WILTEC.nl | De juiste tools voor jouw klus, mét goed advies & snelle levering
WILTEC.nl | De juiste tools voor jouw klus, mét goed advies & snelle levering
Header - Klantcase - Kuehne Nagel

Flinke besparing door toename levensduur kledingKuehne Nagel

Wiltec heeft voor Kuehne + Nagel een kledingpakket ontwikkeld waarmee de zichtbaarheid is vergroot en waardoor medewerkers zich gewaardeerd voelen. Doordat de comfortabele kleding met goede pasvorm en uitstraling wordt geregistreerd is ook het aantal vermiste kledingstukken teruggedrongen en wordt de levensduur optimaal benut. Dit heeft gezorgd voor flinke kostenbesparingen!

Kuehne + Nagel is een wereldwijd opererende logistieke dienstverlener. Kuehne + Nagel Nederland heeft zo’n 3.500 medewerkers op 22 locaties, en het hoofdkantoor staat in Rotterdam. Het bedrijf zorgt voor zeevracht, luchtvracht, over land en contract logistics, met een duidelijke focus op diensten met een hoge toegevoegde waarde, zoals IT-gebaseerde geïntegreerde logistieke oplossingen om supply chain te vereenvoudigen.

De vraag
Kuehne Nagel, logistiek distributeur voor onder andere Albert Heijn, wilde met de aanschaf van een nieuw kledingpakket twee doelen behalen. Het eerste doel: medewerkers comfortabeler laten werken en meer betrokken laten voelen bij het bedrijf. In tijden van personeelstekort is het per slot van rekening belangrijk goede medewerkers aan je te binden. Het tweede doel: het aantal vermiste kledingstukken terugdringen. Door een groot verloop in het personeelsbestand raakte veel kleding vermist en werd de technische levensduur niet behaald. Daarnaast waren medewerkers in warehouses, waar veiligheid hoog in het vaandel staat, niet goed zichtbaar. Een interessante uitdaging voor de specialisten van Wiltec!

De oplossing
Wiltec ontwikkelde voor de vaste medewerkers van Kuehne + Nagel een custom made kledingpakket met blauw en fluor geel accenten, om de zichtbaarheid te vergroten. Bij een logistiek bedrijf zit een ongeval met een heftruck in een klein hoekje wanneer medewerkers niet goed zichtbaar zijn. De kleding is met veel enthousiasme ontvangen; medewerkers voelen zich gewaardeerd en werken comfortabel in werkkleding met goede pasvorm en uitstraling. De medewerkers hebben de kleding op naam uitgereikt gekregen en deze kleding is geregistreerd. Aan het einde van het dienstverband wordt de kleding ingeleverd en opnieuw ingezet. Hiervoor is een mogelijkheid aangeboden om de kleding te wassen en te retourneren.

De vooruitgang
Medewerkers van Kuehne + Nagel voelen zich met de nieuwe kleding veilig en gewaardeerd terwijl ze werken in comfortabele kleding. Het verloop is hierdoor verminderd. Door de hoogwaardige kwaliteit en het roulatiesysteem is de kleding meermaals inzetbaar en zo wordt de levensduur optimaal benut en het aantal vermissingen verminderd. Naast vaste medewerkers zijn bij Kuehne + Nagel gemiddeld 1.500 flexmedewerkers aanwezig. Om te zorgen dat ook deze medewerkers netjes aangekleed worden, maar er geen kleding verloren gaat, heeft Wiltec een custom made kledingautomaat op locatie geplaatst. Hier kan de kleding middels een persoonsgebonden pasje worden opgehaald en na werktijd weer worden ingeleverd zodat het kledingstuk gewassen kan worden. Deze maatregelen zorgen voor flinke kostenbesparingen!

De vooruitgang in feiten!
# Langere levensduur van kleding
# Minder vermissingen van kledingstukken
# Meer veiligheid door zichtbare kleding
# Flinke kostenbesparingen


Terug naar boven