WILTEC.nl | De juiste tools voor jouw klus, mét goed advies & snelle levering
WILTEC.nl | De juiste tools voor jouw klus, mét goed advies & snelle levering
Vrouw die een t-shirt draagt met recycle logo

Kies voorcirculaire kleding

De wereld van circulaire oplossingen is constant in beweging. Wiltec, als marktleider op het gebied van kleding en persoonlijke beschermingsmiddelen zit daar natuurlijk bovenop. De specialisten van Wiltec worden steeds vaker uitgedaagd op het gebied van circulariteit en ‘nieuwe’ manieren van het (her)gebruiken van artikelen en producten. De vraag neemt toe en terecht! Want samen kunnen we echt het verschil maken.

Wiltec neemt daarom regie in de keten, zet zich in voor een circulaire economie en biedt tal van ‘groene’, duurzame oplossingen die u helpen om maatschappelijk verantwoord te ondernemen. Onze specialisten zijn dagelijks in gesprek met producenten en partnerbedrijven, om het vraagstuk rondom circulariteit nog beter op te pakken. De textielbranche is één van de meest vervuilende branches ter wereld. Samen kunnen we daar verandering in brengen. We gaan graag met u in gesprek, om te kijken hoe we samen ons steentje kunnen bijdragen aan een beter klimaat.

Op het gebied van kleding en textiel zoeken we voortdurend naar optimaal hergebruik van grondstoffen en volledige recycling binnen de Wiltec scope. Bij duurzame kleding, recyclen en circulariteit is het van het allergrootste belang dat producten zo lang mogelijk meegaan
én na einde levensduur weer als grondstof kunnen worden ingezet bij de productie van gelijkwaardige nieuwe of andere producten. Ook op het gebied van PBM ontstaan er steeds meer mogelijkheden voor duurzame alternatieven.

Circulaire mogelijkheden
Er zijn diverse circulaire mogelijkheden die Wiltec u kan aanbieden. Het materiaalsoort van uw kledingpakket bepaalt uiteindelijk welke opties voor u beschikbaar zijn. Een chemiebestendige parka met reflectiezones is lastiger terug te brengen naar een her-inzetbaar kledingstuk dan een katoenen shirt. Echter kunnen we, in afwachting van de volgende technologische doorbraak, ook voor deze materialen een goede oplossing vinden. Denk hierbij aan het omzetten naar producten als bloembakken, tuintafels en kantoormeubilair en -accessoires.

Ook kunt u kiezen voor een duurzame kledinglijn. Deze kleding is gemaakt van hergebruikte stoffen en daarbij wordt watergebruik, energie en CO2-uitstoot verminderd, net als het gebruik van nieuwe grondstoffen. Gedragen werkkleding wordt ingezameld en in nieuwe textielproducten gebruikt.


Terug naar boven