WILTEC.nl | De juiste tools voor jouw klus, mét goed advies & snelle levering
WILTEC.nl | De juiste tools voor jouw klus, mét goed advies & snelle levering
Header Trends, Issues en Uitdagingen Metaalindustrie

Marges staan onder druk doorschaarste en stijgende kosten

Materiaal en goed personeel is schaars en grondstof- en transportkosten rijzen de pan uit. Leveringen zijn verlaat, terwijl klanten steeds veeleisender zijn. Marges staan onder druk en de productiekwaliteit moet altijd boven verwachting zijn. Dat vergt een nieuwe kijk op werkwijzen en het gebruik van apparatuur en materialen. Het op kosten besparen kan zorgen voor een beter rendement, terwijl de kwaliteit hoog blijft.Opstellen handschoenplan versimpelt inkoop
Het opstellen van een handschoenenplan kan bijvoorbeeld helpen. Door te inventariseren welke handschoenen nodig zijn, wordt de inkoop versimpeld. Dit levert niet alleen een kostenbesparing op, ook de veiligheid van medewerkers stijgt.

Kostenbesparing door producten met een langere standtijd
Productiestilstand zorgt voor oplopende kosten en extra druk op het behalen van deadlines. Deze harde deadlines en levertijden oefenen druk uit op het proces. Kies voor producten (van filters tot schuurschijven en handschoenen) met een langere standtijd, zodat op inkoop- en (chemisch)afvalkosten bespaard wordt, of zorg dat een tweede lijn het productieproces kan ondervangen.

Minder energieverbruik door bezuinigende apparaten en aanpassingen
Daarnaast zijn er diverse manieren om op energie, en dus kosten, te besparen. Elektrische applicatiepompen, zoals de Graco E-King worden direct op het stroomnet aangesloten, waardoor u brandstofkosten reduceert. Daarnaast verbruikt u minder lucht waardoor u bespaart op luchtverbruik. Ook met energie bezuinigende aanpassingen aan een spuitcabine, zoals een warmte-terugwininstallatie kunt u besparen. Omdat lucht hergebruikt wordt, wordt minder energie verbruikt om warmte te winnen.

Een beter resultaat door de juiste verfspuittechniek bij iedere klus
De juiste methode van spuiten zorgt voor een kwaliteitsverbetering van het spuitbeeld, terwijl de tijdsbelasting minder wordt. Er zijn veel verschillende technieken; wanneer gebruikt u welke techniek? De specialisten van Wiltec kunnen hierbij helpen. Door trainingen te verzorgen over de verschillende technieken, wordt de keuze versimpeld en behaalt u het beste resultaat.

Minder voorraad door FilterRepeat zorgt voor daling kosten
Ook weinig voorraad kan de kosten drukken. Door FilterRepeat in te zetten worden de juiste filters geleverd op het moment dat ze daadwerkelijk nodig zijn. Dit levert nog meer voordelen op, want ook de administratie is uit handen genomen, waardoor ook bespaard wordt op arbeidskosten. Tevens wordt zo geprofiteerd van de scherpste prijzen en inkoopvoordeel.

PBM op de juiste tijd op de juiste plaats
Wiltec biedt deze oplossing niet alleen voor filters, ook persoonlijke beschermingsmiddelen kunnen op deze manier geleverd worden. Het gebruik van een PBM-kit, afgestemd op medewerkers, zorgt ervoor dat u minder persoonlijke beschermingsmiddelen hoeft in te kopen, terwijl de veiligheid wordt vergroot. De persoonlijke PBM-kit voorkomt verkeerd gebruik van producten en doordat medewerkers zich verantwoordelijk voelen voor hun eigen voorraad, wordt er bovendien zorgvuldiger met de producten omgegaan. Win-win dus!

Leasemaat maakt flexibel produceren mogelijk
Als duidelijk is wat ervoor nodig is om in te kunnen spelen op maatwerk, is het zaak daarvoor de juiste producten en apparatuur te hebben. Wiltec heeft een assortiment dat inspeelt op flexibel produceren. Even geen ruimte om te investeren in nieuwe apparatuur? Met Leasemaat is het mogelijk apparatuur te leasen. Een grote investering wordt op deze manier gespreid, waardoor rendement wordt verhoogd. Is een bepaalde pomp voor slechts een korte periode nodig of voor een bepaalde productieserie? Leasemaat kan daar eveneens in voorzien, zodat flexibiliteit gegarandeerd kan worden.

 Terug naar boven