Top
 
Contact

Hout & kunststof

Marco van Gent
Specialist
06 54 60 45 37

De verwerking van hout en kunststof vraagt om kennis, vakmanschap en de juiste machines en accessoires. Gelukkig wordt ook meer en meer aandacht besteedt aan de veiligheid en werkomstandigheden van medewerkers. Wiltec is een vertrouwd partner wanneer het gaat om veilig en verantwoord werken. Met een pakket aan PBM, schoenen, handschoenen en beroepskleding. Maar als specialist is Wiltec vooral ook een gerespecteerd partner voor afzuigingstechniek, schuur- en polijstoplossingen en een assortiment aan professionele AEG Powertools.

Wiltec werkt met trots voor

Van der Veldt Timmertechnieken

"Het gebruiksgemak is een enorm voordeel"
Lees meer

Gert Brouwer

“Voor dit werk moet je echt passie voor hout hebben”, zegt Gert Brouwer van het gelijknamige bedrijf in houtbewerking en timmerwerken. De passie van Gert is zichtbaar en voelbaar in de werkplaats in Noordwijk. Ruikbaar zelfs, met de aangename geur van bewerkt hout. Sinds 2009 maakt Brouwer gebruik van de Graco spuitinstallatie die door Wiltec […]
Lees meer
cci referentie

Durven investeren

Veel vragen hoef je hem niet te stellen: Luc Cremers, eigenaar van CCI, vertelt honderduit over zijn investering in een compleet nieuwe spuitcabine. ‘Vroeger heb ik bij een meubellakkerij gewerkt. Nu ik een eigen bedrijf heb, wil ik dit spuitwerk weer oppakken. Eerst deden we alleen schilderwerken, maar het doel was altijd om meubelspuiten de hoofdzaak te maken.’
Lees meer

Van der Plas

Van der Plas: "We spuiten deuren in alle kleuren van de regenboog!'
Lees meer
Alle klantcases
Productgroepen:

Product highlights

Norton Cyclonic

Schuurschijf met kleurcodering, voor een perfecte oppervlakte finish.
Lees meer

Norton Multi-Air

Norton Multi-Air A275
Topkwaliteit schuurschijven met 181 stofgaten voor maximale stofafzuiging.
Lees meer

CI-High Capacity

CI High Capacity
Filtermedium bestaande uit acht lagen gebaffeld filterpapier.
Lees meer

Afzuigwanden WLA

AFZUIGWANDEN WLA
Voor iedere industrie waar verfproducten, kitproducten of lijmproducten worden verspoten
Lees meer

Scott Proflow

Scott proflow
Lichtgewicht compact overdruk systeem met zeer hoog draagcomfort.
Lees meer
 

FAQ

Veel gestelde vragen over Hout & kunststof
1) Hoe kan ik schuursponzen en –matjes efficiënt inzetten?

Schuursponzen en –matjes kosten stiekem best veel geld. Daarbij gaan ze vaak niet zo lang mee en zijn ze zo stug dat professionals lastige stukjes niet goed kunnen bereiken. Dit kost tijd én het levert een minder goed resultaat op.

Oplossing: Het geheim achter de Norton Rotolofoam is de combinatie van de Norton A275 schuurkorrel en de speciale zachte foam backing. Zij zorgen er samen voor dat de Rotolofoam maar liefst 3 keer langer mee gaat dan een schuurspons of matje. Daarnaast zorgt de extreme flexibiliteit van de Norton Rotolofoam voor een uitstekend resultaat op moeilijk bereikbare schuuroppervlaktes; randen, hoeken en profielen, zoals bij bijvoorbeeld bumpers en kozijnen. De moeite waard om te proberen!

2) Ik heb veel last van stofontwikkeling tijdens het schuren, hoe kan ik dit verminderen?

Schuren is het afnemen van materiaal. Wanneer dit vrijgekomen materiaal ( stof) niet correct wordt afgezogen gaat dit rond dwarrelen in de ruimte. Dit kan teruggedrongen worden door het stof bij de bron af te zuigen. Wiltec biedt hiervoor een perfecte oplossing in de vorm van een uniek en gepatenteerd systeem dat het mogelijk maakt om nagenoeg stofvrij te schuren: Norton Multi-Air.

3) Hoe kan ik zien wanneer een filter gewisseld moet worden?

Het filter loopt vol met verf/lak, hierdoor neemt de druk/weeerstand toe. Met een drukverschilmeter kan precies gezien worden wat het optimale moment is om uw filter te wisselen.

4) De afzuigwand draait, maar zuigt niet naar behoren af?

Dit kan diverse oorzaken hebben; een gebroken V-snaar, een dichte regelklep in het uitblaaskanaal of de ventilator draait de verkeerde kant op. Maar in 90% van de gevallen is er sprake van volledig verzadigde filters. Controleer dan niet alleen de afzuigfilters, maar ook de toevoerfilters bij recirculatie. Mocht dit niet de oorzaak zijn, neem dan contact op met Wiltec.

5) Hoe zit het nu precies met Volts en Ampères?

Het voltage zegt iets over de kracht van de accu, het ampèrage zegt iets over het uithoudingsvermogen. Ter illustratie; voltage bepaald hoe groot de gaten zijn die je kunt boren, ampèrage zegt iets over het aantal gaten dat je kunt boren.

Tips & downloads

Tips, dowloads & video’s over Hout & kunststof

Graco composietapparatuur

Tip

Composiet, daarmee klaart Graco de klus. Voor elke vorm die je maar wilt creëren. Fiber-reinforced plastic (FRP) is een composietmateriaal dat gemaakt is van een polymeermatrix die versterkt is met vezels. Dat behoeft wellicht nadere uitleg: de composietapparatuur van Graco spuit een dunne laag gelcoating met de eigenlijke afwerkingslaag van de composiet in een mal. De volgende laag is een dikkere laag van glasvezel om de composiet te versterken. Met een lamineringsproces wordt de lucht verwijderd en na het drogen wordt de composiet uit de mal gehaald. Zo krijg je de gewenste vorm!

Read more

ISO13997 norm

video

De ISO13997 wordt steeds bekender in de markt, omdat deze een beter beeld geeft van de daadwerkelijke snijbestendigheid van handschoenen.

Bekijk de video

Voorkom snijwonden

Icoon-whitepaper 5

Voorkom snijwonden met de juiste handschoenen Handletsel staat op nummer één in de bedrijfsongevallen top 5. Liefst 35% van het ziekteverzuim wordt veroorzaakt door handletsel. Dat zijn cijfers die er niet om liegen. Met de inzet van de juiste handschoenen en bijvoorbeeld goed onderhoud en juist gebruik van machines kunnen ongevallen tot een minimum worden […]

Lees meer

Wiltec adembescherming

brochure

U kunt opgelucht ademhalen.

Bekijk de brochure

Dynabrade stofzuiger

video

Deze krachtige, industriële stofzuiger is speciaal ontwikkeld voor gebruik in combinatie met schuurmachines. Stofvrij werken was nog nooit zo eenvoudig! Stofdeeltjes in vers gespoten lak is funest. Iedere spuiter heeft dan ook veel belang bij een stofvrije werkomgeving. De nieuwe Dynabrade Raptor Vac stofzuiger zorgt hier probleemloos voor! Deze krachtige, industriële stofzuiger is speciaal ontwikkeld […]

Bekijk de video

Norton Schuurschijven

video

Bekijk de hoge kwaliteit van Norton.

Bekijk de video

Stofvrij werken

Icoon-whitepaper 5

Wie denkt dat stofvrij werken nog steeds...

Read more

Norton catalogus

brochure

Schuurmaterialen en accessoires.

Bekijk de catalogus

Blijf op de hoogte

Sluiten Sluiten

Direct in contact met onze specialisten

[contact-form-7 404 "Not Found"]
x

Chat met een specialist!

Online
Vul hieronder uw naam in en start de chat
Momenteel is er geen medewerker beschikbaar. We zijn er voor u tussen 7.30 - 21.00 uur. U kunt altijd mailen naar info@wiltec.nl.
E-mail conversatie naar: