WILTEC.nl | De juiste tools voor jouw klus, mét goed advies & snelle levering
WILTEC.nl | De juiste tools voor jouw klus, mét goed advies & snelle levering
Header Klantcase Ambulancezorg Nederland Semioverheid

Een volledig kledingpakket voor de ambulancesector

De keuze voor een nieuw werkkledingpakket is één. Er de juiste uitvoering aan geven, dat is een heel ander verhaal. Vooral als uitdagende eisen worden gesteld aan het productieproces, de circulariteit en milieu-impact. Dankzij de expertise van Wiltec en haar ketenpartners beschikken ambulancezorgprofessionals over een actueel en veilig kledingpakket.

Als het gaat om mensenlevens kunnen ambulancezorgprofessionals hét verschil maken. In totaal telt de sector ruim 7.000 ambulancezorgprofessionals die ingezet worden om (acute) zorg te verlenen. Ruim 4.000 keer per dag! Het is daarom essentieel dat iedereen een ambulancezorgprofessional direct herkent aan de kleding. Een uniek design is dus een must. Ook worden bijzondere eisen gesteld aan de functionaliteit, comfort en opvallendheid van de kleding. De ambulancesector vond het tijd voor een moderner kledingpakket en na een aanbesteding mocht onder meer Wiltec samen met kledingproducent HAVEP deze kleding verzorgen en leveren. Het is een eer voor Wiltec om bij de kleding van ambulancezorgprofessionals als ketenregisseur betrokken te zijn.

De vraag
De ambulancesector schakelde de specialisten van Wiltec in als ketenregisseur bij het samenstellen van een nieuw kledingpakket. De kleding voor de hulpverleners moest met zorg tot stand komen. De ambulancesector hecht er veel waarde aan dat kleding onder duurzame omstandigheden en met minimale negatieve impact op mens en milieu wordt geproduceerd. Op maat gemaakt, uitgeleverd op elk wenselijk adres, met inzicht in de totale voorraden en de garantie van een nauwkeurige was- en reparatieservice.

De oplossing
Wiltec is gespecialiseerd in bedrijfskleding en is ketenregisseur in het proces. Het familiebedrijf HAVEP heeft verregaande kennis en ervaring in werkkleding, vertaald in kwaliteit, resultaat en met het oog op duurzaamheid. Als confectionair van de nieuwe ambulancekleding voor verschillende RAV’s heeft HAVEP het design van ontwerper Karin Slegers vertaald naar een goed passend product in de praktijk. Daarbij is ook rekening gehouden met de duurzaamheidseisen. De nieuwe ambulancekleding wordt gemaakt van recyclebare en circulaire materialen, deze zijn minder belastend voor het milieu én hebben een langere levensduur. In veel artikelen is gebruikgemaakt van gerecycled polyester en Lyocell is gebruikt als vervanger van katoen in de pantalon en het werkhemd. Bij de productie van Lyocell wordt er, in tegenstelling tot de productie van katoen, geen bleek gebruikt, bijna al het gebruikte water wordt gerecycled en de stof is biologisch afbreekbaar. In de flashjack wordt zelfs 100% gerecycled materiaal gebruikt. Wiltec heeft daarbij passessies georganiseerd om te zorgen dat de ambulancezorgprofessionals van de betreffende RAV’s de juiste kleding in de juiste maatvoering ontvangen. Het bestellen van de kleding verloopt uiteindelijk via het online bestelsysteem Wiltec Online. Medewerkers krijgen toegang tot de voor hem beschikbare artikelen, voorzien van duidelijke omschrijvingen, specificaties, afbeeldingen en de waarde. Via Wiltec Online zijn ook maatwerk aanpassingen, retouren en omruilingen te regelen.

De vooruitgang
De ambulancekleding ontworpen door Karin Slegers is onderscheidend en moderner, heeft een betere pasvorm en zit comfortabel. Uniek aan dit project is dat er volledige transparantie is in de keten, van productie van het doek, de confectie van de kleding en tot de persoonsgebonden uitlevering. De kleding wordt gemaakt onder goede werkomstandigheden en er wordt gebruikgemaakt van milieuvriendelijke en recyclebare materialen die minder belastend zijn voor het milieu. Veel kledingpakketten starten nu met circulaire kleding; de ambulancesector gaat een stap verder, want in deze kleding zijn nú al gerecyclede delen verwerkt! Uiteraard wordt ook bekeken wat de mogelijkheden zijn voor het verzamelen van de oude ambulancekleding en hoe deze op een duurzame manier verwerkt kan worden tot nieuwe producten.

De vooruitgang in feiten!
# Een verbeterde uitstraling en zichtbaarheid
# Toonaangevend in duurzaamheid
# Veiligere werkomstandigheid
# Een gestroomlijnder inkoop- en onderhoudsproces


Terug naar boven