WILTEC.nl | De juiste tools voor jouw klus, mét goed advies & snelle levering
WILTEC.nl | De juiste tools voor jouw klus, mét goed advies & snelle levering
Header Klantcase DAF Trucks Vlaanderen

Effectiever werken en een schoner milieu DAF Trucks Vlaanderen

In samenwerking met DAF heeft Wiltec een oplossing ontwikkeld waarbij spoelwater uit de spuitcabines wordt opgevangen, gefilterd en gescheiden. Een toonaangevend bedrijf als DAF is niet op zoek naar standaard oplossingen of ‘gewone’ producten. Door samen met DAF aan tafel te gaan, zijn er innovatieve oplossingen ontwikkeld die zijn weerga niet kennen!

Bij DAF Trucks in Vlaanderen wordt dagelijks veel aandacht besteed aan de ontwikkeling, assemblage en fabricage van motoren en truckcabines. Cabines die een bijdrage leveren aan het onderscheidend design en die tevens een comfortabele werkplek bieden aan chauffeurs. Maar liefst 2.200 professionals zetten zich hiervoor in. DAF Trucks voldoen aan de allerhoogste milieunormen. Een prestatie die een uitkomst is van een diepgeworteld duurzaamheidsbesef. Bij elk onderdeel in het productieproces. DAF loopt altijd voorop in techniek, innovatie, service en dienstverlening. Wereldwijd. Dat triggert en motiveert de specialisten van Wiltec enorm.

De vraag
Roel van Herpen van DAF vertelt: “Om aan de Euro 6 kwaliteit en milieueisen te voldoen, moesten we een 2 componenten laksysteem gaan spuiten in diverse soorten en type lakken en daarbij zo weinig mogelijk milieuonvriendelijk spoelafval genereren. Toch heb je spoelmiddel nodig: anders hardt het 2K materiaal in je slangen uit. Een vraagstuk, waarbij een betrouwbare partner nodig is. Want de productieprocessen en kwaliteit moeten uiteraard gewaarborgd zijn.”

De oplossing
DAF heeft samen met de specialisten van Wiltec gezocht naar de juiste oplossing voor het spoelwater. En die is gevonden, waarbij spoelwater uit de spuitcabines wordt opgevangen, gefilterd en gescheiden. “Door het hoogstaande niveau van kennis en innovatie is er echt een compleet nieuwe oplossing ontwikkeld! De engineers van Wiltec zijn aan de slag gegaan met de Graco software. Na vele uren en dagen testen, berekenen, uitproberen en meten hebben zij deze software zo aangepast, dat de gemengde lakken in de spuitslangen nu automatisch ververst worden bij het bereiken van de potlife, in plaats van telkens gespoeld. Deze innovatieve oplossing zorgt voor aanzienlijk minder spoelafval (kosten) en dus voor een minimale belasting van het milieu. De kwaliteit en efficiency? Die zijn juist verhoogd”, vertelt Roel.

De vooruitgang
Wiltec heeft een compleet nieuwe lakstraat ingericht waarmee DAF klaar is voor de toekomst. Het resultaat: minder roestvorming en lakschade, dankzij kwalitatief betere en duurzamere lak, minimale afvalstromen en een besparing op verfkosten. Daarnaast is een verlaging van het afvalwater gerealiseerd, een verbetering van de luchtkwaliteit, betere werkomstandigheden en een versterking van de duurzaamheidsgedachte. Hierdoor draagt DAF niet alleen bij aan een schoner milieu, maar ook aan een schonere werkplek.

De vooruitgang in feiten!
# Verlaging van giftig afvalwater
# Verbetering van luchtkwaliteit
# Betere werkomstandigheden
# Verbetering van kwaliteit
# Versterking duurzaamheidsgedachte


Terug naar boven