WILTEC.nl | De juiste tools voor jouw klus, mét goed advies & snelle levering
WILTEC.nl | De juiste tools voor jouw klus, mét goed advies & snelle levering
Header - klantcase Heembouw

Oude werkkleding krijgt nieuw levenHeembouw

Nadat Heembouw de specialisten van Wiltec inschakelde voor een nieuw kledingpakket, is een innovatieve en circulaire oplossing gezocht voor de oude werkkleding. Door de kleding te ontmantelen heeft de oude kleding een nieuwe en zichtbare bestemming gekregen.

Heembouw creëert plekken waar mensen willen zijn. Dankzij de inzet van ruim 270 medewerkers worden mooie opvallende kantoren, bedrijfsruimten en woningbouwprojecten opgeleverd. Als ontwerpende bouwer zet het bedrijf met vestigingen in Berkel en Rodenrijs, Breda en Roelofarendsveen, samen met leveranciers al hun kennis en ervaring in om een woon- of werkomgeving te creëren en realiseren waar klanten zich thuis voelen. Om de werkomstandigheden van de professionals van Heembouw veiliger en comfortabeler te maken, wordt vertrouwd op de expertise en het kledingaanbod van Wiltec.

De vraag
Heembouw neemt een verantwoordelijke rol op het gebied van duurzaamheid en innovatie. Het bedrijf heeft de specialisten van Wiltec benaderd om een nieuw kledingpakket samen te stellen. Naast de samenstelling en keuze van een nieuw kledingpakket is Wiltec uitgedaagd om mee te werken aan een nieuwe bestemming voor de oude werkkleding.

De oplossing
Nadat het nieuwe kledingpakket is samengesteld, is de oude werkkleding van Heembouw ingezameld. Na inzameling van de kleding in bijna 250 kliko’s, zijn vanuit de circulariteitsgedachte vernieuwende oplossingen gevonden. De kleding is ontmanteld en door middel van cliff behandeling heeft de oude kleding een nieuwe bestemming gekregen.

De vooruitgang
De oude kleding van Heembouw is verwerkt tot bankjes, die op diverse vestigingen en projecten staan. Hierdoor is minder verspilling gerealiseerd en bewijzen Heembouw en Wiltec hun dadendrang voor duurzaamheid.

De vooruitgang in feiten!
# voorbeeld in innovatie
# duurzaam in de praktijk
# minder verspilling
# circulaire voorsprong

Terug naar boven