Top
 
Contact

Metaal

Marco van Gent
Specialist
06 54 60 45 37

De metaalindustrie kent een veelheid aan specialismen. Maar hoe verschillend de werkzaamheden ook zijn, één ding telt altijd: een veilige arbeidsplek. Waar rookgassen goed afgezogen worden en waar de metaalprofessional kan vertrouwen op de juiste persoonlijke beschermingsmiddelen, veiligheidsschoeisel en beschermende comfortabele werkkleding. Wiltec is een gerespecteerde toeleverancier en partner die dit in huis heeft. Van afzuiginstallatie tot schuur- en polijstinstallatie en van PBM artikelen tot een uitgebreide collectie werkkleding en schoeisel.

Wiltec werkt met trots voor

fisher

De beste finish

Fisher Edelstaal uit Sneek werkt met schuurbanden van Wiltec. Het Friese bedrijf is ruim 30 jaar de enige RVS groothandel in de Benelux met de mogelijkheid om RVS te slijpen of te polijsten in eigen huis.
Lees meer
heerema

De juiste handschoenen

De divisie Heerema Marine Contractors (HMC) van Heerema...
Lees meer
Alle klantcases
Productgroepen:

Product highlights

Scott Protector

Scott protector
Gemaakt van ABS kunststof met ventilatie, regengoot en badstof zweetband.
Lees meer

Havep overall 2090

overall
Verdekte drukknoopsluiting en met elastiek in de rug.
Lees meer

Showa 541

Showa 451
HPPE liner met PU coating. Uiterst slijtvast, blijft elastisch en ademend.
Lees meer

Swiss One Cracker

Swiss One Crackerjack
Moderne veiligheidsbril met anti-kras- en anticondenscoating.
Lees meer

Graco NXT Xtreme

Graco NXT Xtreme
De recentste ontwikkeling in hogedruktechniek voor hoge prestaties.
Lees meer
 

FAQ

Veel gestelde vragen over metaal
1) Hoe zit het met de garantie op mijn spuitcabine en droogcabine?

Standaard heeft u 1 jaar garantie op de aanschaf van uw installatie, na inbedrijfstelling door Wiltec. Brengt u echter het onderhoud direct onder bij Wiltec, dan ontvangt u in plaats van 1 jaar garantie, 3 jaar garantie op de installatie (met uitzondering van branders en branderonderdelen, filters, slijtage onderdelen e.d.).

2) Hoe komt het dat de afzuigmotor van de afzuigwand direct wordt uitgeschakeld na inschakeling?

Onze afzuigwanden zijn standaard uitgevoerd met een motorschakelaar met thermische beveiliging.
Indien de thermische beveiliging de afzuigwand uitschakelt, kan dit meerdere oorzaken hebben. Hetgeen dat het meeste voorkomt, is dat deze niet conform handleiding is ingesteld. Mocht dit niet de oorzaak zijn, neem dan contact op met Wiltec.

3) Welke type verfvangfilter kan ik het beste gebruiken?

Dit is afhankelijk van veel factoren, onze vertegenwoordigers helpen u graag de juiste keuze te maken.

4) Kunnen jullie mij vertellen welke normeringen gelden voor mijn werkzaamheden?

De benodigde normeringen voor uw werkzaamheden kunt u terugvinden in de Risico Inventarisatie & Evaluatie, welke verplicht is op de werkplek. Onze specialisten adviseren u graag over welk kledingstuk u het beste bij welk risico kunt gebruiken.

5) Hoe moet een keuze worden gemaakt uit persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM)?

Vanuit de Risico Inventarisatie & Evaluatie (RI&E) stelt de werkgever vast of de gevaren niet op een andere wijze kunnen worden vermeden. Vervolgens gaat de werkgever na welke eigenschappen de PBM moeten bezitten om de resterende gevaren te ondervangen. Verder controleert hij of de voorziene PBM zelf geen gevaarbron zijn voor de gebruiker.

Tips & downloads

Tips, dowloads & video’s over metaal

Zicht op onzichtbare risico’s

Icoon-whitepaper 5

De risico's van ultraviolette en infraroodstraling dikwijls onderbelicht.

Lees meer

Onderhoud doseerpistool

Bent u vaak veel tijd kwijt met het schoonmaken van uw doseerpistool, de opening en de schroefdraad? Dat is verleden tijd met de nieuwe, unieke Wiltec Split Nose Piece mengkop die u op een Graco MD2 of Ultra-Lite 2K doseerpistool kunt bevestigen!

Lees meer

PBM zorgplicht

Icoon-whitepaper 5

Voorkom onnodige aansprakelijkheid en check de persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) Zorg voor goed en veilig materiaal Een medewerker krijgt tijdens sloopwerkzaamheden een splinter van een tegel door zijn handschoen. De medewerker loopt een snijwond op. Een infectie leidt uiteindelijk ook nog tot dystrofie, met ernstige invaliditeit tot gevolg. Had de werkgever hier voor een betere handschoen [...]

Lees meer.

De juiste tape

Om altijd een perfecte finish te creëren, is het gebruik van goed materiaal van essentieel belang. Maskeertape is een belangrijk product binnen de spuiterij. Er is daarbij een groot verschil in kwaliteit bij de diverse tapes. Alleen door de juiste tape te gebruiken, bereikt u een mooi en goed eindresultaat. Iets dat uw klanten simpelweg van u verwachten!

Lees meer

PBM & Beroepskleding

brochure

Wiltec werkt. Voorop in veiligheid.

Bekijk de catalogus

Voorkom snijwonden

Icoon-whitepaper 5

Voorkom snijwonden met de juiste handschoenen Handletsel staat op nummer één in de bedrijfsongevallen top 5. Liefst 35% van het ziekteverzuim wordt veroorzaakt door handletsel. Dat zijn cijfers die er niet om liegen. Met de inzet van de juiste handschoenen en bijvoorbeeld goed onderhoud en juist gebruik van machines kunnen ongevallen tot een minimum worden [...]

Lees meer

Lasrook: een onzichtbare vijand

Icoon-whitepaper 5

Lasrook: een onzichtbare vijand met grote consequenties Bescherm u medewerkers met de beste lasbescherming in de markt Een schip, een olieplatform, een vliegtuig, een wolkenkrabber, een brug of een machine. Wat hebben deze zaken met elkaar gemeen? Ze zouden nooit tot stand gekomen zijn zonder het werk van een lasser. We kunnen dus wel stellen [...]

Lees meer

Showa Best collectie

brochure

Innovatie, comfort en technologie.

Bekijk de catalogus

Blijf op de hoogte

Sluiten Sluiten

Direct in contact met onze specialisten

06 54 24 64 16
Marco van Gent
06 54 60 45 37

Aanhef *

Voornaam *

Achternaam *

Bedrijf *

Functie *

Telefoon *

E-mail *

Opmerking