Top
 
Contact
Transportpompen

Transportpompen

Het verwerken van vloeibare stoffen zoals verven, lakken, lijm, kitten, olie, vetten en voedingsmiddelen vraagt om hoogkwalitatieve uitgebalanceerde Graco pompsystemen. Specifieke eisen als verwerkingssnelheid en vloeistofvolume bepalen niet alleen de capaciteit en kwaliteit van transportpompen, maar vragen ook om optimale afstemming van pneumatiek, slangen, koppelingen en andere componenten. Daarbij bepaalt de zwakste schakel de uiteindelijke kwaliteit. De experts van Wiltec denken graag mee over innovatieve en onderhoudsvrije pompsystemen. De bewezen ervaring garandeert niet alleen een oplossing op maat, maar ook een oplossing die praktisch en duurzaam is.

Productgroepen binnen deze divisie

Wiltec werkt met trots voor

Unieke robotproductie van Adidas hockeysticks!

De Adidas Carbonbraid is de allereerste gevlochten hockeystick ter wereld. Hiervoor hebben de bedenkers een unieke robottechnologie ontwikkeld. Waar deze geproduceerd worden? Niet in Pakistan, zoals het gros van de hockeysticks, maar gewoon in ons eigen landje: in Eindhoven bij PSV Composites Sport & Leisure. Wij namen een kijkje! Haro van Panhuys en Hans Sluiters […]
Lees meer
Nedcar logo

Productie nieuwste MINI door Nedcar

We zijn er trots op: in juni 2014 worden de nieuwste MINI modellen...
Lees meer
Breman machinery logo

Sneller productieproces

Breman Machinery is toeleverancier voor de offshore branche en...
Lees meer
Alle klantcases

Uitgelicht    nedtrain png logo

Nedtrain: Vernieuwend spuitsysteem

NedTrain is dé specialist in onderhoud aan treinstellen en als bedrijf onderdeel van de NS Groep. Van technisch onderhoud tot snelle servicebeurten en van reiniging tot korte termijn onderhoud en lange termijn revisie: NedTrain zorgt ervoor dat de 1,2 miljoen treinreizigers van NS dagelijks op tijd, veilig en in een schone trein op hun bestemming komen. NedTrain werkt 24 uur per dag, 7 dagen per week.

 

Frisse lucht dankzij airco en een goed ventilatiesysteem, relaxte loungebanken, stilte plekken waar je goed kunt werken, Wifi, stopcontacten, een app die aangeeft in welke delen het druk is en waar je dus het beste kunt instappen: het leven als treinreiziger wordt steeds aangenamer. Ieder jaar voert NS veel veranderingen door om treinen steeds beter en comfortabeler te maken. Want ook NS wil uiteraard dat haar reizigers zich thuis voelen. Het bedrijf dat al deze aanpassingen uitvoert, is NedTrain, dochteronderneming van NS. Een treinstel komt bij NedTrain Refurbishment & Overhaul (R&O) in Haarlem binnen, wordt helemaal gestript, vernieuwd én…. natuurlijk weer in de juiste kleuren gespoten.

 

Jan Veerkamp was vanuit zijn functie als Hoofd Facilitair Bedrijf op zoek naar nieuwe spuittechnieken om efficiënter te kunnen werken, inclusief een kwaliteitsverhoging van de conservering. Daar had Wiltec het antwoord op: een 2K installatie. Samen met Joris Veldboer, projectleider Nedtrain, heeft hij dit project vormgegeven.

Joris vertelt: ‘Voorheen werden de lakken voor de buitenzijde van de trein handmatig gemengd en gespoeld. Dat betekent veel werk, veel afval en de medewerkers komen in aanraking met de verfdampen. Met de nieuwe 2K installatie van Wiltec kunnen de spuiters gewoon het pistool pakken en direct aan de slag. Bovendien wordt er zo nooit meer teveel lak aangemaakt en hoeft er minder gespoeld te worden: een stuk beter voor het milieu! En dat vinden we bij NedTrain erg belangrijk. We hebben niet voor niets het doel gesteld ‘geen afvalstoffen meer in 2017’; dit draagt daar aanzienlijk aan bij.’

 

Om ervoor te zorgen dat alle spuiters de apparatuur goed leren kennen, geeft projectleider Paul Verhoeven (Wiltec) trainingen op locatie. De eerste reacties van de spuiters zijn positief: “Het is even wennen, maar uiteindelijk een stuk gemakkelijker werken: geen gesjouw meer met zware verfemmers! Dus het is ook nog eens beter voor de werkomstandigheden.”
Zo zorgt NedTrain goed voor haar medewerkers, voor de reizigers van NS én voor het milieu: driedubbele winst!

We zijn er voor:

Blijf op de hoogte

Sluiten Sluiten

Direct in contact met onze specialisten

Aanhef *

Voornaam *

Achternaam *

Bedrijf *

Functie *

Telefoon *

E-mail *

Opmerking

Ik heb het Privacy- en Cookiebeleid gelezen en ga hiermee akkoord.

x

Chat met een specialist!

Online
Vul hieronder uw naam in en start de chat
Momenteel is er geen medewerker beschikbaar. We zijn er voor u tussen 7.30 - 21.00 uur. U kunt altijd mailen naar info@wiltec.nl.
E-mail conversatie naar: