WILTEC.nl | De juiste tools voor jouw klus, mét goed advies & snelle levering
WILTEC.nl | De juiste tools voor jouw klus, mét goed advies & snelle levering
Header - Klantcase - Verwater Tank & Industrial services

Juiste adembescherming van levensbelang bijVerwater Tank & Industrial Services

Medewerkers van Verwater worden dagelijks blootgesteld aan diverse risico’s waar juiste ademhalingsbescherming benodigd is. Schone lucht is een must als het aankomt op bouw en onderhoud van opslagtanks binnen de industrie en petrochemie. De specialisten van Wiltec gingen met deze uitdaging aan de slag.

Verwater Tank & Industrial Services in Essen in België is een wereldwijde speler, onder andere gespecialiseerd in het onderhouden, vijzelen en bouwen van opslagtanks. Het bedrijf biedt haar klanten een volledig spectrum aan diensten gelieerd aan deze onderhouds- en constructieprojecten binnen de industriële en petrochemische markt.

De vraag
Doordat Verwater een breed scala aan projecten uitvoert binnen de industrie en petrochemie, komen medewerkers in diverse landen, in verschillende werkomgevingen waar ze aan allerlei soorten risico’s worden blootgesteld. Denk hierbij aan laswerkzaamheden in werkomgevingen met beperkte zuurstof (of overige las/straal/spuitwerkzaamheden). Gezien adembescherming hier geen vraag, maar must is, was Verwater op zoek naar een partner die dit gehele proces kan begeleiden en uit handen kan nemen.

De oplossing
Samen met de veiligheidskundige en productspecialist van Wiltec zijn diverse praktijktests uitgevoerd op locatie, om goed te doorgronden wat de werksituaties en risico’s zijn waarin medewerkers beschermt dienen te worden. Deze tests hebben geleid tot een totaalpakket adembescherming waarbij Wiltec de service en onderhoud van de units op zich neemt.

De vooruitgang
Medewerkers zijn altijd in het bezit van de juiste adembeschermingsproducten om veilig te kunnen werken. De veiligheid wordt hiermee vergroot. De inkoop en inventarisatie van de adembescherming is daarnaast vereenvoudigd, wat een tijdsbesparing oplevert. Doordat het onderhoud op locatie of bij Wiltec plaatsvindt, is er altijd een passende oplossing om de unit zo snel mogelijk terug operationeel te krijgen. Wiltec neemt hiermee veel werk en zorgen uit handen!

De vooruitgang in feiten!
# Juiste adembescherming voor alle medewerkers
# Toename van veiligheid op de werkvloer
# Reparatie en onderhoud op locatie
# Vereenvoudigd bestel- en beheerproces


Terug naar boven