WILTEC.nl | De juiste tools voor jouw klus, mét goed advies & snelle levering
WILTEC.nl | De juiste tools voor jouw klus, mét goed advies & snelle levering
Header - Klantcase - Ceva Eindhoven

Kostenbesparing door minder type handschoenenCeva Eindhoven

Door een wildgroei aan handschoenen voor de verschillende werkzaamheden van CEVA kostte het bestelproces veel tijd en kon geen inkoopvoordeel worden bereikt. Door het beschikbaar stellen van een gekaderd PBM-assortiment per functie dat wordt verstrekt door middel van een custom made uitgifteautomaat, gebruiken medewerkers de juiste PBM en is het aantal verbruikte handschoenen drastisch gedaald.

CEVA Logistics biedt en exploiteert transport- en supply chain-oplossingen voor grote of middelgrote nationale en multinationale ondernemingen. Het bedrijf biedt een breed scala aan diensten op het gebied van zowel contractlogistiek als vrachtbeheer dankzij 78.000 medewerkers en meer dan 1.000 vestigingen in meer dan 160 landen. De specialisten van CEVA Logistics richten zich op het ontwerpen van end-to-end maatwerkoplossingen om te voldoen aan de complexe en snel evoluerende supply chain-behoeften, ongeacht de bedrijfssector.

De vraag
Vrachtvervoer ter land ter zee of in de lucht; niets is logistiek bedrijf CEVA Eindhoven te veel. De diversiteit in werkzaamheden en -omgevingen bracht in de loop der jaren een nadeel met zich mee; er ontstond een wildgroei aan handschoenen en bijbehorende leveranciers. Daardoor was afdeling Inkoop veel tijd kwijt met het beschikbaar stellen van de benodigde en juiste beschermende producten en kon bovendien geen inkoopvoordeel worden bereikt. Tijd om de specialisten van Wiltec te benaderen voor een goed advies!

De oplossing
De specialisten van Wiltec hebben in samenwerking met partners Vendimat en Showa een uitgebreide analyse gemaakt. Het aantal benodigde typen handschoenen is daardoor drastisch verminderd. Daarnaast is er voor ieder medewerker een gekaderd PBM-assortiment per functie samengesteld. Dit assortiment is via een op CEVA afgestemde uitgifteautomaat 24/7 beschikbaar. Medewerkers kunnen zo met een persoonsgebonden pasje alleen de handschoenen passend bij hun werkzaamheden uit de automaat halen, waardoor zij de juiste PBM gebruiken en er minder PBM nodig is.

De vooruitgang
Het aantal gebruikte handschoenen bij CEVA is flink afgenomen nu het gebruik wordt geregistreerd. Doordat medewerkers zich meer bewust zijn van hun verbruik worden de producten zorgvuldiger en langer gebruikt, wat CEVA per maand ongeveer 800 euro oplevert. Daarnaast is de voorraadbeheersing veel eenvoudiger geworden en is er een mooie kwaliteitsverbetering van handschoenen gerealiseerd, waardoor medewerkers veiliger werken. Win-win dus!

De vooruitgang in feiten!
# Kostenbesparing door juiste aanbod handschoenen
# Meer werkveiligheid door gebruik juiste PBM per functie
# Kwaliteitsverbetering van handschoenen
# Vereenvoudigde voorraadbeheersing


Terug naar boven