WILTEC.nl | De juiste tools voor jouw klus, mét goed advies & snelle levering
WILTEC.nl | De juiste tools voor jouw klus, mét goed advies & snelle levering
Header Trends, Issues en Uitdagingen Metaalindustrie

Toename maatwerk vraagt omflexibiliteit

Klanten hebben steeds meer behoefte aan maatwerk. Dit vergt een omschakeling van de metaalindustrie. Ondernemers moeten zich flexibeler opstellen en zich niet langer focussen op grote producties, maar inzetten op kleinere series.

Jarenlang konden bedrijven in de metaalindustrie vertrouwen op dezelfde soort orders. Welke producten daarvoor nodig zijn en hoe die toegepast moeten worden, zijn daardoor geen geheim. Als echter kleine producties nodig zijn, met wijzigingen per serie, dan vergt dit een andere manier van werken. Het vereist flexibiliteit. Een kennispartner die kan helpen bij maatwerkoplossingen kan het antwoord zijn.


Wiltec helpt als kennispartner processen te optimaliseren
Wiltec begrijpt wat er speelt binnen uw branche. Onze specialisten staan altijd klaar om persoonlijk advies te geven en te onderzoeken waar de verbeteringen binnen uw proces te realiseren zijn. Dit varieert van het inrichten van spuitcabines en een check op het juiste gebruik van verbruiksartikelen binnen uw proces, tot een check op arbeidsveiligheid en de juiste inzet van persoonlijke beschermingsmiddelen.

Leasemaat maakt flexibel produceren mogelijk
Als duidelijk is wat ervoor nodig is om in te kunnen spelen op maatwerk, is het zaak daarvoor de juiste producten en apparatuur te hebben. Wiltec heeft een totaalpakket dat inspeelt op flexibel produceren binnen uw gehele productieproces, uiteenlopend van schuuroplossingen tot cabine/applicatietechnieken. Even geen ruimte om te investeren in nieuwe apparatuur? Met Leasemaat is het mogelijk apparatuur te leasen. Een grote investering wordt op deze manier gespreid. Is een bepaalde pomp voor slechts een korte periode nodig of voor een bepaalde productieserie? Leasemaat kan daar eveneens in voorzien, zodat flexibiliteit gegarandeerd kan worden en u kunt inspelen op de maatwerkvraag van de klant.