WILTEC.nl | De juiste tools voor jouw klus, mét goed advies & snelle levering
WILTEC.nl | De juiste tools voor jouw klus, mét goed advies & snelle levering
Header Trends, Issues en Uitdagingen Duurzaamheid Semioverheid

Duurzame oplossingenmaken het verschil

De specialisten van Wiltec worden steeds vaker uitgedaagd op het gebied van circulariteit en ‘nieuwe’ manieren van het (her)gebruiken van artikelen en producten. De vraag neemt toe en terecht! Want samen kunnen we echt het verschil maken. Wiltec neemt daarom regie in de keten, zet zich in voor een circulaire economie en biedt tal van ‘groene’, duurzame oplossingen die u helpen om maatschappelijk verantwoord te ondernemen. Onze specialisten zijn dagelijks in gesprek met producenten en partnerbedrijven, om het vraagstuk rondom circulariteit nog beter op te pakken. Circulaire mogelijkheden voor werkkleding
Er zijn diverse circulaire mogelijkheden voor werkkleding die Wiltec u kan aanbieden. Het materiaalsoort van uw kledingpakket bepaalt uiteindelijk welke opties voor u beschikbaar zijn. Een chemiebestendige parka met reflectiezones is lastiger terug te brengen naar een her-inzetbaar kledingstuk dan een katoenen shirt. Echter kunnen we, in afwachting van de volgende technologische doorbraak, ook voor deze materialen een goede oplossing vinden. Denk hierbij aan het omzetten naar producten als bloembakken, tuintafels en kantoormeubilair en -accessoires.

Persoonlijke PBM-kit zorgt voor minder afval
Ook een persoonlijk PBM-kit kan bijdragen aan de duurzaamheidsdoelstellingen. Het gebruik van een PBM-kit zorgt ervoor dat minder persoonlijke beschermingsmiddelen ingekocht worden, voorkomt verkeerd gebruik van producten en doordat medewerkers zich verantwoordelijk voelen voor hun eigen voorraad, wordt er bovendien zorgvuldiger met de producten omgegaan, met minder afval als gevolg.

Minder energieverbruik door bezuinigende apparaten en aanpassingen
Daarnaast zijn er diverse manieren om op energie te besparen. Elektrische applicatiepompen, zoals de Graco E-King worden direct op het stroomnet aangesloten, waardoor u brandstofverbruik reduceert. Daarnaast verbruikt u minder lucht waardoor u bespaart op luchtverbruik. Ook met energie bezuinigende aanpassingen aan een spuitcabine, zoals een warmte-terugwininstallatie kunt u wat voor het milieu doen. Omdat lucht hergebruikt wordt, wordt minder energie verbruikt om warmte te winnen. Daarnaast voorziet Wiltec in producten (van filters tot schuurschijven en handschoenen) met een langere standtijd, zodat (chemisch)afval afneemt.

Minder afval door 2K installatie
Door bij aanschaf van een pompsysteem te kiezen voor een twee-componenteninstallatie in plaats van een één-componenteninstallatie wordt de mengverhouding continu bewaakt waardoor er minder afval is en er minder spoelmiddelen gebruikt worden. Het productieproces ligt minder vaak stil door minder storingen en dat zorgt ervoor dat de productiecapaciteit wordt verhoogd.
Zit u niet op grote investeringen te wachten? Daar heeft Wiltec een oplossing voor. Met LeaseMaat is het mogelijk apparatuur te leasen. Een grote investering wordt op deze manier gespreid.

Het beste eindresultaat met minder materiaal
De juiste methode van spuiten zorgt niet alleen voor een kwaliteitsverbetering van het spuitbeeld, ook wordt er minder materiaal verspild. Er zijn veel verschillende technieken; wanneer gebruikt u welke techniek? De specialisten van Wiltec kunnen hierbij helpen. Door trainingen te verzorgen over de verschillende technieken, wordt de keuze versimpeld, behaalt u het beste resultaat en gebruikt u minder materiaal.Terug naar boven