Kennis en tips
U bent op zoek naar?
FAQ
Veel gestelde vragen over [ . . . ]Elk bedrijf heeft wettelijke BHV-verplichtingen. Ieder werkgever moet zorgen dat de deskundige bijstand op het gebied van BHV is geregeld. De Risico Inventarisatie & Evaluatie (RI&E) is het uitgangspunt om te bepalen welke deskundige bijstand op het gebied van BHV nodig is. Afhankelijk van de aard, grootte, ligging en de restrisico’s in uw bedrijf, moeten één of meerdere werknemers zijn opgeleid als bedrijfshulpverlener. Dit moet ook als u de BHV samen met andere bedrijven in uw omgeving organiseert. Iedere BHV’er moet voor één of meer van de hulpverleningstaken zijn opgeleid. De BHV-organisatie als totaal moet in staat zijn alle hulpverleningstaken uit te voeren. Elke werkgever moet schriftelijk vastleggen hoe de BHV is georganiseerd in zijn bedrijf en welke maatregelen in dit verband zijn genomen. Dat kan in een BHV-plan.
Ja, volgens de ISO 54414-11.2010.§5.4.5.11.1 dient een luchtzekering gemonteerd te worden. Bovendien waarborgt u hiermee de veiligheid van uw medewerkers, wanneer zij werken met perslucht!
De benodigde normeringen voor uw werkzaamheden kunt u terugvinden in de Risico Inventarisatie & Evaluatie, welke verplicht is op de werkplek. Onze specialisten adviseren u graag over welk kledingstuk u het beste bij welk risico kunt gebruiken.
De normering voor hoge zichtbaarheid EN ISO 20471 (voorheen EN 471) is een Europese normering, RWS is een toevoeging hierop. De RWS normering is over het algemeen alleen noodzakelijk bij het werken op wegen van Rijkswaterstaat of werken in opdracht van Rijkswaterstaat. De Risico Inventarisatie & Evaluatie zal aangeven of u hoge zichtbaarheidskleding met RWS normering nodig heeft op de werkplek.
Vanuit de Risico Inventarisatie & Evaluatie (RI&E) stelt de werkgever vast of de gevaren niet op een andere wijze kunnen worden vermeden. Vervolgens gaat de werkgever na welke eigenschappen de PBM moeten bezitten om de resterende gevaren te ondervangen. Verder controleert hij of de voorziene PBM zelf geen gevaarbron zijn voor de gebruiker.
Ja, hiervoor biedt Wiltec een uitgebreide tool; Wiltec Online. Hiermee kunt u behalve de standaard collectie, ook alle persoonsgebonden kleding en PBM beheren en bestellen. Met één druk op de knop heeft u zicht op de meest actuele verbruiksoverzichten per medewerker. Ook kunnen u en uw medewerkers eenvoudig bestellingen plaatsen voor een snelle levering. Persoons- en maatgegevens worden hierbij opgeslagen, zodat u bij de volgende bestelling niets opnieuw hoeft op te meten. De Arbo-administratie en logistieke verwerking van uw administratie is hierdoor eenvoudig en efficiënt.
Wiltec Online werkt snel, gemakkelijk en effectief; en is beschikbaar voor elke organisatie die kiest voor Wiltec. Uiteraard kunnen wij dit pakket ook uitvoeren in uw huisstijl en is het in meerdere talen beschikbaar.
- Fijnstofmaskers: voor bescherming tegen fijnstof (klasse 1 t/m 3).
- Halfgelaatmaskers: voor bescherming tegen fijnstof en damp, of een combinatie hiervan.
- Volgelaatsmaskers: hetzelfde als halfgelaatsmaskers, echter beschermen volgelaatsmaskers het gehele gezicht ook tegen chemie, stof en inslag en is het beschermingsniveau hoger dan bij halfgelaatsmaskers.
- Aanblaasunits: indien met grote regelmaat adembescherming gedragen dient te worden. Dit is minder vermoeiend, omdat u de lucht toegevoerd krijgt en niet zelf door een filter hoeft te ademen.
- Perslucht (vast): wanneer een filter niet gebruikt kan worden. Bijvoorbeeld wanneer er in besloten ruimtes wordt gewerkt, of indien de schadelijke stof geen geurgrens heeft, waardoor niet bepaald kan worden of een filterbus verzadigd is.
- Zuurstofcilinderset (mobiel): wanneer perslucht geen optie is omdat de bescherming mobiel moet zijn of als er geen compressorluchtnet aanwezig is om op aan te sluiten.
Breng de eerste laag striplak aan met een laagdikte van 150-200µ (nat).
Snijd een hoek van de striplak los en pel eenvoudig de striplak van de gehele cabinewand.
Hiervoor hanteren we 5 handelingen.
1. Een beoordeling uitvoeren van de huidige werkpraktijken, waaronder vloeistoffen die gevaarlijk kunnen zijn voor de huid.
2. Nieuwe processen, werkpraktijken of persoonlijke beschermingsmiddelen (PPE) introduceren waar nodig.
3. Een Skin Safety Regime introduceren.
4. Training van en communicatie naar personeel toe om bewustzijn te verhogen en naleving aan te moedigen.
5. Voortdurende controle en beoordeling.
Tips & downloads!
Vallen op de werkvloer

Vallen op de werkvloer is in 2014 het meest genoemd als oorzaak van bedrijfsongevallen in Nederland. Dat blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) begin februari bekendmaakte. Dit naar aanleiding van de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden die CBS samen met TNO uitvoerde.
Zorg goed voor uw longen

De lucht die we inademen moet zo schoon mogelijk zijn. Zelfs de kleinste stofdeeltjes, gassen en dampen kunnen al schadelijk zijn voor de gezondheid. Denk bijvoorbeeld maar eens aan verfnevel. Met meer dan 20 jaar ervaring is Wiltec hét aanspreekpunt in Nederland voor deskundig advies op het gebied van adembescherming.
Veilig buiten werken in de kou

Lage temperaturen zorgen voor extra risico’s. Er ontstaat uitglijdgevaar, machines zijn minder goed te bedienen met koude handen en de productiviteit is lager. Bedrijven zijn verplicht om bij lage gevoelstemperaturen voor extra persoonlijke beschermingsmiddelen en beroepskleding te zorgen. Te lang werken in de kou zorgt voor onderkoeling en bevriezingen.
Leveringsvoorwaarden

De wereld om ons heen verandert. En snel ook. Dat wat gisteren vanzelfsprekend was, lijkt vandaag soms achterhaald. Je bent net zo goed als je laatste succes.
Zicht op onzichtbare risico’s

De risico's van ultraviolette en infraroodstraling dikwijls onderbelicht.
Veilige werkvloer

Iedere werkomgeving is anders en brengt verschillende veiligheidsrisico’s met zich mee. De juiste middelen en een goede voorlichting dragen bij aan een betere veiligheid.
Nieuws




