WILTEC.nl | De juiste tools voor jouw klus, mét goed advies & snelle levering
WILTEC.nl | De juiste tools voor jouw klus, mét goed advies & snelle levering
Header klantcase Van de Water Staalbouw

Kortere droogtijden én een beter eindproductVan de Water Staalbouw

Van de Water Staalbouw verkort het droogproces en verbetert de kwaliteit van opgeleverde producten door een nieuw laksysteem van Wiltec. Sneller is niet altijd beter, maar in dit geval zeker wel. Het voordeel is veel groter dan alleen een kortere droogtijd. Voorheen was het lang wachten tot de gespoten materialen droog waren, waarna de laklaag tijdens transport of montage regelmatig beschadigd raakte. Dat is nu verleden tijd voor Van de Water Staalbouw.

Van de Water Staalbouw is gespecialiseerd in het bouwen en plaatsen van onder andere complete staalconstructies. Het Waalwijkse bedrijf is een jonge, frisse maar vooral flexibele en creatieve leverancier van staalconstructies en aanverwante producten. De productie vindt plaats in een ruime en gemoderniseerde werkplaats met voldoende capaciteit.

De vraag
Van de Water Staalbouw wilde de droogtijd van de gespoten materialen verkorten en klopte daarvoor bij Wiltec aan. Het bedrijf moest op dat moment 24 uur wachten totdat de vakmannen de vrachtwagen konden laden voor de bouw. Daarnaast beschadigde de laklaag regelmatig tijdens transport of montage. Zonde van de tijd en zonder van het werk!

De oplossing
De specialisten van Wiltec adviseerden een nieuw laksysteem met een kortere droogtijd. In plaats van een 1 componenten laksysteem wordt nu een 2 componenten laksysteem met harder gebruikt. De nieuwe 2K lak verwerkt Van de Water met een nieuwe Graco XP70 2K installatie, speciaal voor protective coatings. Deze installatie maakt gebruik van grootverpakkingen van 200 litervaten in plaats van 20 liter, waardoor deze veel minder vaak verwisseld hoeven te worden. De drukbewaking op de XP70 zorgt ervoor dat Van de Water zorgeloos kan produceren en geen rekening hoeft te houden met mogelijke verschillen in mengverhoudingen.

De vooruitgang
Door het overstappen op het nieuwe laksysteem met een kortere droogtijd wordt een tijdsbesparing gerealiseerd. Constructiedelen die in de ochtend zijn gespoten kunnen nu dezelfde dag nog op transport. Bovendien is de hardheid van de lak toegenomen en kan Van de Water in één run een grotere laagdikte aanbrengen. Dat zorgt weer voor minder schade aan de gespoten onderdelen tijdens transport en montage. Doordat de installatie gebruikmaakt van grotere verpakking, wordt ook bespaard op arbeidstijd. Sneller werken met een verhoogde kwaliteit als resultaat!

De vooruitgang in feiten!
# Tijdsbesparing door korte droogtijden en sneller transport
# Verbeterde kwaliteit
# Minder schade opgeleverde product
# Minder wissel-/arbeidstijd, dus meer productietijd


Terug naar boven