WILTEC.nl | De juiste tools voor jouw klus, mét goed advies & snelle levering
WILTEC.nl | De juiste tools voor jouw klus, mét goed advies & snelle levering
Header - Klantcase - Nijhuis

Tijdrovende klus wordt fluitje van een centNijhuis Toelevering

De specialisten van Wiltec realiseerden voor Nijhuis Toelevering een spuitoplossing voor goede dekking en maximale kwaliteit. Niet langer handmatig uitsparingen met een kwast te lijf gaan, maar een uitgebalanceerde oplossing voor het coaten. Een rotklusje wordt zo een fluitje van een cent!

In de timmerfabriek in Rijssen ontwerpt en produceert Nijhuis Toelevering toekomstbestendige kozijnen, HSB elementen en meer. Het verschil in deze branche maken zij door sociale innovatie. Nijhuis Toelevering investeert in haar mensen en hoe zij samenwerken. Ze streven naar een langdurige relatie met medewerkers, maken baantevredenheid en werkgeluk bespreekbaar en gaan voor ‘de sterkste verbinding’; met zichzelf, elkaar, opdrachtgevers en leveranciers. Veiligheid, duurzaamheid en kwaliteit zijn onlosmakelijk verbonden met hun werkzaamheden en het realiseren van hun doelen.

De vraag
Timmerfabriek Nijhuis was op zoek naar een oplossing voor het coaten van de uitsparingen in de door hen geproduceerde deuren en kozijnen. Deze gaten werden niet voldoende geraakt tijdens het spuitproces en daarom met de kwast geschilderd. Althans, dat werd geprobeerd, want deze plekken zijn ook met een kwast niet echt goed te raken. Het bleef dus lastig om het gehele oppervlak goed te bedekken en dat terwijl het handmatig schilderen enorm veel extra tijd kostte. Het grote nadeel van het niet volledig dekken van het totale oppervlak is dat het hout blijft bloeden. De hoogste tijd voor een oplossing!

De oplossing
Weg met die kwast! Na uitvoerige inventarisatie door de specialisten van Wiltec is de kwast vervangen door een uitgebalanceerde combinatie van drukvat, spuitpistool en verlenglans, waarmee het coaten van de uitsparingen een fluitje van een cent is geworden. Samen met de specialist van Wiltec is het productieproces onder de loep genomen om te kijken hoe we het (spuit)proces verder kunnen verbeteren, op eindkwaliteit, snelheid en efficiëntie. Daarnaast is gekeken naar de optimale installatiekeuze. Hier stopt het niet: de inbedrijfstelling, de eerste spuitklussen en alle ins en outs van de installatie zijn door onze specialisten met Nijhuis gedeeld, net zolang hun medewerkers ermee konden werken en optimaal resultaat konden behalen.

De vooruitgang
Bij veel bedrijven worden veel processen handmatig uitgevoerd. Er wordt geschilderd met een kwast of er wordt gespoten zonder door te ontwikkelen. Zo ook bij Nijhuis. Door de nieuwe installatie is niet alleen het werk een stuk gemakkelijker geworden, er wordt ook enorm veel tijd bespaard én de kwaliteit is beter dan ooit! Klanten die overstappen van verf naar coating maken een enorme efficiencyslag. Schilders die voorheen 20 m2 per uur dekkend konden rollen/kwasten, kunnen na de juiste training en met de juiste apparatuur hun snelheid verhogen naar 100 m2. In combinatie met het kwalitatief betere eindresultaat is dat grote winst!

De vooruitgang in feiten!
# Verbetering van het spuitproces
# Vergemakkelijking van het werk
# Enorme tijdswinst
# Betere kwaliteit van het eindproduct
# Training van gebruikers voor optimaal resultaat


Terug naar boven