WILTEC.nl | De juiste tools voor jouw klus, mét goed advies & snelle levering
WILTEC.nl | De juiste tools voor jouw klus, mét goed advies & snelle levering
Header - Trends en issues - Beschikbaarheid

Verstrekken juiste PBM uitdaging doordiversiteit aan werkplekken

Bedrijven waarin gewerkt wordt met gevaarlijke stoffen, zijn bedrijven met grote risico’s. De grote verscheidenheid aan werkomgevingen zorgt ervoor dat het een uitdaging is medewerkers van de juiste persoonlijke beschermingsmiddelen te voorzien. Misgrijpen bij PBM is geen optie, zeker niet in het geval van een calamiteit. Wiltec begrijpt de uitdagingen die dit voor u meebrengt en biedt meerdere oplossingen om beschikbaarheid van de juiste PBM en kleding te garanderen.Wildgroei in persoonlijke beschermingsmiddelen tegengaan
Voor alle werkzaamheden zijn er persoonlijke beschermingsmiddelen. De juiste PBM kan daardoor een uitdaging zijn, want niets is zo verwarrend als wildgroei in het assortiment. Het opstellen van bijvoorbeeld een handschoenenplan kan daarbij helpen. Inventariseren, testen, evalueren en implementeren. Hierdoor kunnen medewerkers over de juiste middelen beschikken.


Verhoog de veiligheid van medewerkers met een persoonlijke PBM-kit
Het gebruik van de juiste PBM is van groot belang voor de veiligheid van uw medewerkers. Voor verschillende risico’s én werkomgevingen zijn persoonlijke beschermingsmiddelen beschikbaar. Het is zaak om te voorkomen dat uw chemiehandschoen worden ingezet bij werkzaamheden waar een snijbestendige handschoen nodig is en andersom. Het gebruik van speciale boxen kan dit probleem ondervangen. In deze box zijn persoonlijke PBM-kits afgestemd op functies beschikbaar die medewerkers eveneens met een speciaal pasje kunnen ophalen. De PBM afgestemd per medewerker voorkomt verkeerd gebruik van producten.


Uitgifteautomaat op locatie verstrekt de juiste kleding
Om te zorgen dat alle medewerkers netjes en volgens de geldende normering worden aangekleed, maar er geen kleding verloren gaat, kan Wiltec een kledingautomaat op locatie plaatsen. Hier kan de kleding middels een persoonsgebonden pasje worden opgehaald en na werktijd weer worden ingeleverd zodat het kledingstuk gewassen kan worden. Deze maatregelen zorgen bovendien voor flinke kostenbesparingen!


Eenvoudig bestellen en beheren via Wiltec Online
Met het online bestelsysteem Wiltec Online (WOL) kunt u 24/7 standaard collectie, persoonsgebonden kleding en PBM beheren en bestellen. Met één druk op de knop heeft u zicht op actuele verbruiksoverzichten per medewerker. Ook kunnen u en uw medewerkers eenvoudig bestellingen plaatsen voor een snelle levering, zodat kleding en PBM altijd beschikbaar is. Uw medewerkers krijgen toegang tot de voor hem/haar beschikbare artikelen, voorzien van duidelijke omschrijvingen, specificaties, afbeeldingen en de waarde. Per medewerker, afdeling en/of vestiging kunt u de pakketten, kosten en budgetten beheren. Via Wiltec Online zijn ook maatwerk aanpassingen, retouren en omruilingen te regelen. De Arbo-administratie en logistieke verwerking van uw administratie is hierdoor eenvoudig en efficiënt.


Pakketten op de juiste tijd op de juiste plaats
Bestellen via Wiltec Online (WOL) levert diverse voordelen op. U kunt eenvoudig bestellen en beheren en de kleding en PBM wordt per persoon verpakt en uiteindelijk afgeleverd op het hoofdkantoor, een vestiging of een thuisadres. Dit levert u een tijds- en daardoor ook kostenbesparing op, doordat we de administratie en logistiek uit handen nemen.


De juiste PBM en kleding is degene die wordt gedragen
Het is van belang dat kleding en PBM op de juiste manier wordt gedragen. Een geschikte PBM is namelijk het beschermingsmiddel dat daadwerkelijk gedragen wordt. Goede bescherming is essentieel, maar comfort is ook van groot belang. Als een PBM of kleding lekker zit, zal deze ook eerder gedragen worden. Daarbij zorgt een representatief uiterlijk ook voor een extra motivatie om de veiligheidsmiddelen te gebruiken en kleding te dragen. De specialisten van Wiltec kunnen hierover adviseren, zodat veiligheidsrisico’s beperkt worden. Minder risico, minder ongelukken, duurzame inzetbaarheid van medewerkers en iedereen aan het einde van de dag weer veilig thuis!Terug naar boven