Top
 
Contact

edrizzi®

De beste ideeën zijn
vaak de eenvoudigste.

edrizzi® is een sinds 2003 gepatenteerd systeem voor de laknevel-afscheiding in coatinginrichtingen. De basis van het systeem is een handzame kubus – vervaardigd uit een natuurlijke hernieuwbare grondstof golfkarton. edrizzi® is flexibel in gebruik en eenvoudig aan te passen, beschikt over een grote opnamecapaciteit en kan in de meeste gevallen, met geringere kosten, afgevoerd worden.

A

De box als basis

De genialiteit van het edrizzi® Vario systeem zit in de binnenkant van de onopvallende boxen: de verfnevel wordt door onderdruk in het complexe labyrint systeem geleid, om zo een maximale opname te bereiken. De potentiëring van het opnamevlak, de rangschikking van de verschillende geleidingssystemen en de benutting van centrifugale kracht, maken de revolutionaire opnamecapaciteit van het systeem mogelijk. Drie verschillende uitvoeringen zijn inzetbaar bij verschillende oppervlaktematerialen bij de opname. Door deze ontwikkeling kan het Edrizzi filter systeem in alle toepassingsgebieden van de lak- en coatingindustrie worden ingezet. De types edrizzi® Vario vervangen het bestaande systeem edrizzi® Automotive. De verwerking van brandvertragend golfkarton (certificering DIN4102, getest op geringe ontvlambaarheid bouwmateriaalklasse B1) maakt het
edrizzi® Vario systeem veilig en stabiel in het gebruik.

C

Toepassingsgebied

Onafhankelijk van het toepassingsproces kan het edrizzi® systeem in elke willekeurige installatie ingezet worden: zowel horizontaal als verticaal, of gecombineerd liggend en staand. Van het kleinste handspuitapparaat tot geautomatiseerde coatingstraten. De edrizzi® technologie kan gemakkelijk achteraf en met geringe kosten in bestaande systemen geïnstalleerd worden. Met onze zorgvuldig opgebouwde kennis en ervaring bent u in elke situatie verzekerd van onze deskundigheid. Zo worden speciale oplossingen in ons eigen technisch centrum ontwikkeld en getest.

B

Van de box naar het systeem

In de praktijk is elk coatingproces uniek. Bij elke toepassing gaat het om een andere coatingsituatie, afhankelijk van materiaal, de grootte van de installatie, de toepassing en de luchthuishouding. Hieruit ontstaan het afscheidingsrendement en de opnamecapaciteit van het edrizzi® systeem, dat maximaal 99% van de spuitnevel kan ‘afvangen’. Jarenlang ervaring met ons systeem heeft geleerd dat de resultaten revolutionair zijn Ook al verschillen ze onderling.

Het edrizzi® proces wordt toegepast met circulerende lucht en met afvoerlucht. De boxen uit golfkarton worden volgens het principe van een bouwdoos in willekeurige grootte tot een totaal filteroppervlak gemonteerd. Gegalvaniseerde plaatstalen frames dienen als constructie. Ter optimalisering van het afscheidingsrendement van de installatie wordt het gebruik van een edrizzi® nafiltertrap aanbevolen. Als nafilter zijn verschillende elementen beschikbaar, die afhankelijk van het toepassingsgebied ontworpen worden. Na de volkomen verzadiging kunnen de verfnevelafscheider en de nafilter apart, snel en flexibel, vervangen worden. edrizzi® Vario boxen met gedroogde lak gelden in de meeste gevallen tegen geringe kosten naar verbrandingsinstallaties afgevoerd worden.

Specialist
Wouter Hendrikx
0413-80 10 14

edrizzi filters

Vario

De weg naar de Vario-boxen

“Uit ons onderzoek en ervaringen is gebleken dat zich – onafhankelijk van de samenstelling van het verwerkte materiaal – overspray in verschillende zones van de verfnevelafscheider aanhecht. Deze gegevenswaren de sleutel voor het ontwerpen van verschillende geleidingssystemen van het type fijn, medium en rough. Om het complexe systeem van de verfnevelafscheider beter te begrijpen, moeten wij toevoegen dat de boxen niet in alle zones verzadigd hoeven te worden. Het grootste deel van het lakstof wordt in het voorste gedeelte verzameld. De geleidingssystemen in de diepte realiseren, een zo hoog mogelijk afscheidingsrendement maar hoeven niet volledig verzadigd te worden.” Michael Eder, uitvinder

De drie types edrizzi® Vario zijn het resultaat van een meerjarige ontwikkeling en van een intensieve samenwerking met de lak- en coatingindustrie.

De Vario boxen vervangen het bestaande edrizzi® Automative systeem. Door gebruik te maken van brandvertragend golfkarton is het edrizzi® Vario systeem veilig en stabiel in gebruik. Omdat geen enkele lakof lijmsoort gelijk is, kan er gekozen worden uit drie uitvoeringen van de Vario boxen. Door deze ontwikkeling kan het edrizzi systeem in alle toepassingsgebieden van de lak- en coatingindustrie worden ingezet.

Verzadigde en onverzadigde edrizzi® verfnevelafscheiders met elkaar vergeleken.

Aangekoekte lak aan de voorkant betekent echter nog lang niet verzadiging, omdat het grootste deel van de opname pas in het eerste derde van de boxen gebeurt en de dieptes ertoe dienen, het afscheidingsrendement te bereiken.

Voor een eenvoudig controle wordt, bij lopende inrichting, een stuk papier in de inlaatopening gehouden. Indien het blad door de aanzuiging vastgehouden wordt, zijn de boxen nog in staat hun functie te vervullen.

De voordelen van het edrizzi systeem

Kostenbesparend
De omschakeling van nat naar droog coaten (met recirculatielucht) reduceert kosten door:
➀ Het gebruik van water voor het ‘waterscherm’ vervalt
➁ Dure afvoerkosten van lakslib als chemisch afval vervalt.
➂ Kosten- en arbeidsintensieve verwijdering van het lakslib vervalt.
➃ Het gebruik van chemische stoffen (coaguleermiddel,
ontschuimer en bactericides, enz.) vervalt.
➄ De corrosie van de cabinetechniek wordt gereduceerd.
➅ Zonder pomptechniek, vervallen de onderhoud, energiekosten.
➆ De reinigingskosten van de installatie worden gereduceerd
➇ Spaarzame levering en opslag door gedemonteerde boxen.

Efficiëntie
Opnamecapaciteit, is afhankelijk van het soort materiaal en de
verneveling hiervan. 100 kg/m2 en meer. → 97 % bij vakkundig gebruik! En indien nodig in combinatie me edrizzi® nafilter systeem.

Ergonomie
Het geluidsniveau in de coatingzone wordt tussen 15 en 20 dB
gereduceerd. Tevens geen stankoverlast zoals bij watersystemen.

Flexibiliteit
Eenvoudige ombouw van bestaande systemen/cabines. Voor alle oppervlaktematerialen inzetbaar. Uitbreiding van de installatie is mogelijk door het modulaire bouwsysteem. Dit in combinatie met een breed productscala aan edrizzi® nafiltersystemen.

Leder spuitproces is anders. Er zijn talloze applicatiemogelijkheden en toepassingsgebieden. edrizzi® Team ziet het als een uitdaging om voor elke situatie de beste oplossing te verzorgen.

Duurzaamheid
Afvoeren van de gedroogde lak tegen minimale kosten (bv. in de verbrandingsinstallatie), geen chemische middelen.

Productie-
overzicht

Assemblage Vario 300

Assemblage Vario 500

Gegevens

Wiltec
Industrielaan 24 5406 XC Uden
Postbus 116 5400 AC Uden
Telefoonnummer +31 (0)413-24 44 44
Fax +31 (0)413-24 44 99
Service
Whatsapp 06-54 24 64 16
E-mailadres info@wiltec.nl
BTW nummer NL851349894B01
KvK Den Bosch 54.55.65.11
Openingstijden klantenservice
Ma - Vr 08.00 tot 17.30 uur
Zaterdag gesloten
Showroom en winkel Ma - Vr 08:00 tot 17:30 uur
Route

Technische dienst

Technische Dienst Verfspuitapparatuur:

0413-24 44 67

Technische Dienst Spuitcabines:

0413-24 44 30

Technische Dienst PBM:

0413-24 44 80

Direct contact

WHATSAPP

Stel uw vraag via WhatsApp!
Tel. 06-54 24 64 16.

Chat
Start met chatten
>
Sluiten Sluiten

Aanhef *

Voornaam *

Achternaam *

Bedrijf *

Functie *

Telefoon *

E-mail *

Opmerking

Ik heb het Privacy- en Cookiebeleid gelezen en ga hiermee akkoord.

x

Chat met een specialist!

Online
Vul hieronder uw naam in en start de chat
Momenteel is er geen medewerker beschikbaar. We zijn er voor u tussen 7.30 - 21.00 uur. U kunt altijd mailen naar info@wiltec.nl.
E-mail conversatie naar: