WILTEC.nl | De juiste tools voor jouw klus, mét goed advies & snelle levering
WILTEC.nl | De juiste tools voor jouw klus, mét goed advies & snelle levering
Kwaliteit en rendement - Header automotive

Marges staan onder druk doorstijgende kosten

Materiaal en goed personeel is schaars en grondstof- en transportkosten rijzen de pan uit. De concurrentie is moordend, klanten zijn veeleisend en de productie loopt terug. Marges staan onder druk en de productiekwaliteit moet daarom altijd boven verwachting zijn. Evenals het logistieke proces. Dat vergt een nieuwe kijk op werkwijzen en het gebruik van apparatuur en materialen. Het op kosten besparen kan zorgen voor een beter rendement, terwijl de kwaliteit hoog blijft.Kostenbesparing door producten met een langere standtijd
Productiestilstand zorgt voor oplopende kosten en extra druk op het behalen van deadlines. Deze harde deadlines en levertijden oefenen druk uit op het proces. Kies voor producten (van filters tot schuurschijven en handschoenen) met een langere standtijd, zodat op inkoop- en (chemisch)afvalkosten bespaard wordt, of zorg dat een tweede lijn het productieproces kan ondervangen.

Minder energieverbruik door bezuinigende apparaten en aanpassingen
Daarnaast zijn er diverse manieren om op energie, en dus kosten, te besparen. Elektrische applicatiepompen, zoals de Graco E-King worden direct op het stroomnet aangesloten, waardoor u brandstofkosten reduceert. Daarnaast verbruikt u minder lucht waardoor u bespaart op luchtverbruik. Ook met energie bezuinigende aanpassingen aan een spuitcabine, zoals een warmte-terugwininstallatie kunt u besparen. Omdat lucht hergebruikt wordt, wordt minder energie verbruikt om warmte te winnen.

Kostenbesparing door 2K installatie
U kunt ook een kostenbesparing realiseren door een 2k installatie te gebruiken. Een twee-componenten installatie heeft diverse voordelen. U bespaart tijd doordat er geen arbeid nodig is voor de vermenging van het product, u bespaart op afvalmateriaal en op spoelmiddelen, u verhoogt de continuering van het productieproces door minder storingen en u verhoogt de productiecapaciteit doordat stilstand is beperkt.

Het beste eindresultaat door trainingen en opleidingen
De juiste methode van spuiten zorgt voor een kwaliteitsverbetering van het spuitbeeld, terwijl de tijdsbelasting minder wordt. Er zijn veel verschillende technieken; wanneer gebruikt u welke techniek? Hoe gaat u correct om met apparatuur? Hoe zorgt u voor een optimaal spuitresultaat? De specialisten van Wiltec kunnen hierbij met de Wiltec Spray Support Academy helpen. Door trainingen en opleidingen over de verschillende technieken te volgen of mogelijk te maken bij u op locatie, wordt de keuze versimpeld en behaalt u het beste resultaat.

Minder materiaalverbruik door de juiste apparatuur
Wiltec heeft meerdere merken in het assortiment waaruit de best passende apparatuur voor u wordt geselecteerd. Elektrostatische spuitapparatuur zorgt bijvoorbeeld voor minder materiaalgebruik (verf). GlueMix, door Wiltec zelf ontwikkeld, zorgt daarnaast voor tot 1% nauwkeurige dosering en is voorzien van verschillende systemen die het doseerproces bewaken. Hierdoor wordt het productieproces en een hoogstaande kwaliteit geborgd.

Op maat gemaakte spuitcabine voor het beste resultaat
Voor het bouwen van onder meer spuitcabines en afzuigwanden wordt door de specialisten van Wiltec gebruikgemaakt van de beste producten die speciaal op de situatie van de klant worden afgestemd tot een op maat gemaakte spuitcabine. Hierbij hebben onze monteurs en projectleiders oog voor detail en zorgen voor een optimaal eindresultaat. Daarnaast kan naar wens de spuitcabine worden afgewerkt met striplak waardoor de cabine zo lang mogelijk netjes blijft.

Leasemaat maakt flexibel produceren mogelijk
Als duidelijk is wat ervoor nodig is om in te kunnen spelen op maatwerk, is het zaak daarvoor de juiste producten en apparatuur te hebben. Wiltec heeft een assortiment dat inspeelt op flexibel produceren. Even geen ruimte om te investeren in nieuwe apparatuur? Met Leasemaat is het mogelijk apparatuur te leasen. Een grote investering wordt op deze manier gespreid, waardoor rendement wordt verhoogd. Is een bepaalde pomp voor slechts een korte periode nodig of voor een bepaalde productieserie? Leasemaat kan daar eveneens in voorzien, zodat flexibiliteit gegarandeerd kan worden.Terug naar boven