WILTEC.nl | De juiste tools voor jouw klus, mét goed advies & snelle levering
WILTEC.nl | De juiste tools voor jouw klus, mét goed advies & snelle levering
Header Heesen Yachts klantcase

Heesen Yachts verhoogt kwaliteiten verlaagt kosten

Een veilige en ‘state of the art’ werkomgeving bij Heesen Yachts, zodat altijd de hoogste kwaliteitsnormen gehaald worden bij het vervaardigen van het interieur van jachten. Dat is het resultaat van de samenwerking tussen Heesen Yachts en Wiltec. Wiltec ontzorgt Heesen op het gebied van luchtbehandeling, spuiterij- en applicatietechniek en bij de selectie en toepassing van verbruiksmaterialen als tapes en schuur- en polijstsystemen.

Heesen Yachts is een Nederlandse scheepswerf in Oss die zich specialiseert in het ontwerpen en bouwen van luxe jachten. Een tweede vestiging, met daarin een tweede interieurproductie, staat in Winterswijk. Bij Heesen Yachts worden de allermooiste scheepsjachten ter wereld geproduceerd. Dankzij de aandacht voor kwaliteit, snelheid en een adembenemende afwerking heeft Heesen een leidende naam in de bijzondere wereld van superyachts. Om de hoogwaardige eindafwerking van zowel scheepsromp als interieur te garanderen, vertrouwt Heesen op haar hoogopgeleide vakmensen, ingehuurde specialisten en de allerbeste beschikbare materialen en middelen. Wiltec is trots een gerespecteerd partner te zijn van dit toonaangevende bedrijf.

De vraag
Heesen Yachts schakelde Wiltec in omdat het bedrijf op zoek was naar een totaalleverancier die hen kan voorzien van adviezen en producten die zij bij de spuiterij en de rest van de productie gebruiken. Daarbij wilde Heesen Yachts een nieuwe spuiterij compleet inrichten, een spuiterij waarmee ze de toekomst in kunnen. De spuiterij moest bestaan uit de nieuwste technologie met betrekking tot luchtbehandelingen en applicatietechnieken. Waardoor ze te allen tijde de hoogste kwaliteitsnormen kunnen halen die aan hen gevraagd wordt bij het vervaardigen van het interieur voor hun jachten. Een veilige en schone werkomgeving voor hun werknemers in de complete spuiterij.

De oplossing
Wiltec realiseerde samen met Heesen een complete spuiterij met daarin zes spuitcabines, een mengruimte en een schuurafdeling. Alle cabines en werkplekken zijn voorzien van de nieuwste technologie met betrekking tot luchtbehandeling en applicatietechnieken. In de nieuwe spuiterij is meer ruimte, schonere omgevingen en goede afzuiging. In overleg met hoofd spuiterij hebben de specialisten van Wiltec alle producten aangeboden die benodigd zijn voor de productie. Dit varieert van schuurpapier tot PBM; een breed scala aan verbruiksproducten. Door het delen van kennis en adviezen met betrekking tot het gebruik van producten als bijvoorbeeld tapes, zijn zij nu verzekerd van de beste kwaliteit Deltec tape, die de strakste lijnen geeft en geen lijmresten achterlaat.

De vooruitgang
Wiltec heeft al het werk wat betreft het bouwen van een complete spuiterij uit handen van Heesen Yachts genomen. Door het geven van de juiste adviezen en het leveren van kwalitatief hoogwaardige producten is de jachtbouwer verzekerd van kwaliteit. Doordat Wiltec een breed scala aan verbruiksproducten aan Heesen Yachts levert, zijn daarbij de inkoopprocedures vereenvoudigd. Dit bevordert de snelheid van de inkoop van de producten en het zorgt voor een kostenverlaging door de inkoop te centraliseren. Wiltec heeft geadviseerd met als doel Heesen Yachts te laten slagen in het maken van hoogwaardige producten tegen de hoge kwaliteitsnormen. Heesen is hierdoor een 100% tevreden klant!

De vooruitgang in feiten!
# de garantie voor ‘state of the art’ spuiterijtechnologie
# toegang tot meest actueel kennisniveau
# ontzorging door proactieve samenwerking
# vereenvoudigde inkoopprocedures
# gegarandeerde kwaliteit


Terug naar boven