WILTEC.nl | De juiste tools voor jouw klus, mét goed advies & snelle levering
WILTEC.nl | De juiste tools voor jouw klus, mét goed advies & snelle levering
Header Klantcase NedTrain Semioverheid

Op groene wijze treinen geel en blauw spuiten NS Service & Onderhoud

Nieuwe spuittechnieken om efficiënter te kunnen werken. Dat verzorgden de specialisten van Wiltec voor NedTrain, tegenwoordig NS Service & Onderhoud. Door het installeren van een 2K installatie kunnen spuiters meteen aan de slag, terwijl hun werkomstandigheden zijn verbeterd. En het is ook nog eens beter voor het milieu!

Frisse lucht dankzij airco en een goed ventilatiesysteem, relaxte loungebanken, stilte plekken waar je goed kunt werken, Wifi, stopcontacten, een app die aangeeft in welke delen het druk is en waar je dus het beste kunt instappen: het leven als treinreiziger wordt steeds aangenamer. Ieder jaar voert NS veel veranderingen door om treinen steeds beter en comfortabeler te maken. Want ook NS wil uiteraard dat haar reizigers zich thuis voelen. Het bedrijf dat al deze aanpassingen uitvoert, is NS Service & Onderhoud, voorheen NedTrain, en onderdeel van NS. Een treinstel komt bij NS Service & Onderhoud binnen, wordt helemaal gestript, vernieuwd én…. natuurlijk weer in de juiste kleuren gespoten. NS Service & Onderhoud is dé specialist in onderhoud aan treinstellen en onderdeel van de NS Groep. Van technisch onderhoud tot snelle servicebeurten en van reiniging tot korte termijn onderhoud en lange termijn revisie: NS Service & Onderhoud zorgt ervoor dat de 1,2 miljoen treinreizigers van NS dagelijks op tijd, veilig en in een schone trein op hun bestemming komen. NS Service & Onderhoud werkt 24 uur per dag, 7 dagen per week.

De vraag
NedTrain, tegenwoordig NS Service & Onderhoud, was op zoek naar nieuwe spuittechnieken om efficiënter te kunnen werken, inclusief een kwaliteitsverhoging van de conservering. Daar had Wiltec het antwoord op: een 2K installatie.

De oplossing
Voorheen werden de lakken voor de buitenzijde van de trein handmatig gemengd en gespoeld. Dat betekent veel werk, veel afval en de medewerkers komen in aanraking met de verfdampen. Met de nieuwe 2K installatie van Wiltec kunnen de spuiters gewoon het pistool pakken en direct aan de slag. Om ervoor te zorgen dat alle spuiters de apparatuur goed leren kennen, hebben de specialisten van Wiltec trainingen op locatie gegeven. De reacties van de spuiters waren positief: “Het is even wennen, maar uiteindelijk een stuk gemakkelijker werken: geen gesjouw meer met zware verfemmers! Dus het is ook nog eens beter voor de werkomstandigheden.”

De vooruitgang
Er wordt met deze installatie nooit meer te veel lak aangemaakt, er hoeft minder gespoeld te worden en er is minder afval: een stuk beter voor het milieu! Daarnaast zijn de werkomstandigheden verbeterd. Medewerkers worden minder aan verfdampen blootgesteld en hoeven niet langer zware emmers te tillen. Zo zorgt NS goed voor haar medewerkers en voor het milieu: dubbele winst!

De vooruitgang in feiten!
# Minder verbruik van lak
# Minder afval
# Verbeterde werkomstandigheden
# Tijdsbesparing door efficiënter werken


Terug naar boven