WILTEC.nl | De juiste tools voor jouw klus, mét goed advies & snelle levering
WILTEC.nl | De juiste tools voor jouw klus, mét goed advies & snelle levering
Header Trends, Issues en Uitdagingen in de Semioverheid

Marges staan onder druk dooronzekerheid en stijgende kosten

Door alsmaar stijgende kosten trekken veel bedrijven de broekriem strakker aan. Grondstoftekorten, materiaalschaarste en hoge transportkosten zorgen bijvoorbeeld voor de nodige uitdagingen. Het vergt een nieuwe kijk op werkwijzen en het gebruik van apparatuur en materialen. Het op kosten besparen door processen te vereenvoudigen kan zorgen voor een beter rendement, zonder in te boeten op kwaliteit.Implementeren handschoenenplan levert kostenbesparing op
Het opstellen van een handschoenenplan kan hierbij helpen. Door te inventariseren welke handschoenen nodig zijn, wordt de inkoop versimpeld. Dit levert niet alleen een kostenbesparing op, ook de veiligheid van medewerkers stijgt.


Kosten- en tijdsbesparing door bestellen en beheren via Wiltec Online
Ook bestellen van beroepskleding kan eenvoudiger. Via het bestelsysteem Wiltec Online (WOL) kunt u beroepskleding 24/7 online bestellen, beheren, rapporteren en organiseren wanneer het u uitkomt. Per medewerker, afdeling of vestiging kunt u pakketten, kosten en budgetten beheren. Met één druk op de knop ziet u per medewerker de meest actuele (verbruiks)overzichten. Persoonlijke gegevens, zoals de maat, worden opgeslagen voor nog meer bestelgemak. Dit scheelt u op logistiek gebied veel werk. Wiltec verpakt de bestellingen per medewerker en bezorgt dit op elk gewenst adres in Nederland. Dit bespaart u veel onnodig uitzoekwerk, kostbare tijd en dus kosten.


Aanmeten kleding zonder dat het veel tijd en geld kost
En denkt u dat het aanmeten van beroepskleding veel tijd en geld kost? De specialisten van Wiltec meten de maten van uw medewerkers zonder dat u er last van heeft! We komen met onze pasbus bij u op locatie of gebruiken onze bodyscanmethode waarbij uw collega’s in één minuut, zonder zich te hoeven uitkleden, worden opgemeten via een fotoscan. Makkelijker kan bijna niet!


Kostenbesparing door producten met een langere standtijd
Productiestilstand zorgt voor oplopende kosten en extra druk op het behalen van deadlines. Deze harde deadlines en levertijden oefenen druk uit op het proces. Kies voor producten (van filters tot schuurschijven en handschoenen) met een langere standtijd, zodat op inkoop- en (chemisch)afvalkosten bespaard wordt, of zorg dat een tweede lijn het productieproces kan ondervangen.


Minder energieverbruik door bezuinigende apparaten en aanpassingen
Daarnaast zijn er diverse manieren om op energie, en dus kosten, te besparen. Elektrische applicatiepompen, zoals de Graco E-King worden direct op het stroomnet aangesloten, waardoor u brandstofkosten reduceert. Daarnaast verbruikt u minder lucht waardoor u bespaart op luchtverbruik. Ook met energie bezuinigende aanpassingen aan een spuitcabine, zoals een warmte-terugwininstallatie kunt u besparen. Omdat lucht hergebruikt wordt, wordt minder energie verbruikt om warmte te winnen.


Kostenbesparing door 2K installatie
U kunt ook een kostenbesparing realiseren door een 2k installatie te gebruiken. Een twee-componenten installatie heeft diverse voordelen. U bespaart tijd doordat er geen arbeid nodig is voor de vermenging van het product, u bespaart op afvalmateriaal en op spoelmiddelen, u verhoogt de continuering van het productieproces door minder storingen en u verhoogt de productiecapaciteit doordat stilstand is beperkt.


Het beste eindresultaat door trainingen en opleidingen
De juiste methode van spuiten zorgt voor een kwaliteitsverbetering van het spuitbeeld, terwijl de tijdsbelasting minder wordt. Er zijn veel verschillende technieken; wanneer gebruikt u welke techniek? Hoe gaat u correct om met apparatuur? Hoe zorgt u voor een optimaal spuitresultaat? De specialisten van Wiltec kunnen hierbij met de Wiltec Spray Support Academy helpen. Door trainingen en opleidingen over de verschillende technieken te volgen of mogelijk te maken bij u op locatie, wordt de keuze versimpeld en behaalt u het beste resultaat.


Minder voorraad door FilterRepeat zorgt voor daling kosten
Ook weinig voorraad kan de kosten drukken. Door FilterRepeat in te zetten worden de juiste filters geleverd op het moment dat ze daadwerkelijk nodig zijn. Dit levert nog meer voordelen op, want ook de administratie is uit handen genomen, waardoor ook bespaard wordt op arbeidskosten. Tevens wordt zo geprofiteerd van de scherpste prijzen en inkoopvoordeel.


PBM op de juiste tijd op de juiste plaats
Wiltec biedt deze oplossing niet alleen voor filters, ook persoonlijke beschermingsmiddelen kunnen op deze manier geleverd worden. Het gebruik van een PBM-kit, afgestemd op medewerkers, zorgt ervoor dat u minder persoonlijke beschermingsmiddelen hoeft in te kopen, terwijl de veiligheid wordt vergroot. De persoonlijke PBM-kit voorkomt verkeerd gebruik van producten en doordat medewerkers zich verantwoordelijk voelen voor hun eigen voorraad, wordt er bovendien zorgvuldiger met de producten omgegaan. Win-win dus!

 


Terug naar boven