WILTEC.nl | De juiste tools voor jouw klus, mét goed advies & snelle levering
WILTEC.nl | De juiste tools voor jouw klus, mét goed advies & snelle levering
Header - Klantcase - Van Leeuwen Kozijnen

Betere afzuiging én minder wisselenVan Leeuwen Kozijnen

Nadat Van Leeuwen Kozijnen de spuiterij robotiseerde, is de spuitwand voorzien van Columbus PC pleat filters en geïntegreerd nafilter. Dit zorgt voor een opeenstapeling van voordelen: hogere kwaliteit eindproduct, hogere efficiëntie, langere standtijden filters, verlaging wissel- en arbeidstijd én verlaging van de afvalkosten.

Van Leeuwen Kozijnen in Noordwijkerhout is een flexibele partner, gespecialiseerd in houten producten voor zowel kleinschalige projecten met korte levertijden, als in kwalitatief hoogwaardige projecten in het topsegment. Het bedrijf is gespecialiseerd in het produceren van houten kozijnen, ramen en deuren.

De vraag
Voorheen was de spuitwand bij Van Leeuwen voorzien van een vouwkartonfilter met een Paintstop nafilter. Nadat het bedrijf flink had geïnvesteerd in robotisering in hun spuiterij, zijn de specialisten van Wiltec ingeschakeld voor een goed advies met betrekking tot filtratie en een filterbesparingsindicatie.

De oplossing
Op advies van de specialisten van Wiltec is de spuitwand voorzien van Columbus PC Pleat filters met een geïntegreerd nafilter. De opvangcapaciteit van deze filters is extreem hoog, waardoor minder filterwisselingen nodig zijn met als resultaat minder productiestilstand. De filter heeft daarnaast een hoge efficiency; luchtkanalen blijven schoon, wat onderhoudskosten laag houdt en de levensduur van de installatie verlengt. Door een lage weerstand zijn er minder energiekosten (gedurende de gehele levensduur van het filter). De filters zijn kant en klaar, direct inzetbaar. Bovendien kunnen boxfilters modulair worden gewisseld. Dit betekent dat de filterwand wordt opgedeeld in kleinere vlakken, elk voorzien van een boxfilter, die separaat gewisseld kunnen worden.

De vooruitgang
Door het plaatsen van Columbus boxfilters met geïntegreerd nafilter wordt een hogere opvangcapaciteit verkregen (de boxfilters kunnen zelfs tot 20 kg overspray opvangen) en wordt de standtijd verlengd. Daarnaast kan elke boxfilter afzonderlijk worden gewisseld, zodat alleen de gedeeltes waarvan de filters volledig verzadigd zijn, worden vervangen. Dit levert een aanzienlijke besparing op ten aanzien van zowel de filter- als afvalkosten. Daarbij hebben Van Leeuwen Kozijnen en Wiltec samen de optimale wisselfrequenties bepaald. De maandelijkse behoefte aan filtermateriaal wordt automatisch geleverd, zodat slechts een minimale voorraad boxfilters in de fabriek nodig is.

Een goede afzuiging is daarnaast onmisbaar bij iedere spuiterij. Door bij Van Leeuwen Kozijnen de gewone afzuiging om te bouwen naar een modulaire afzuiging, is met Columbus-filterboxen eveneens gezorgd voor een betere afzuigkwaliteit. Daarmee is óók de kwaliteit van de gespoten kozijnen flink verhoogd! Deze ombouw zorgt dus voor een opeenstapeling van voordelen. Een hogere kwaliteit eindproduct, hogere efficiëntie, langere standtijden filters, verlaging wissel- en arbeidstijd waardoor er meer tijd is om te spuiten (win-win!) én verlaging van de afvalkosten. Van Leeuwen is klaar voor de toekomst!

De vooruitgang in feiten!
# Verlenging van de standtijd
# Minder filter- en afvalkosten
# Minimale voorraad
# Toename afzuigkwaliteit en verbeterd eindproduct


Terug naar boven