WILTEC.nl | De juiste tools voor jouw klus, mét goed advies & snelle levering
WILTEC.nl | De juiste tools voor jouw klus, mét goed advies & snelle levering
Header Klantcase Kelvion Machine Cooling

Persoonlijke PBM-kit voor iedere medewerkerKelvion Machine Cooling

Kelvion Machine Cooling is door een PBM-kit voor iedere medewerker minder tijd kwijt aan het inventariseren en inkopen van persoonlijke beschermingsmiddelen. Door de grote diversiteit van risico’s én werkomgevingen was het voor het bedrijf een hele kluif om te zorgen dat alle medewerkers beschikking hadden over de juiste PBM’s. De specialisten van Wiltec gingen met deze uitdaging aan de slag.

Kelvion Machine Cooling is een toonaangevende wereldwijde fabrikant van warmtewisselaars. Het bedrijf uit Almere levert oplossingen voor bijna elke denkbare industriële toepassing en is gespecialiseerd in maatwerkoplossingen die geschikt zijn voor extreme omgevingsomstandigheden. Kelvion werkt voor veel industrieën, inclusief transport, energie, olie en gas, chemie, marine evenals eten en drinken, datacenter en de HVAC en koeltechnologiesector. De producten omvatten compacte lamellenwarmtewisselaars platenwarmtewisselaars, warmtewisselaars met enkele buis, transformatorkoelsystemen, koeltorens en shell-and-tube-warmtewisselaars.

De vraag
Doordat Kelvion Machine Cooling voor bijna elk denkbare industriële toepassing wereldwijd acteert, komen monteurs van dit bedrijf in diverse landen en in verschillende werkomgevingen waar ze aan grote risico’s worden blootgesteld. Denk aan offshore, energiecentrales, chemiebedrijven en meer. Door de grote diversiteit van risico’s én werkomgevingen had inkoop en hoofd productie er een hele kluif aan om te zorgen dat iedereen de beschikking heeft over de juiste persoonlijke beschermingsmiddelen. Inventariseren en inkopen kostte een volle dag in de week! Tijd die ze natuurlijk liever aan andere zaken besteden.

De oplossing
Om te zorgen dat iedere medewerker van Kelvion niet alleen beschikking heeft over PBM, maar vooral ook over de juiste beschermingsmiddelen, hebben de specialisten van Wiltec een tool ontwikkeld waarmee medewerkers iedere maand een persoonlijke PBM-kit ontvangen. Zij zijn dan altijd in het bezit van de juiste beschermingsmaterialen en producten om veilig te kunnen werken.

De vooruitgang
Het gebruik van de maandboxen zorgt ervoor dat het bedrijf minder persoonlijke beschermingsmiddelen hoeft in te kopen, terwijl de veiligheid wordt vergroot. De persoonlijke PBM-kit voorkomt verkeerd gebruik van producten en doordat medewerkers zich verantwoordelijk voelen voor hun eigen voorraad, wordt er bovendien zorgvuldiger met de producten omgegaan. Inkopen is nu een fluitje van een cent en hoofd productie is niet langer één dag per week kwijt aan het inventariseren en inkopen van PBM, om de veiligheid van de medewerkers te kunnen waarborgen. Dat wordt nu voor hem geregeld! De tool wordt steeds verder ontwikkeld, zo kan deze aangevuld worden met kleding en veiligheidsschoenen. Hierdoor wordt Kelvion nog verder ontlast en kunnen de medewerkers van Kelvion Machine Cooling zich focussen op waar zij goed in zijn.

De vooruitgang in feiten!
# Juiste beschermingsmiddelen voor alle medewerkers
# Tijdsbesparing door versimpelde inkoop PBM
# Veiligheid medewerkers gewaarborgd
# Juist gebruik van PBM


Terug naar boven