WILTEC.nl | De juiste tools voor jouw klus, mét goed advies & snelle levering
WILTEC.nl | De juiste tools voor jouw klus, mét goed advies & snelle levering
DAF Trucks Vlaanderen - Klantcase

Lagere kosten, hogere kwaliteitDAF Trucks Vlaanderen

Wiltec heeft voor DAF Trucks Vlaanderen het schuurproces geanalyseerd en verbeterd. Het aantal verschillende schuurschijven is daardoor met meer dan 50% teruggedrongen! Een toonaangevend bedrijf als DAF is niet op zoek naar standaard oplossingen of ‘gewone’ producten. Door samen met DAF aan tafel te gaan wordt vooruitgang geleverd!

Bij DAF Trucks in Vlaanderen wordt dagelijks veel aandacht besteed aan de ontwikkeling, assemblage en fabricage van motoren en truckcabines. Cabines die een bijdrage leveren aan het onderscheidend design en die tevens een comfortabele werkplek bieden aan chauffeurs. Maar liefst 2.200 professionals zetten zich hiervoor in. DAF Trucks voldoen aan de allerhoogste milieunormen. Een prestatie dat een uitkomst is van een diepgeworteld duurzaamheidsbesef. Bij elk onderdeel in het productieproces. DAF loopt altijd voorop in techniek, innovatie, service en dienstverlening. Wereldwijd. Wiltec adviseert en ondersteunt DAF als een meedenkende partner bij het complexe lakproces.

De vraag
Bij DAF Trucks Vlaanderen werd gebruikgemaakt van veel verschillende soorten schuurmaterialen. Door de vele gebruikers en de ruime keuze was het niet eenvoudig om tot een constant schuurproces te komen. Het bedrijf schakelde specialisten van Wiltec in om het proces te analyseren en te verbeteren, zodat hier weer een duidelijke lijn in zou komen. Wiltec heeft zich hierin onafhankelijk opgesteld en gekeken naar de beste oplossing qua merk en schuurmateriaal.

De oplossing
“Onze klanten werken in verschillende branches en spelen telkens opnieuw in op ontwikkelingen en innovaties. We veranderen hierin mee door altijd up-to-date te blijven en voorop te lopen, zodat we processen kunnen blijven optimaliseren”, laat DAF Trucks Vlaanderen weten. “Bij de zoektocht is het belangrijk om het huidige proces te inventariseren. Wiltec is zo breed georiënteerd dat we hierbij niet alleen maar naar één onderdeel kijken, maar naar het gehele productieproces. Voor ieder stukje hebben we specialisten in huis. Alle facetten hebben uiteindelijk effect op het eindresultaat.” Gezien de ervaring, kennis en het vele testen met verschillende materialen is de keuze gevallen op Saint-Gobain Abrasives. De voornaamste doelstelling was het verminderen van het aantal verschillende schuurkeuzes en een betere visualisatie van de te hanteren schuurmiddelen. Op basis van de positieve bevindingen tijdens de testdag heeft Wiltec het advies uitgebracht aan DAF om te gaan werken met Norton Cyclonic, waarmee het aantal verschillende schuurschijven met meer dan 50% teruggebracht is en waarbij het schuurresultaat is geoptimaliseerd.

De vooruitgang
Het schuurproces is een stuk eenvoudiger geworden, omdat voor de meeste stappen slechts één schuurschijf nodig is. Door de kleurcodering is het voor alle medewerkers duidelijk welke schuurmaterialen dienen te worden toegepast; óók op het moment dat de schijven niet meer in de originele verpakking zitten wordt automatisch de juiste keuze gemaakt. Dus minder kans op fouten, minder afkeur, tijdsbesparing, minder wisselen van schuurschrijven, lagere kosten én een constant en strak eindresultaat!

De vooruitgang in feiten!
# Vereenvoudigd schuurproces
# Minder fouten en minder afkeur
# Tijdsbesparing door minder wisselen van schuurschijven
# Een constant en strak eindresultaat


Terug naar boven