WILTEC.nl | De juiste tools voor jouw klus, mét goed advies & snelle levering
WILTEC.nl | De juiste tools voor jouw klus, mét goed advies & snelle levering
Header - Klantcase Volkerrail

Van gele veiligheidskleding naar oranjeVolkerRail

Door een wetswijziging veranderde de kleurstelling van signalerende veiligheidskleding bij werk aan het spoor, van geel naar oranje. Klinkt als een kleine wijziging. Maar voor VolkerRail betekende dit dat in mum van tijd 1.200 spoormedewerkers een nieuw kledingpakket moesten krijgen. Met natuurlijk een enorme berg met afgedankte kleding tot gevolg. We hebben het hier al snel over zo’n 10.000 kledingstukken. Geen kleine klus dus, maar wel een uitdaging die Wiltec graag aanging!

VolkerRail in Vianen bouwt dagelijks aan de beschikbaarheid van onze infrastructuur. Van oorsprong gespecialiseerd in de bouw en het onderhoud van het spoor. Ondertussen ook specialist in het onderhoud van tunnels, sluizen, bruggen en waterkeringen. Dit doen ze iedere dag met ruim 1200 gepassioneerde collega’s. De medewerkers van VolkerRail dragen signalerende, goed zichtbare werkkleding. Want veilig werken is voor VolkerRail de normaalste zaak van de wereld.

De vraag
Spoormedewerkers droegen in het verleden fluorescerend gele veiligheidskleding. Toen per 1 juli 2019 de kleurstelling van signalerende veiligheidskleding in de bouw wettelijk veranderde van fluorescerend geel naar fluorescerend oranje, moesten de medewerkers van VolkerRail een andere kleur veiligheidskleding krijgen. De voornaamste reden voor het aanpassen van de kleur is meer uniformiteit in de bouwsector. Fluor geel en fluor oranje zijn namelijk even goed zichtbaar, blijkt uit een onderzoek van Rail Alert. In Nederland, maar ook in Europa wordt in het overgrote deel van de bouwbranche, zoals bij wegwerkzaamheden, al in oranje signalerende werkkleding gewerkt. Daarom is ervoor gekozen om ook spoormedewerkers in fluor oranje te kleden. Bovendien blijft de signalerende veiligheidskleding voorzien van reflecterende strepen. Bijkomend voordeel: switchen tussen veiligheidskleding is niet meer nodig als er wordt gewerkt aan andere projecten in de bouw. 1.200 spoormedewerkers van geel naar oranje: een hele klus die de specialisten van Wiltec met beide handen aangrepen!

De oplossing
Wiltec leverde 10.000 nieuwe kledingstukken voor alle spoormedewerkers van VolkerRail. Kleding die aansluit bij de wensen van het bedrijf en tevens voldoet aan de nieuwe veiligheidsnormen. Wiltec heeft de regie genomen, het pas- en bestelproces van de kleding geregeld, de productie opgezet en ervoor gezorgd dat alle spoormedewerkers in het oranje zijn gestoken. Met een gerust hart kan VolkerRail veilig blijven werken.

De vooruitgang
Van geel naar oranje klinkt als een kleine wijziging, maar dat is absoluut niet het geval. Het leveren van zo’n 10.000 kledingstukken was een mooie uitdaging voor de specialisten van Wiltec. Daarbij zorgde Wiltec ervoor dat de oude kleding op circulaire wijze werd verwerkt. Zo kon VolkerRail veilig en conform de wet verder werken, zonder hinder te ondervinden van de rompslomp die deze wetswijziging met dit meebracht.

De vooruitgang in feiten!
# voorbeeld in innovatie
# duurzaam in de praktijk
# minder verspilling
# circulaire voorsprong


Terug naar boven