Top
 
Contact

Machinebouw

Hennie Geurden
Specialist
0413-24 44 14

In de machine-industrie draait het om nauwkeurigheid, precisie en kwaliteit. En of het nu gaat om ontwikkeling, ontwerp of realisatie van hoogwaardige machines, elke engineer en professional wil werken in goede en veilige omstandigheden. Dan is het een prettige wetenschap om te kunnen vertrouwen op de kennis en ervaring van Wiltec die als totaalleverancier een passend aanbod heeft aan PBM, werkkleding, veiligheidsschoenen, handschoenen en AEG Powertools. Daarnaast is Wiltec dé partner voor installatie van pneumatische systemen en complexe afzuiginstallaties.

Wiltec werkt met trots voor

Op bezoek bij: LAG

LAG: een groot bedrijf in een klein Belgisch plaatsje: Bree. Onderdeel van CIMC uit China. De containers en trailers die dit productiebedrijf maakt, vinden hun weg naar klanten over de hele wereld. Niet gek ook, aangezien LAG één van de eerste was die aluminium tankopleggers maakte. Dat betekent licht van gewicht, waardoor er meer laadcapaciteit overblijft. Een fijn staaltje vakwerk, dat ze nu ook introduceren bij alle zusterbedrijven, verspreid over 3 continenten.
Lees meer
National Oilwell Varco

Project: National Oilwell Varco

Bekijk het project van National Oilwell Varco in Etten-Leur.
Lees meer
Vlastuin

Project: Vlastuin Rolling Equipment

Bekijk het project van Vlastuin Rolling Equipment in Kesteren.
Lees meer
GS Staalwerken Groep

Stoffilterpatronen

GS Staalwerken Groep is wereldwijd producent en constructeur...
Lees meer
Alle klantcases
Productgroepen:

Product highlights

Swiss One Dustfree

Swiss one
Hoog draagcomfort, modern design en anti-kras- en anticondenscoating.
Lees meer

Elten Carl S3

lasschoen
Veiligheids-lasschoen gemaakt van rundsleder met instelbare snelsluiting-gesp.
Lees meer

Technique overall

overall
Met voorgevormde mouwen en knieën en veel ruime en praktische zakken.
Lees meer

Showa 376

showa-376
De blauwe nitril laag is vloeistofdicht voor water, oliën, vetten en smeer.
Lees meer

Graco Promix 2KE

Instapmodel voor het nauwkeurig en betrouwbaar mengen van lakken.
Lees meer
 

FAQ

Veel gestelde vragen over machinebouw
1) De luchtmotor blijft afblazen en blijft hangen, wat kan ik doen?

Controleer en/of vervang de poppet valves (omschakelkleppen).

2) Reset de HoseGuard zich na afsluiten automatisch?

Ja, door een kleine interne doorlaat wordt de druk na hestelling van de luchtafname weer langzaam opgebouwd, waarna de interne zuiger zich reset.

3) Is het verplicht om een HoseGuard te gebruiken?

Ja, volgens de ISO 54414-11.2010.§5.4.5.11.1 dient een luchtzekering gemonteerd te worden. Bovendien waarborgt u hiermee de veiligheid van uw medewerkers, wanneer zij werken met perslucht!

4) Hoe moet een keuze worden gemaakt uit persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM)?

Vanuit de Risico Inventarisatie & Evaluatie (RI&E) stelt de werkgever vast of de gevaren niet op een andere wijze kunnen worden vermeden. Vervolgens gaat de werkgever na welke eigenschappen de PBM moeten bezitten om de resterende gevaren te ondervangen. Verder controleert hij of de voorziene PBM zelf geen gevaarbron zijn voor de gebruiker.

5) Kan Wiltec ons ondersteunen in de administratie van onze aankopen in PBM en Beroepskleding?

Ja, hiervoor biedt Wiltec een uitgebreide tool; Wiltec Online. Hiermee kunt u behalve de standaard collectie, ook alle persoonsgebonden kleding en PBM beheren en bestellen. Met één druk op de knop heeft u zicht op de meest actuele verbruiksoverzichten per medewerker. Ook kunnen u en uw medewerkers eenvoudig bestellingen plaatsen voor een snelle levering. Persoons- en maatgegevens worden hierbij opgeslagen, zodat u bij de volgende bestelling niets opnieuw hoeft op te meten. De Arbo-administratie en logistieke verwerking van uw administratie is hierdoor eenvoudig en efficiënt.
Wiltec Online werkt snel, gemakkelijk en effectief; en is beschikbaar voor elke organisatie die kiest voor Wiltec. Uiteraard kunnen wij dit pakket ook uitvoeren in uw huisstijl en is het in meerdere talen beschikbaar.

Tips & downloads

Tips, dowloads & video’s over machinebouw

Verpompen en circulatie

Van zuiver water tot het wasmiddel om kleding te wassen, Graco zorgt ervoor dat vloeistoffen die nodig zijn voor ons dagelijks leven, gemakkelijk kunnen worden verpompt.

Lees meer

Protective & Heavy-duty coating

De hoogwaardige spuittoestellen van Graco beschermen de voorwerpen en constructies waar je elke dag op rekent. Een beschermende coating is een verf of een coating waarvan de beschermende eigenschappen belangrijker zijn dan de esthetische eigenschappen.

Lees meer

Automatische smering

Niets is zo makkelijk als automatische smering van apparatuur, machines en voertuigen. Wiltec heeft hiervoor de beste en meest betrouwbare smeerpompen en verdeelkleppen. Uiteraard van wereldmarktleider Graco. Want op het gebied van kwaliteit doen we geen concessies!

Lees meer

Verlijmen en afdichten

Tip

Als het op verlijmen en afdichten aankomt kun je niet om Graco heen. Bijna elk gemonteerd product moet in een bepaalde fase van het proces worden verlijmd of afgedicht. Graco biedt manuele en automatische doseersystemen voor eencomponent- en tweecomponentenverlijming en -afdichting voor een brede waaier aan producten, markten en toepassingen.

Lees meer

Doseren van vloeistoffen

Het doseren van vloeistoffen voor voertuigen vereist nauwkeurigheid. Dat wordt geboden door de apparatuur van Graco. Of het nu gaat om benzine, diesel, antivries, olie en vet of andere vloeistoffen, Graco biedt een volledig gamma aan hoogwaardige apparatuur om te voldoen aan de uiteenlopende beoeften voor het onderhoud en herstel van voertuigen.

Lees meer

Hoogwaardige afwerking

Omdat u een gladde, hoogwaardige afwerking wil, zowel voor de kleinste voorwerpen als voor de grootste projecten.

Lees meer

Zorg goed voor uw longen

Icoon-whitepaper 5

De lucht die we inademen moet zo schoon mogelijk zijn. Zelfs de kleinste stofdeeltjes, gassen en dampen kunnen al schadelijk zijn voor de gezondheid. Denk bijvoorbeeld maar eens aan verfnevel. Met meer dan 20 jaar ervaring is Wiltec hét aanspreekpunt in Nederland voor deskundig advies op het gebied van adembescherming.

Lees meer

Spuitcabine onderhoud

brochure

Voor optimale werkomstandigheden in de spuitcabine is periodiek onderhoud een vereiste. Zo moeten onder andere oude lagen striplak en verzadigde filters vervangen worden en verlichting en V-snaren gecontroleerd worden. Chemetall verzorgt dit onderhoud snel, professioneel en deskundig.

Lees meer

Blijf op de hoogte

Sluiten Sluiten

Direct in contact met onze specialisten

06 54 24 64 16
Hennie Geurden
0413-72 86 29

Aanhef *

Voornaam *

Achternaam *

Bedrijf *

Functie *

Telefoon *

E-mail *

Opmerking