Top
 
Contact

Transport & logistiek

Hans Koenen
Specialist
06-54371217

Snelheid en efficiency zijn begrippen waar het om draait in de wereld van transport en logistiek. Daarbij is de aandacht niet altijd gericht op een veilige werkomgeving. Gelukkig is het bewustzijn van veiligheid op de werkvloer en onderweg algemeen aanwezig bij de logistieke professional van vandaag. Of het nu gaat om beschermende kleding, veiligheidsschoeisel, handschoenen of persoonlijke beschermingsmiddelen. Wiltec is met haar uitgebreide aanbod en haar kennis en ervaring een gerespecteerd partner van vele toonaangevende logistiek- en transportbedrijven.

Wiltec werkt met trots voor

VDL NedCar

Project: VDL NedCar

Bekijk het project van VDL NedCar in Born.
Lees meer

Corporate kledingpakket

Bedrijfskleding zorgt voor herkenbaarheid en is een visitekaartje voor een bedrijf. Daarom was DB Schenker op zoek naar kleding in hun huisstijl. Wiltec kwam met een passend pakket, dat precies aan alle eisen en wensen voldeed: de juiste uitstraling, alle benodigde functionaliteiten (zoals metaalvrije kleding en een ESD kledingpakket) en comfortabel. Daarbij was de goede prijsstelling, […]
Lees meer
Nedcar logo

Productie nieuwste MINI door Nedcar

We zijn er trots op: in juni 2014 worden de nieuwste MINI modellen...
Lees meer
Alle klantcases
Productgroepen:

Product highlights

Graco XM™ PFP

graco xm
Geschikt voor bedrijven die brandwerende coatings willen verspuiten.
Lees meer

Technique Sweatshirt

Sweatshirt
Sweatshirt met HiVis stukken en twee zijzakken, waarvan 1 met D-ring.
Lees meer

Technique werkbroek

BK technique broek
Met reflectiestrepen onder op de broekspijpeng en vele praktische zakken.
Lees meer

Elten Sander

Sander Elten
Hoge metaal- en ledervrije hoge veiligheidsschoen met kunststof veiligheidsneus.
Lees meer

Showa 306

Showa 306
Unieke griphandschoen: ademend, waterdicht én flexibel.
Lees meer

Frast jack

FRAST winterjack
Wind-, waterdicht en ademende jack met ritssluiting met stormflap.
Lees meer

Björnkläder Nordic

Björnkläder Nordic
Toolpocket werkbroek met stretch voor extra draagcomfort.
Lees meer

Graco ProMix 2KS

Graco ProMix 2KS
Dé installatie voor het mengen van meerdere kleuren 2K-lakken.
Lees meer
 

FAQ

Veel gestelde vragen over Transport en logistiek
1) Kunnen jullie mij vertellen welke normeringen gelden voor mijn werkzaamheden?

De benodigde normeringen voor uw werkzaamheden kunt u terugvinden in de Risico Inventarisatie & Evaluatie, welke verplicht is op de werkplek. Onze specialisten adviseren u graag over welk kledingstuk u het beste bij welk risico kunt gebruiken.

2) Wat is het verschil tussen een normering voor hoge zichtbaarheid en een RWS normering?

De normering voor hoge zichtbaarheid EN ISO 20471 (voorheen EN 471) is een Europese normering, RWS is een toevoeging hierop. De RWS normering is over het algemeen alleen noodzakelijk bij het werken op wegen van Rijkswaterstaat of werken in opdracht van Rijkswaterstaat. De Risico Inventarisatie & Evaluatie zal aangeven of u hoge zichtbaarheidskleding met RWS normering nodig heeft op de werkplek.

3) Is kleding volgens de normering EN 343 ook geschikt voor bescherming tegen kou?

Nee, de normering EN 343 geeft alleen de wind- en waterdichtheid en het ademend vermogen van het kledingstuk aan.

De juiste werkkleding voor het werken in de kou is afhankelijk per omstandigheid. Laat u daarom altijd adviseren door een specialist. Zij bekijken samen met u wat de beste oplossing is voor u. Heeft u een vraag of wilt u direct advies op maat? Mail naar info@wiltec.nl of bel 0413 - 24 44 44.

4) Hoe moet een keuze worden gemaakt uit persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM)?

Vanuit de Risico Inventarisatie & Evaluatie (RI&E) stelt de werkgever vast of de gevaren niet op een andere wijze kunnen worden vermeden. Vervolgens gaat de werkgever na welke eigenschappen de PBM moeten bezitten om de resterende gevaren te ondervangen. Verder controleert hij of de voorziene PBM zelf geen gevaarbron zijn voor de gebruiker.

5) Kan Wiltec ons ondersteunen in de administratie van onze aankopen in PBM en Beroepskleding?

Ja, hiervoor biedt Wiltec een uitgebreide tool; Wiltec Online. Hiermee kunt u behalve de standaard collectie, ook alle persoonsgebonden kleding en PBM beheren en bestellen. Met één druk op de knop heeft u zicht op de meest actuele verbruiksoverzichten per medewerker. Ook kunnen u en uw medewerkers eenvoudig bestellingen plaatsen voor een snelle levering. Persoons- en maatgegevens worden hierbij opgeslagen, zodat u bij de volgende bestelling niets opnieuw hoeft op te meten. De Arbo-administratie en logistieke verwerking van uw administratie is hierdoor eenvoudig en efficiënt.
Wiltec Online werkt snel, gemakkelijk en effectief; en is beschikbaar voor elke organisatie die kiest voor Wiltec. Uiteraard kunnen wij dit pakket ook uitvoeren in uw huisstijl en is het in meerdere talen beschikbaar.

Tips & downloads

Tips, dowloads & video’s over Transport en logistiek

Verpompen en circulatie

Van zuiver water tot het wasmiddel om kleding te wassen, Graco zorgt ervoor dat vloeistoffen die nodig zijn voor ons dagelijks leven, gemakkelijk kunnen worden verpompt.

Read more

Protective & Heavy-duty coating

De hoogwaardige spuittoestellen van Graco beschermen de voorwerpen en constructies waar je elke dag op rekent. Een beschermende coating is een verf of een coating waarvan de beschermende eigenschappen belangrijker zijn dan de esthetische eigenschappen.

Read more

Automatische smering

Niets is zo makkelijk als automatische smering van apparatuur, machines en voertuigen. Wiltec heeft hiervoor de beste en meest betrouwbare smeerpompen en verdeelkleppen. Uiteraard van wereldmarktleider Graco. Want op het gebied van kwaliteit doen we geen concessies!

Read more

Verlijmen en afdichten

Tip

Als het op verlijmen en afdichten aankomt kun je niet om Graco heen. Bijna elk gemonteerd product moet in een bepaalde fase van het proces worden verlijmd of afgedicht. Graco biedt manuele en automatische doseersystemen voor eencomponent- en tweecomponentenverlijming en -afdichting voor een brede waaier aan producten, markten en toepassingen.

Read more

Wegmarkering

Van het parkeerterrein tot uw sportveld, we wijzen u de weg.

Read more

Doseren van vloeistoffen

Het doseren van vloeistoffen voor voertuigen vereist nauwkeurigheid. Dat wordt geboden door de apparatuur van Graco. Of het nu gaat om benzine, diesel, antivries, olie en vet of andere vloeistoffen, Graco biedt een volledig gamma aan hoogwaardige apparatuur om te voldoen aan de uiteenlopende beoeften voor het onderhoud en herstel van voertuigen.

Read more

Hoogwaardige afwerking

Omdat u een gladde, hoogwaardige afwerking wil, zowel voor de kleinste voorwerpen als voor de grootste projecten.

Read more

Zorg goed voor uw longen

Icoon-whitepaper 5

De lucht die we inademen moet zo schoon mogelijk zijn. Zelfs de kleinste stofdeeltjes, gassen en dampen kunnen al schadelijk zijn voor de gezondheid. Denk bijvoorbeeld maar eens aan verfnevel. Met meer dan 20 jaar ervaring is Wiltec hét aanspreekpunt in Nederland voor deskundig advies op het gebied van adembescherming.

Read more

Blijf op de hoogte

Sluiten Sluiten

Direct in contact met onze specialisten

Aanhef *

Voornaam *

Achternaam *

Bedrijf *

Functie *

Telefoon *

E-mail *

Opmerking

Ik heb het Privacy- en Cookiebeleid gelezen en ga hiermee akkoord.

x

Chat met een specialist!

Online
Vul hieronder uw naam in en start de chat
Momenteel is er geen medewerker beschikbaar. We zijn er voor u tussen 7.30 - 21.00 uur. U kunt altijd mailen naar info@wiltec.nl.
E-mail conversatie naar: