WILTEC.nl | De juiste tools voor jouw klus, mét goed advies & snelle levering
WILTEC.nl | De juiste tools voor jouw klus, mét goed advies & snelle levering
Klantcase VDL NedCar - Header

PBM-pakket op maat voor elke medewerkerVDL NedCar

VDL NedCar is door PBM op maat minder tijd kwijt aan het inventariseren en inkopen van persoonlijke beschermingsmiddelen. Door de grote diversiteit aan werkplekken en taken en de daarmee gepaard gaande verschillende risico’s is een standaard PBM-pakket niet voldoende. De specialisten van Wiltec deden uitvoerig onderzoek, waarbij alle wensen en behoeften zijn geïnventariseerd.

Bij VDL NedCar in Born wordt met passie en plezier gewerkt aan kwalitatieve auto’s van het wereldmerk BMW en Mini. Maar liefst 6.000 professionals, verdeeld over acht verschillende afdelingen, zorgen ervoor dat de productie van de auto’s gestroomlijnd verloopt. Volgens de hoogste kwaliteitseisen en altijd met oog voor de veiligheid van alle medewerkers. Wiltec is met trots al jarenlang een vertrouwde partner van VDL NedCar, één van de grootste maakbedrijven van Nederland.

De vraag
Bij verschillende werkplekken en taken binnen een productieproces komen ook verschillende risico’s en wensen op gebied van comfort naar boven. Aan alle medewerkers dezelfde beschermingsproducten aanbieden, is dus vaak niet voldoende. Dit ervaarde ook autofabriek VDL NedCar.

De oplossing
Samen met de specialisten van Wiltec zijn de wensen en eisen voor ieder onderdeel van het productieproces bij VDL NedCar in kaart gebracht en vertaalt naar een geschikt productpakket. Om het zowel afdeling Inkoop als de medewerkers op de werkvloer gemakkelijker te maken, maakte Wiltec een PBM overzicht op maat. Zo ziet iedere medewerker precies welke producten voor hem of haar zijn uitgekozen. Dit voorkomt dat PBM over diverse afdelingen dwalen en op de verkeerde plek worden gebruikt. Ook kunnen medewerkers zo eenvoudig hun bestelling doorgeven en fouten voorkomen.

De vooruitgang
De veiligheid en het werkcomfort is verhoogd zonder dat NedCar er omkijken naar heeft. Medewerkers hebben altijd beschikking over de juiste (gecertificeerde) PBM per afdeling en de inkoopprocedure is vereenvoudigd. De specialisten van Wiltec zijn eveneens nauw betrokken bij bestaande en nieuwe productieprocessen bij VDL NedCar. Ze denken mee over hoe er sneller, efficiënter, duurzamer of voordeliger geproduceerd kan worden. Door het leveren van een totaalpakket, zoals spuitcabines- en apparatuur, luchttechniek en -filters, schuur- en polijstoplossingen en persoonlijke beschermingsmiddelen, zijn alle factoren die impact hebben op de vervaardiging naadloos op elkaar afgestemd. De voordelen? Verbetering van de productiekwaliteit, lagere kosten, hogere veiligheid én gemakkelijker inkopen.

De vooruitgang in feiten!
# gemak en kwaliteit door één totaalleverancier
# spuit- en droogcabines die voldoen aan alle milieueisen
# complete luchthuishouding geregeld, voor zowel productie als kantoor
# altijd beschikking over de juist (gecertificeerde) PBM per afdeling
# vereenvoudiging van inkoopprocedure


Terug naar boven