WILTEC.nl | De juiste tools voor jouw klus, mét goed advies & snelle levering
WILTEC.nl | De juiste tools voor jouw klus, mét goed advies & snelle levering
Header - Klantcase- Van Keulen Interieurbouw

Gegarandeerde veiligheid voor medewerkersVan Keulen Interieurbouw

In plaats van ontelbaar veel verschillende handschoenen, gebruiken de medewerkers van Van Keulen Interieurbouw nog maar twee soorten. Dit zorgt voor meer werkveiligheid, een vereenvoudiging van de inkoopprocedure en een verlaging van de voorraad

Bij Van Keulen Interieurbouw in Nijverdal worden al meer dan 75 jaar de meest hoogwaardige interieuroplossingen voor elke locatie bedacht en geproduceerd. Zo’n 500 medewerkers zetten hun talenten in voor toonaangevende interieurs in winkels, musea, bibliotheken, zorginstellingen en kantoren. Wiltec is er trots op om al jarenlang verbonden te zijn aan dit prachtige familiebedrijf.  

De vraag
In de fabriek van Van Keulen werden enorm veel verschillende handschoenen gebruikt. Dit zorgde voor ergernis bij de afdeling Inkoop - houd het allemaal maar eens bij! - bracht extra inkoopkosten met zich mee en het werkte allesbehalve overzichtelijk. Want wanneer kun je nu het beste met welke type handschoen werken? Tegelijkertijd was het onduidelijk of op afdelingen überhaupt wel de juiste handschoenen werden gedragen. Gevaarlijk voor de handen van de medewerker én gevaarlijk voor de kwaliteit van het product.  

De oplossing
Om de veiligheid én de inkoopefficiëntie te verbeteren hebben de specialisten van Wiltec in overleg met Van Keulen een uitgebreide praktijkinventarisatie uitgevoerd rondom de gebruikte werkhandschoenen. In samenwerking met Showa is een handschoenenplan opgesteld. Hieruit is een nieuw vereenvoudigd aanbod geselecteerd; in plaats van ontelbaar veel gebruiken de medewerkers in de fabriek nu nog maar twee type handschoenen.

De vooruitgang
Doordat medewerkers nog maar uit twee type handschoenen kunnen kiezen, zorgt dit altijd voor gegarandeerde veiligheid voor de dragers. Daarnaast levert het meer bestelgemak en een flinke besparing op de inkoopkosten op. Daarnaast heeft Van Keulen minder handschoenen op voorraad.  Dit zorgt voor overzicht, bestelgemak, inkoopvoordeel en een verbeterde veiligheid. 

De vooruitgang in feiten!
# Overzicht: voor iedere taak de juiste gecertificeerde handschoen
# Toename van werkveiligheid
# Vereenvoudiging van inkoopprocedure
# Verlaging van voorraadhoeveelheid


Terug naar boven