperatuur in het inblaaskanaal onverhoopt te hoog oplopen, dan zal de maximaal thermostaat de brander uitschakelen door deze spanningsvrij te maken. Ga naar de maximaal thermostaat, reset deze en alles draait weer! De maximaal thermostaat is een opbouwkastje en bevindt zich naast de brander op de luchtbehandelingskast, of in het kanaal tussen de luchtbehandelingskast en het inblaasplafond op het hoogste punt.

3) Wat is het verschil tussen onder- en overdruk in de spuitcabine?

Er is sprake van onderdruk indien er meer lucht wordt afgezogen dan dat er wordt ingeblazen in een spuitcabine. Overdruk is het tegenovergestelde; dus als er meer lucht wordt ingeblazen dan dat er wordt afgezogen in de spuitcabine. Onderdruk kan als gevolg hebben dat er stof en vuil uit naastgelegen ruimtes wordt aangezogen. Overdruk kan als gevolg hebben dat er vervuilde lucht (oplosmiddelen) naar naastgelegen ruimtes wordt verspreid, met als mogelijk gevolg stankoverlast.

4) Hoe zit het met de garantie op mijn spuitcabine en droogcabine?

Standaard heeft u 1 jaar garantie op de aanschaf van uw spuitcabine, na inbedrijfstelling door Wiltec. Brengt u echter direct het technisch onderhoud onder bij Wiltec, dan ontvangt u in plaats van 1 jaar garantie, 3 jaar garantie op de installatie (met uitzondering van de brander, branderonderdelen, filters, slijtage onderdelen e.d.).

5) Is onderhoud en inspectie aan de gasgestookte brander van mijn spuitcabine verplicht?

Op grond van de Wet milieubeheer en het activiteitenbesluit, waar onder andere de gemeente frequent op controleert, is het voor alle gasgestookte branders met een vermogen van meer dan 100kW (en alle oliegestookte branders) verplicht om minimaal één maal per vier jaar een inspectie uit te voeren. Wiltec kan hier desgewenst zorg voor dragen, eventueel in combinatie met het technisch onderhoud.

6) Hoe zit het met de explosieveiligheid in de spuitcabine?

Als er bij het verwerken van verf in een spuitcabine gedurende het spuit- en of droogproces continu voldoende afzuiging en ventilatie aanwezig is, is er geen sprake van een explosiegevaarlijke concentratie.
Dit betekent dat er dan ook geen sprake is van een explosiegevaarlijke omgeving, waardoor spuitcabines en afzuigwanden niet explosieveilig worden uitgevoerd.

Let wel: de verantwoordelijkheid ligt bij de werkgever en afhankelijk van het explosie veiligheidsdocument welke onderdeel is van de Risico Inventarisatie & Evaluatie (RI&E), kunnen er aanvullende eisen gesteld worden waaraan voldaan moet worden. Een verzekeringsmaatschappij kan tevens aanvullende eisen in de voorwaarden opgenomen hebben.

Tips & downloads!

Tips, downloads & video's over SPUITCABINES EN DROOGCABINES

Wiltec Tips

Wiltec Tips is hét magazine voor de professionele spuiter!

Read more

Spuiterij Catalogus

Bekijk hier de nieuwe spuiterij catalogus!

Read more

3 gouden tips!

Icoon-whitepaper 5

Houd óók uw spuitcabine in topconditie. In intensieve productie-omgevingen worden hoge eisen gesteld aan mens en machine.

Read more

Spuitcabine onderhoud

brochure

Voor optimale werkomstandigheden in de spuitcabine is periodiek onderhoud een vereiste. Zo moeten onder andere oude lagen striplak en verzadigde filters vervangen worden en verlichting en V-snaren gecontroleerd worden. Chemetall verzorgt dit onderhoud snel, professioneel en deskundig.

Read more

6 belangrijke do’s op een rij!

Icoon-whitepaper 5

Goede afzuiging: een absolute MUST.

Read more

Energie besparen

Icoon-whitepaper 5

Slimme manier om kosten te besparen.

Read more

Cabine onderhoud = GOUD

Icoon-whitepaper 5

Voorkomen is beter dan genezen.

Read more

Blijf op de hoogte

Sluiten Sluiten

Aanhef *

Voornaam *

Achternaam *

Bedrijf *

Functie *

Telefoon *

E-mail *

Opmerking

Ik heb het Privacy- en Cookiebeleid gelezen en ga hiermee akkoord.

x

Chat met een specialist!

Online
Vul hieronder uw naam in en start de chat
Momenteel is er geen medewerker beschikbaar. We zijn er voor u tussen 7.30 - 21.00 uur. U kunt altijd mailen naar info@wiltec.nl.
E-mail conversatie naar: